carolineae

the struggle continues

Publicerad 2010-12-30 23:19:18 i Allmänt,

waah nu bär det snart iväg till strandjobbet för tredje dagen i rad. mina fötter är fulla med blåsor och jag är solbränd! vilken jävla pain. men idag blir det kanske inte så lång dag förhoppningsvis, nyårsafton och allt!

igår jobbade jag 7h, och grundlön på det blir ca 660kr, sen fick jag kommission (heter det så?) 300kr och dricks på 60 kr. så sammanlagt blir det 1000spänn i handen och det är ju helt ok va.
dessutom fantastisk motion att trava runt på en strand i 7h barfota, måste bara härda fötterna lite också.

hoppas på tidig dag och en fin kväll!!
ska förmodligen till north bondi till en park eller något, där dom har lite musik och bar nu ikväll. $20 känns mycket mer okej att betala än de $250 (2000kr!!) som folk betalar för att vara på bondi beach här nere. och då är det inget inkluded, förutom access till barer och toaletter.


nu ska jag försöka spräcka mina blåsor sen bär det av!

:*

swing life away

Publicerad 2010-12-28 06:27:23 i Allmänt,

vädret är kaotiskt härnere; ena dagen är det sunny hot och man kan knappt röra sig, dagen därefter är det svinkallt, regn och storm! så man vet inte riktigt vad man har att vänta sig.
idag är det väl mittemellan, lite varmt men ingen sol och bara allmänt neutralt och lite tråkigt.

har sökt en del jobb idag, var även ner på ett café nere vid stranden och ska sälja lite glassar på stranden imorgon på trial. skönt att vara ute och jobba lite i hettan. $13 i timmen i handen + beroende på hur mycket man säljer. så jag har lejt charlotte till att komma och köpa massa glassar av mig imorgon så jag får vara kvar plus att jag kan tjäna storkovan va.
egentligen så behövde dom inget folk och han som ägde stället förstod varför jag var där. jag hade pratat med någon annan som sa att jag skulle komma ner och lämna in resume osv. men det blev ju den bästa lösningen ändå eller hur? dom verkade sjysta där nere och han sa att jag inte skulle göra honom besviken, så i better shape up.

annars så har vi haft BBQx2 med våra flatmates och grannar och diverse löst folk. hann även med att ta en sväng upp till övervåningen av detta hus och joina en slags italiensk fest. jag och charlotte har haft lite julklappsbyte och gett varann massa smycken haha. varför lämnade jag alla mina sjalar och smycken hemma? nu måste jag bygga upp ett helt nytt förråd.
och igår så var vi på bio i bondi junction. salongen var inte lika lyxig som i city, fick jag för mig i alla fall? såg the tourist med johnny depp och angelina jolie. den var ganska bra, helt ok, man blev aldrig uttråkad. men ändå lite stereotyp film kan jag tycka.

anywaysss, nu ska jag fortsätta ladda upp lite bilder till facebook på detta sega näätt, sen ska jag handla lite mat och försöka se om jag hittar någon kepa. fått ett rejält behov efter en sådan dom senaste dagarna. en sån där tuff och på sniskan ni vet såklart. kan inte leva utan en längre!!!
sen blir det nog en löptur längs stranden. charlotte har BBQ med sitt nya jobb och lär känna alla där, så jag har en day off, och då tenderar dom att bli effektiva. it's a win win.



jul på tamarama beach, skål!

there is so much more

Publicerad 2010-12-25 05:38:53 i Allmänt,

god jul!


vi firade vår svenska julafton lite alternativt ute i blue mountains. det var en dimmig, halvmulen dag, så sikten var inte den bästa. men äventyret höll i sig ändå!
fick upphämtning här i bondi, sen körde vi och skulle se på the three sisters, men såg knappt tre meter framför oss. så vi, hela gruppen inkl guide-robin, bestämde oss för att ta en tidigare lunch (1030) och hoppas på att vädret skulle klarna upp lite. hittills hade det mest känns som om vi var ute på någon slags matturné; hade stannat en gång tidigare och ätit kaffe och frukt, mackor etc. Så nu åkte vi till nästa ställe och åt. en trevlig matturné vill jag tillägga dock.

sen åkte vi i alla fall till blue mountains (fast det är ju ganska så stort, kan dock inte vara mer specifik). gick upp och ner hit och dit, ut och in i regnskogen. vattenfall, gamla gruvor, utsikt, papegoja(!) och allt därtill. skulle ha vart ännu fetare om vädret hade vart på vår sida också.

sen efter den promenaden som även inkluderade en åkning på en slags räls i regnskogen, som hade noll ramlautsäkerhet whatsoever, så drog vi till flat rocks och hade all chans i världen att avsluta vår resa här i livet. men det gjorde vi inte. vi smög oss bara när kanterna och kollade ut. charlotte var allra mest underhållande att titta på när hon gjorde så!

efter det så drog vi till en park/skog och körde längs den ett antal gånger, för att försöka få syn på kängurus, men de var inte ute i det bistra vädret. dock såg jag en emu! inte charlotte för hon sov.
vidare till olympic stadium där OS hölls 2000, 2004? tror guide-robin ville kompensera för det kassa vädret och därför tog oss till dessa random ställen. en rar guide det.

nu är det hur som helst juldagen och dags för BBQ på stranden nu strax anytime.

hoppas ni har haft det bra där hemma!








mycket fin dag!

jag kommer att lägga ut det osorterade förrådet av bilder på bilddagboken, för er som inte har facebook. men däremot kan det förekomma mycket skit då också!

http://www.bilddagboken.se/

och användarnamnet är, karrosmarro

sort of revolution

Publicerad 2010-12-23 02:57:50 i Allmänt,

nu har jag några dagar av nyttiga bestyr, som springa, tvätta, styra upp lite dagsturer, shoppa julklapp till charlotte osvosv. måste varva med nyttigheter mellan alla dessa dagar med äventyr som håller i sig ända fram till morgonkvisten.
har börjat förstå mig på att alla aussies är ute och tar en öl om kvällarna, för det är ju så mysigt! och ännu mysigare att det är så mycket folk ute när man gör det.

har fått lite nummer av fransyskan som jag ska ta och ringa. kanske kan fixa något av dom jobbena!





en av alla våra kvällar på the bavarian cafe. ett riktigt ölcafé.
vår nya favoritöl är stiegl, eftersom man lätt blir blängd på när man säger att det inte spelar någon roll.



17:37

nu har jag hållt på och lekt med mitt hår i ungefär 1 timme. skulle ursprungligen bara gå in på rummet och byta kläder, men det spårade uppenbarligen ur.
men eftersom jag är så trött på min frilla just nu, cuz it aint nuttin, så kändes det ändå nödvändigt!
vill att det ska växa ut en del.
hittade charlotte sovandes där ute på soffan nyss, tröttis. hon kommer bli förbryllad när hon vaknar och upptäcker att hon har sovit just där. hon gillar det inte. men tycker hon förtjänar att sova lite!

vi ska nog ut och ta en fika eller dylikt alldeles strax.
tog lite poserbilder också.. man ser alltid sjukligt sur ut eller bara helt keff.


inget är logiskt

Publicerad 2010-12-21 04:39:10 i Allmänt,

igår tog jag mig en vända till gypsy-stället och träffade paris. vi pratade lite och han lärde mig en del om en kortlek med tattooart på, så hipp som happ så kan jag faktiskt börja spå folk om jag bara lägger manken till och övar riktigt ordentligt.
jag får komma in till honom och öva och sen har dom träningsgruppar på onsdag och torsdag-kvällar. vilken grej va!
men däremot så är det ju inte direkt en heltidssyssla, så jag måste ändå hitta ett jobb.

charlotte har upplärning på något ställe imorgon, så då har jag chansen att ta tag i mitt eget liv också, få tummen ur liksom.

igår kväll så gick vi ut och tog oss en liten trevlig kvällsöl. dock hamnade vi vid ett bord med en salig blandning av vita sydafrikaner. det var en farsa som var doktor, tre av hans söner, nån som precis gift sig, några kusiner osvosv.
så helt plötsligt blev den där ölen en helkväll på bondi hotel med den stora sydafrikanska släkten.
good times good times.


it will not happen here

Publicerad 2010-12-18 09:31:21 i Allmänt,

KATASTROF!!

igår när jag och charlotte var ute och åt på en restaurang, så beställde vi burgare osv.
maten kom och jag tedde mig extremt skeptisk till maten som stod serverad framför mig.
tittade och dissekerade lite, smaka ytterst ytterst lite.
konsistensen var väldigt ovanlig, och väldigt onaturlig (eller kanske alldeles för naturlig egentligen).
så jag gick till kocken och frågade om jag verkligen hade blivit serverad en vegetarisk burgare.
han bara, nejnej, det där är mediterrean burger, åhåå!
vilken katastrof.
jag tenderar nog att se ganska skräckinjagande ut när jag går och pratar med dom, för nu och tidigare när det här har inträffat så ser de alltid så rädda och omskakade ut, haha. men det kan de gott ha.
jag sköljde, spottade, rökte. allt för att bli kvitt dom hemska minnena.
fick min mat, åt den och trängde bort bilderna i huvudet! drog senare i mig en vinare för att glömma att det nånsin har hänt.

nu är jag lyckligtvis hyfsat återhämtad.

igår var vi en sväng till bondi hotel (trots att vi varje gång säger att vi inte ska dra dit nå mer, haha.) och hängde med några brasilianare och hade en bra tid.

idag har det bara blivit till att laga god mat och titta på film.
ska iväg alldeles strax till bondi 88fm och träffa lisa och hanna och ta en öl. det blir la fint.

har dessutom hört att svenska kyrkan här borta visar svensk film en torsdag i månaden. funderar på att svälja min icke-religiösa stolthet och byta ut den mot lite äkta nordisk kärlek en dag i månaden. det måste väl vara OK ändå?

HAPPY B-DAY!!!

Publicerad 2010-12-17 02:11:05 i Allmänt,

hurra hurra hurra!

idag fyller min kära bror stefan år. dock grattade jag honom från framtiden 10 h innan han faktiskt fyllde år, så jag måste nog ta och gratta honom när det även är akutellt i sverige.

har inga dags(eller års)färska bilder på honom dessvärre..men hittade den här smickrande bilden på bilddagboken;


båda lika fräscha likssssom.

anyway, ha en fantastisk dag:D och jag vet vad du får i present!..

igår så var vi ute och sprang igen, makalöst skönt! trevligt att springa längs stranden.
och idag har jag satt upp ett möte med gypsyn, så nu måste jag göra gott intryck så min framtid är säkrad inom tarot kort ;)


jag tänker dessutom passa på att outta alla män som är födda -79, som känslomässigt onåbara!! efter många år av noggranna studier. så ni vet!

ride the rush

Publicerad 2010-12-16 08:10:37 i Allmänt,

nu har jag fått datorn av morsan, och det är väldigt skönt! mycket mer convenient kan man tycka.
tack mamma!
nu har charlotte dock gått och blivit avis, så hennes farsa ska skeppa hit hennes också.

var på en arbetsintervju imorse, samma som charlotte var på för några dagar sen.
new zealand naturals, nån slags yoghurtbar av nå slag.
det var jag och typ åtta personer till, först så pratade hon lite om företaget, vad dom gjorde och hur det gick till osv. sen kom hon till deras policys, och då var det det här med smycken och synbara piercingar.
redan där exkluderade vi nog varandra haha.

sedan skulle man gå och prata med henne en och en, och jag var först upp för jag var först på plats. så då konstaterade vi mest att det nog inte gick för sig att vi jobbade med varandra. jag kunde inte tänka mig att skiljas från min lilla bebis dessvärre. om jag tar ut den är jag rädd för att jag inte kan få in den igen.
men hon var trevlig och sådära!

men frukta inte, jag sökte nyss till ett annat jobb! tarot card reader.
lagom kul och flummigt och en riktig konversationsstartare.
dock är jag ju ganska intresserad av new age kulturen, kanske inte just tarot kort, men det finns ju mer därtill. fast det kommer väl eliminera mina chanser till något annat framtida jobb då de kommer se mig som en flummare.
han ville ha nya fräscha energier, och inte folk som har varit i branschen tidigare, så det är ju perfekt. ;p

annars så i veckan har vi vart ute på lite obligatoriskt turistande. var iväg och såg sydney opera house och harbour bridge till exempel. bilder som följer;



en bild från bondi road. ganska intetsägande men ändå.
sydney opera house. där vi lyckades få en glimt av oprah winfrey och bono. charlotte är väldigt kändiskåt av sig så hon ville hänga där ett tag.







skulle vilja besitta en lite fetare kamera och photoshop. men vi har väl egentligen annat för oss nu när vi är här ju.

håll tummarna för new age-caroline!!!

love & neon lights

Publicerad 2010-12-12 07:42:49 i Allmänt,

livet ar mycket battre och chillare har pa bondi an i city, jag gillart.

det ar dessutom helt fantastiskt att bo med 8 andra random manniskor! om man kanner for att snacka och umgas lite sa finns det alltid nan dar. och alla ar rara.

som i natt nar jag kom hem fran baren sa ar fransamannen john (fast egentligen heter han nat helt annat tror jag, svart att saga) hemma sa snackar jag lite med honom. sen ramlar fransman efter fransman in som inte bor dar, men ska tydligen sova hos oss i natt! sa sammanlagt blev det 6 fransman och jag som satt och hangde i soffan. en borjade nalla pa min mat sa jag gav honom en hel macka istallet haha.
det blir alltid aventyr pa nagot vis.
tva styckna somnade pa soffan sa jag baddade ner dom med filt sen gick jag och la mig.

daremot har jag inte funnit nagot annan hobby bondi-borna har har nere an att "ta en drink", every day all day. och deras trick for sondagarna ar att borja tiidigt, sa att de pa sa vis hinner nyktra till framat kvallen for att sedan vara pigga och alerta infor jobbet pa mandagen.
dom ar galna!
men ska efterforska vad mer det finns att gora har.

sol och fint vader har det vart denna vecka, valdigt trevligt.

forhoppningsvis kommer datorn som morsan skickade fram snart, da kan man lagga manken till att soka jobb lite mer ordentligt. vi gar dock efter statistiken att det drojer oftast 2-4 veckor tills man far ett jobb har nere, sa vi har 1,5 v pa oss! piece of cake.

charlotte ligger hemma och ar doood. haha poor thing.


hejhej

Publicerad 2010-12-07 04:07:37 i Allmänt,

yoyo!

nu har vadret vart snallt mot oss dom senaste dagarna!
igar sa gick vi upp i hyfsad tid och mosade ner pa stranden for forsta gangen pa riktigt!
lag dar och gassade lite..sen var det dags for forsta doppet i hajhavet.
det gick battre an vantat faktiskt! inte alls sa laskigt som man kan tanka sig.

sa dar var vi och lekte med vagarna och hade det bra.. men tydligen gjorde vi det inte pa ratt satt!
livraddarna kommer glidande i sin elterrangbil och staller sig pa stranden vid oss och sager i sin megafon att vi inte ska bada dar utan mer at vanster, att det dar var faktiskt en ganska dangerous area.

haha forsta doppet i australien och vi far en tillsagelse.

vi sag faktiskt en livraddning live ocksa! dom var valdigt kvicka pa att ta sig dit, sa creds till dom.
daremot blir fransmannen som vi bor med branda pa maneter nastan var eviga dag nar dom ar ute och surfar. sa det ar ju lite laskigt ocksa!

nan annan rysk snubbe var i var lagenhet igar och sanerade lagneheten eller vad han gjorde.. sa nu inom 1 vecka ska kackerlackorna forsvinna sager dom.
det ar ganska manga sma dar, overallt! fast eftersom dom ar sa sma sa tanker man inte pa dom som kackerlackor.
imorse nar jag at frukost sag jag nat som lag och sprattlade pa golvet och da var det en stor en. satte en burk pa den och avvaktar. ville inte ta i den eller att nan skulle trampa pa den haha.
kanske kommer hem nan modigare sjal som vill forflytta den.

tog en mysig kvallspromenad igar langs stranden osv och njot. sen gick vi till ett litet cafe och charlotte drack en varm choklad och jag en milkshake. dom har oppet ganska lange har nere sa det ar great.

ikvall funderar vi pa att fora in seden med trevlig tisdag aven har, och ga ut och ta en ol pa det dar cafe 88 som var ett bra stalle.. vi far se!

puuss

stretch out and wait

Publicerad 2010-12-04 05:03:05 i Allmänt,

nu har vi sovit 3 dagar i var nya sang. funkar bra!
har bara haft en kackerlacks-incident, vilken var den att i torsdagsnatt nar charlotte kom hem aningen pa lyset sa rakade hon trampa pa den, och sen tog hon den och slangde den i papperskorgen. (vilken formodligen aldrig hade hant om hon inte hade nagra promille i kroppen:p) sen pa morgonen nar vi vaknade sa lag han pa golvet upp och ner och kunde inte rora sig.
och dar fick han ligga hela dagen.. medan vi lag hemma fruktansvart bakis och kunde folja hela hans sista dag.. man tyckte lite synd om honom.
man borde kanske bli lite mer upprord, men man ar sa forberedd pa sana har handelser.

sa igar lag vi alltsa hemma i sangen till typ 1830..fruktansvart! men fantastiskt skont..
sen drog vi ut och at sen gick vi hem och kollade pa film tillsammans med ben, som ocksa bor med oss. good will hunting, som jag faktiskt inte hade sett tidigare!

och vad gjorde vi som gjorde oss sa fortjanta till sadan bakishet?
i torsdagskvall sa hookade vi upp med lisa, min gamla barndomskompis som ocksa ar har, pa en bar som heter 88 cafe bondi eller nagot sadant. hennes kompis david var ocksa med en svang.
sa vi traffades och catchade upp och snackade osv. sen stangde dom vid 23 sa da drog vi vidare till en annan klubb.. och dar stangde dom inte forran 4-5 sa det blev en riiktigt lang kvall! men det var riktigt skoj ocksa.
vi hade ju tankt att bara ga ut och ta en ol och snacka lite.. men det eskalerade :p traffade lite roligt folk och sadar.

sa ja.. nar man kommer hem vid halv sex sa blir det latt att man mar lite daligt sen haha.

sa idag ar det lordag.. nu ar vi i city och har hamtat varat tax file number som man behover nar man ska jobba. 
senare ikvall blir det BYO dinner pa nagon restaurang i bondi tillsammans med lisa och annat folk.

BYO ar alltsa att man tar med sitt egna vin och sa serverar dom det till en! fantastiskt pahitt.

jag far gratta pappa och my i efterskott aven har pa min blogg:D
har ju fatt vissa klagomal...

cheers!

byyye city

Publicerad 2010-12-01 05:15:05 i Allmänt,

guuh vad det regnar har!
australien har kort med false advertising alla dessa ar, inte alls varmt och solbruna manniskor! bara regn och regn!
i alla fall dom senaste dagarna.
igar hangde vi mest i bondi, skrev kontrakt med ryssen och har alltsa nu ett rum.
sen promenerade vi runt och forsokte hitta nagonstans att ata, vilket inte ar sa latt for oss! en valdigt krasen och den andra vegetarian haha.
men vi hitta ett stalle i ett stort shoppingcentra med massa olika stallen pa ett. sa charlottan tog sitt kara mcdonalds och jag at na turkiskt!

nar vi kom hem framat kvallen sa sprang vi ivag pa bio, det ar billigare pa biosarna pa tisdagar. $14 kostade det igar, typ samma pris som det kostar att ga hemma alltsa. men salongen var desto fetare och lyxigare.
dessvarre var inte filmen av samma kvalitet. due date. inte for att jag hade tankt sa mycket battre om den men, det var ju trevligt att ga pa bio i alla fall!
pa vag till bion sa borjade en snubbe som gick bredvid snacka med oss "ge fan i att snacka svenska i sydney" osvosv haha. han var skitless pa att han traffar sa mycket svenska hela tiden! tycker vi knappt har traffat nan. men han var reko. man blev paff for att det var nan som snackade svenska med en. man fick sta emot impulsen att svara pa engelska haha.


idag har vi checkat ut och legat i tvrummet i vantan pa att regnet skulle avta lite sa vi kunde ta vart pick och pack och dra.
nu ar vi pa visa first som vanligt, eftersom dom erbjuder oss gratis internet. har fatt vara bankkort antligen, och sa har vi overfort pengar. strax ska vi vidare och installera oss i boendet.

och sen sa kommer vi nog absolut inte ha samma tillgang till natet sa uppdateringarna kommer bli allt mer sallsynta!
det har kontoret ligger i city och dar kommer vi iiinte bo. sa vi hors vid tillfalle!
ha det sa bra dar hemma! puusss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela