carolineae

vi käkade bullshit med god aptit

Publicerad 2011-02-28 01:31:25 i Allmänt,


det här är förresten våran 'landlord' dimitri haha. :) galen snubbe.

han var nyss här och visade vårt rum för en tjej, vi planerar att byta rum till sophie & jeans när dom drar, så man kanske äntliiigen får en egen säng. kan knappt bärga mig! fast kanske charlotte som borde längta mest för jag har nog jävlats lite med henne i sömnen på sistone. sparkat och slagit på henne osv, vilket jag mest tyckt vart underhållande när jag har fått höra om det. men av nån anledning blev hon kinkig pga det. charlotte är mer av den typen som skrämmer livet ur en mitt i natten; hoppar ner från sängen och hukar sig på golvet och börjar peka frentetiskt på olika ställen i taket och säger "grannens saker är här! grannens saker är här!!!"
det kan eventuellt ha handlat om att hon drömde om bedbugsen som grannarna hade fått dagen innan.

snart dags för jobb. det har vart en bra helg! jobb, spontangrannfest och allmänt häng.

i wanna see you, it's just that i don't wanna see you go

Publicerad 2011-02-23 08:55:17 i Allmänt,

nu har jag jobbat 15,5 h på bara två dagar, så här mycket har jag inte jobbat på länge. jobb på torsdag, lördag, måndag och tisdag. så långt jag minns nu. sen har jag en trial på ett annat café på bondi road på fredag. minns inte vilket så måste ta en promenad och kolla läget senare.

jobbade 12-2230 igår för min boss hade ryggskott så jag fick hoppa in istället för honom. sen kom michael förbi och vi gick upp till grannarna och joinade takfesten som italienarna hade dragit igång. en fin sommarkväll liksom.

jobbade med tjejen på laurie's för första gången igår. hon tipsade om en slags meditations-kurs uppe i närheten av blue mountains. du spenderar 10 dagar där i fullständig tystnad, med ca 100 andra människor. du får inte säga ett ord till någon som är där, och ni får inte ha ögonkontakt eller försöka antyda till något på kroppspråk. man ska helt enkelt sitta och meditera dagarna i ända. det kommer antagligen börja med att man blir helt galen och nästintill självmordsbenägen. men förhoppningsvis kommer man in i det accepterande stadiet och ger upp och finner balansen och den inre ron.
det låter helt fantastiskt, fantastiskt förödande och förhoppningsvis fantastiskt belönande.
0kr! inklusive logi och mat (de serverar enbart vegetariskt). och så får man donera något när man har avslutat dom 10 dagarna om man vill.
klappat och klart!! jätte-exalterad. måste prata med min boss om jag kan få skippa mina pass i två veckor.

en person som har gjort den kursen.

nu ska jag iväg och äta middag med nyi och sen är det besök på operabaren där laura har en slags avskedsfest. och sen förmodligen vidare till beach rd.

puss!

fredsavtal

Publicerad 2011-02-16 03:00:58 i Allmänt,

kriget avslutades fördelaktigt bara några timmar efter jag hade startat det!
det blev nästan ultimat.
jag lämnade in lite CVn här på bondi road i förrgår, och igår ringde en snubbe från Laurens Vegetarian och var underbemannade pga sjukdom, så jag fick hoppa in direkt, och på deras mest busiest day på veckan.

massor med organiska läsker, nästan all mat är vegansk (förutom pastan och lasagnen) de enda äggen är i lasagneplattorna, vilket dom inte kan välja själva. maten är supernyttig. mängder med sallader, kikärter, kidneyböner, linser osvosv. varje dag så ger de bort maten som blivit över dagen innan till hemlösa härbärgen.
så det är ju ett helt fantastiskt ställe? kunde inte ha blivit mer rätt.
plus att det ligger på ca 3 min gångavstånd härifrån, och innan varje skift får man komma in och äta sig en måltid.
däremot kan jag inte få mer än 10-15h i veckan just nu, men jag är glad i alla fall. måste hitta nånting mera.
och han verkar inte ha några invändningar mot mina tatueringar och min piercing!
$16/h i handen. inte dåligt för ett litet ställe.

nu ska jag fortsätta söka jobb och kurera mig, för det är nåt som inte stämmer!

i shoot for the moon but i'm too busy gazing at stars

Publicerad 2011-02-15 02:29:27 i Allmänt,


nu är det officiellt krig. jag vs australiens yrkesmarknad.
att de är så mjäkiga angående tatueringar och piercingar, när de annars kommer med skamliga affärsidéer som inte borde finnas på kartan.
deras syn på etik & moral är skev här borta.


nu jävlar ska jag få ett jobb. it's on.

all we need is love

Publicerad 2011-02-14 13:40:14 i Allmänt,

mattias gjorde så att jag upptäckte att man faktiskt är inloggad på msn messenger när man är inne på hotmail.com, så nu har jag fått en liten dos av honom och stefan.♥

jag måste testa om den här datorn tolerar att jag installerar skype.

the good times we shared were they really so bad?

Publicerad 2011-02-14 12:41:43 i Allmänt,


vädergudarna välsignade oss med massivt regnväder på good vibrations-festivalen. men vi hade våra ponchos och höll oss mestadels i roots-tältet, så det gick bra ändå. festivalen var inte fantastisk men den var OK. den avslutades dock klockan 22 på kvällen, vilket är ganska annorlunda om man jämför med sverige. men det är på grund av grannarna som klagar på oväsendet annars.

jag känner mig lite småsjuk idag, som jag tenderar att göra en gång i veckan. så jag förväntar mig att det ska gå över till imorgon. har legat i ganska bra med jobbsökandet idag. ansökt på mängder med annonser på nätet, vandrat omkring och lämnat in CV på några ställen, samt vart på en intervju i en grekisk restuarang som bar staff. han verkade dock skeptisk till min icke-existerande erfarenhet av att göra cocktails. men jag försökte övertyga honom om min skicklighet hursomhelst, och vi hade en bra pratstund om grekisk och indisk vegetarisk mat, folk som åker iväg och jobbar på farmar, att oxford street är den största gaygatan i sydney. jag tycker de flesta intervjuerna här borta handlar om allt förutom det man faktiskt ska jobba som. men jag gillar det.

imorgon har jag en intervju på ett café i city, sen tänkte jag köra oxford street ner och försöka klämma in mitt CV på diverse ställen.
nu ska jag ta en dusch, kurera mig och läsa a thousand splendid suns som snart är slut. PEACE.

good vibrations

Publicerad 2011-02-11 01:28:02 i Allmänt,

 

 

Bringing you the summer's most electrifying beats, pioneering UK dance act FAITHLESS headline this years festival. Joining Faithless for 2011 are French indie rockers PHOENIX, rap / reggae combo NAS and DAMIAN MARLEY, electronic pioneer SASHA, entertainment mogul LUDACRIS and eclectic indie-pop duo THE TING TINGS! Genre straddling Diva KELIS will be bringing all the boys to her yard, alongside soul sister ERYKAH BADU and Swedish electropop stars MIIKE SNOW. FRIENDLY FIRES are making a very welcome return to the line up and you can also expect amazing sets from our bass loving Kiwi cousins FAT FREDDYS DROP, enigmatic DJ / producer extraordinaire FAKE BLOOD, the golden boy of UK dubstep himself RUSKO, Riverside floor filler SIDNEY SAMSON, rising cooler than you star MIKE POSNER and the infectious street-soul provider ALOE BLACC. Also joining the line up are ARIA winning local upstarts YOLANDA BE COOL, shooting stars BAG RAIDERS, Aussie hip hoppers KOOLISM, killer US electro house producer KILL THE NOISE, hotly tipped Perth youngsters TIM & JEAN and emerging young Brits FENECH-SOLER




good vibrations imorgon! free ticket tack vare felix! måste lyssna in mig på banden så man vet vad man ska se. 40 000 pers. igår vart det koreansk mat och plumwine med nyi och felix, sen lite öl och biljard på det. martin är på återbesök i sydney så han kom och spelade lite han med.

nu blir det först till att luncha med michael, för att sedan bestämma mig för vilket håll jag ska styra den här dagen.

don't let anyone stand in your way

Publicerad 2011-02-10 06:11:32 i Allmänt,

jag gillar grannsämjan här borta; eftersom det är tre hus i rad som det bara bor backpackers i så hänger alla med alla ungefär.
det är bara gå utanför huset så får man sin dos av socialt och möten med människor, och stor variation av detta.
charlotte är iväg och masserar lite, och jag hänger runt med grannarna.
det är tufft att man träffar sånt mångfald av människor som man vanligtvis hemma inte skulle ha mött eller pratat med, med sån annorlunda bakgrund än en själv. alla bara slår sig samman.
snart ska jag till city och skriva ut mitt CV i mängder, sen ska jag möta upp nyi och eventuellt felix och inta en måltid.

en snubbe från en pizzeria/restaurang ringde nyss också, så kanske att jag åker och kollar läget där imorgon. ganska långt borta, western suburbs och jag befinner mig i den östra. men jo, jag bör definitivt kolla läget.
det roliga är också att jag märker att min engelska har förbättrats, mer naturligt och smidigare bara. och att man pratar med allt och alla. fantastiskt!

har kollat e01s04 av californication idag också. behöver min dos av det med. hank moody eh!

(plus så är det lite löjligt att man måste åka till australien och hänga med australienare och få tips om svenska artister som faktiskt är bra, som man inte har lyssnat på förr.)

i get my kicks of bugging you

Publicerad 2011-02-09 11:49:44 i Allmänt,

semestern från min andra semester var en succé. fastän vädret bara var på vår sida den första dagen.
upp och hoppa och full fart klockan sju på lördag morgonen, och trotsa naturkraften som oftast säger att man ska ligga kvar och sova när man har vart ute till kl 3 dagen innan (oxford art factory med dubstep band som spelade, grymt!).

bortsett från några missöden med ben & aurelias bil så gick resan utmärkt. så fort vi kom dit så åkte vi till närmsta strand och hoppade i havet direkt för att kyla ner oss från den extrema hettan. det var nog det stället som hade den vitaste sanden i världen. det var ett paradis hur som helst.

resten av resan bestod av ett flertal BBQs, ölvinsangria, promenader, funland, dartspel, sällskapsspel, folk åkte hem och folk anlände, djur, utflykter osvosv.
det var lyckat.
jag skulle ha åkt hem redan på söndagen, men jag stannade kvar 2 nätter till för jag kände inte alls för att åka hem. precis kommit in i rätta stämningen och allt jag skulle göra hemma var egentligen att ringa ett nummer och det kunde jag lika bra hantera därifrån.

på funlandet, som vi hittade av en slump i regnet en timme från vårt hem, spelade vi 2 omgångar av laserdome. fantastiskt kul och jag vill skryta med att jag rankades som tvåa båda gångerna!!

fräscht hus, med sköna sänger, allt var mycket bättre standard än det vi bor i haha. och billgare dessutom. vi var alltid mellan 8-12 personer. fin natur och många ställen att utforska!

idag var jag på en trial på en bar i the rocks. jag fick ett nummer av en kompis som kände ägaren, så jag ringde honom och fick komma in. det gick bra etcetc men dom är fullbemannade för tillfället. dessvärre är det ju inte ägaren utan managern som anställer människor! men det var en bra upplevelse och det var kul.

jag ska ta någon dag (imorgon tex?) och gå dörr till dörr och mosa ut mitt CV. min glöd är definitivt inte släckt än. dom får jobba lite hårdare för att knäcka mig. jag trivs för bra här!


kängurusar i det vilda!

i'd break the back of love for you

Publicerad 2011-02-03 13:15:04 i Allmänt,

åh herregud, det är för varmt för att man ska kunna överleva! sol eller inte sol, det är dödligt.
det är förstås OK om man hänger på stranden och kan bada; men om man inte gör det såå. det är nästintill 40grader dom här dagarna som är. galet.
märker ingenting av vad dom sysslar med i queensland heller.

var och provjobbade på en restaurang i tisdags också, det var alright. han sa att han skulle ringa idag, men det har han förstås inte gjort! det är mycket snack men lite verkstad på den här sidan av klotet. men ska testa ringa honom imorgon.

igår var en fin dag, kanske speciellt för den var så oplanerad. först hängde jag med lite roliga grannar och annat löst folk på stranden, sen var jag ute och åt med nyi och felix här i bondi, sen drog vi till grannarna, i huset bredvid på övervåningen, och drack lite vin och tittade på den fina utsikten från taket. charlotte var hemma och höll ställningarna. senare drog vi ut på en krog och svettades sönder, sen hem och hängde på trappan lite. träffade en fransman som faktiskt kunde riktigt bra engelska! förbluffande.

i helgen ska vi på en trip till jarvis bay (ca 3h söderut), några från det här huset och sen några grannar. det ska bli kul med lite utflykt, lite BBQ, lite fin natur, några kängrusar kanske! och delfiner, lite vin etc etc. vi har hyrt ett hus för en billig penning.

nu håller jag på och svettas sönder fast hon är 23:13, och så har jag rethosta! but it's all good anyway.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela