carolineae

31/5 - i need a fix cause i'm going down

Publicerad 2011-05-31 13:11:57 i Allmänt,

 

 

 

en bild från laurie's. charlotte kommer förbi ibland och dricker lite te och hänger. hon passade på att dokumentera lite. ska försöka skärpa mig jag med. är fantastiskt dålig på att fotografera, men det känns som om alla redan är medvetna om hur allt ser ut här nere och vad jag sysslar med? men det är inte riktigt korrekt. är lite slö med bloggandet nu känner jag! kör en snabb sammanfattning? den allmänt accepterade helgen bestod av: jobb, en slags föreläsning av en buddist (nya lördagsförmiddagsysslan), a few drinks med charlotte, raaz & minsu. och min helg (måndag och tisdag) har bestått av: yoga-klass x2, äntligen styrt upp linser, lunch & kaffe med shelley, ett impulsivt HIV-test (andrej och jag snackade om det förra veckan och då börjar man automatiskt noja) där dom även ställde frågor och kollade hur man stod till psykiskt, ifall man skulle visa sig vara positiv. nu håller vi tummarna i en vecka men det lär gå bra (!!). det är typ det som har hänt. nu har jag ätit och duschat efter yogan och är allmänt seg och avslappnad. känns som om det är nåt mer jag skulle vilja berätta, men kan för all del inte minnas. hejhej.

 

tillägg: jag kom på vad det var jag ville berätta; både jag och charlotte har myssockor med sockiplast på, jättefantastiskt backinthedays, det var bara det jag ville säga. känns som om man är tre år igen!! hejdåhej.

26/5 - oh darling, please believe me, i'll never do you no harm

Publicerad 2011-05-26 04:22:48 i Allmänt,



when you told me, you didn't need me anymore
a-well you know, i nearly broke down and died


nu är jag inne i min beatles-era igen.. tittade på across the universe igår! (kollarå morsan).
vart nere på stranden och tagit en morgonkaffe med shelley trots det kalla vintervädret. hoppar in istället för henne ikväll så hon kan gå till tandläkarn och jag kan kamma in $$$. nu ska jag till buddistcentret och testa på en meditationsklass dom har där. sen förmodligen catcha upp lite med michael som har kommit hem nu, innan jobbet.

och jag och charlotte måste ta och styra upp farmen snart..!!! that's it.

23/5 - i've just got to have you by my side

Publicerad 2011-05-23 04:46:28 i Allmänt,

först till senaste sovrumsuppdateringen:

caroline: "oh my god, im deead!"  följt av ett väldigt ynkligt "aaaahhhhh....."
skulle vara intressant att få veta vad jag faktiskt drömmer om haha. uppskattar att charlotte informerar mig i alla fall..
tyckte charlotte mumlade något i natt också, men kunde inte höra vad.

annars då?

fredag: försökte införskaffa linser, men måste skaffa mig ett medicare card först så jag slipper betala för synundersökningen ($68, hutlöst) så försökte skaffa ett sådant på medicare (uppenbarligen), men måste ta med mig mitt visum (alternativt fixa papper på det nånstans ifrån, vet inte om jag besitter ett sådant). det är sällan simpelt för utlänningar här borta, men efter det är det bara att tuta och köra. (vet förresten inte varför jag har blivit så besatt av parenteser helt plötsligt).
träffade upp shelley och gick och åt på ett café, vi delade på en tofuslice, en vegansk shepards pie och sen en liten efterrätt och kaffe till det. yum. efter det köra ett pass på lauries med andrej. fast innan det så gick jag in på convenience storen som är på vägen och snackade med snubben där, och han sa att den andra människan som jobbar där skulle bort en månad så då bönade och bad jag om att få ta hans jobb medans han är borta haha. han skulle prata med sin manager (föga troligt). fast jag tror han har en crush på mig så det kan ju gå an ändå.
efter jobbet en mysig kvällspromenad med charlotte.

lördag: staff meeting 11:00. det vart inte eld och lågor som vissa hade förutspått. det har varit ganska tjockt med spänning och problem mellan de tre männen på jobbet. men nu verkar de alla ha lugnat ner sig en del? jag och shelley glider bara på som vanligt.
sen drog jag och shelley till glebe på marknaden där. fett! vi handlade varsin väska där, men innan hade vi gått in på frälsningsarméns second hand shop och handlat lite (en jeansväst och en grön kofta). sen åt vi på iku där borta och dirigerade om våra framtidsplaner lite (indien istället för peru härnäst). billigare och lättare men lika spännande. peru senare kanske. efter det direkt till jobbet för ett pass med shelley.

söndag: lite hemma-yoga innan dagspasset med raaz. insisterade på att få choppa kålen till coleslawen idag igen, under stöttning av raaz/andrej. jag försöker bli en mästerchoppare. det tar sig! efter jobbet hade jag helt random en dejt. min livs första riktiga dejt. vet inte riktigt hur det gick till, jag var inte tillräckligt uppmärksam eller närvarande för att mina dejt-alarm skulle gå av när det bestämdes. en helylledejt kan man säga. han kom och "plockade" upp mig här hemma, vi gick ner till bondi för en kaffe sen promenerade vidare för en middag (fast jag var inte särskilt hungrig så jag skulle mest sällskapa), men sen hamnade vi på en tapasrestaurant och vi hasslade med servitören om att ta bort massa dairys och ägg osv, så jag åt lite jag med. och han tvingade mig att prova sake (helt ok faktiskt). sen promenerade vi tillbaka och jag parerade bort en kyss, same old same old! haha. men bra och avslappnad kväll, bra konversationer. så over all en bra kväll! bara väldigt random, och jag är fortfarande i chock över hela incidenten haha. not the dating kinda girl.

och nu är det måndag. jag tog mig till yogan kl 10:00 och hade mitt första seriösa pass. det var bara jag och två till plus ledaren! det var bra, mycket mer inspirerande att komma iväg och göra det. tror det var vinyasa yoga vi körde idag? tillbaka dit imorgon! antingen 6:30 eller 18:00, vilket tippar vi på att jag kommer iväg till haha?
ska hoppa in istället för andrej ikväll och jobba med shelley, all good.
men nu måste jag handla hem lite mat, snortomt. charlotte är iväg och lunchar med sin chef som bjuckar på maten för att hon arbetat så duktigt!! atta girl.!
aja, detaljerad uppdatering! pusss.

20/5

Publicerad 2011-05-20 03:36:43 i Allmänt,

senaste sovrumsuppdateringen:

enligt charlotte så pratade jag i sömnen i natt - "where you going mate?" - så nu kan man ju säga att transformeringen är gjord, nu är jag en local.

19/5 - emancipate yourself from mental slavery

Publicerad 2011-05-19 15:10:50 i Allmänt,

none but ourselves can free our minds

jag börjar tagga för att jobba på farm nu - mest för att jag känner för en förändring nu tror jag? börjar bli lite rastlös eller så. mest pepp på att jobba på en blåbärsfarm nu och sen samtidigt bo i byron bay. men jag vet inte hur lätt det är att lyckas styra upp allting så som man vill ha det? de verkar inte behöva folk för tillfället och man måste skaffa boende innan man ansöker och man måste skaffa sig egen transport bohoo. men det skulle vara så fett att bo i byron bay, det är ju ändå en av sakerna som vi vill göra här nere, så det vore ultimat att kombinera nytta med nöje. sökandet fortsätter.

jag åkte och hängde i bontanical garden idag, det har vart så fint och härligt väder (typ svensk vår), vilket jag helt och hållet kan acceptera som den australienska vintern; det som har vart tidigare har bara varit hemskt och förrädiskt. hursomhelst, kände att jag behövde knyta band med naturen lite. det var härligt. imorgon måste jag pallra mig till optikern så jag kan beställa in lite nya linser. dessa är väl slutkörda sedan längesedan, men jag är dumsnål ju. jättetaggad på att gå på yogaklasserna som är nextdoor till mitt jobb, $20 för 10 dagar yoga introduktion (svinbilligt, annars typ $18 per gång, svindyrt!!!) så det tänkte jag nog hoppa på redan på söndag.

mitt i allt detta så ringde my på skype, så spenderade 40 magiska minuter med henne där. synd att uppkopplingen här nere suger, men ändå en fröjd förstås. vaknade imorse och var helpepp på att plugga - speciellt psykologi/journalism/skrivande. så en dag va? dusch och film och sovdags nu och slut på detta svammel. godnatt!

18/5 - i'm in someone else's mind

Publicerad 2011-05-18 08:45:23 i Allmänt,

don't know what i'm trying to find

jag har blivit heltänd på vitkål på sistone, det är görgott! tredje dagen i rad jag äter det. idag blev det pitabröd med två fyllningar:
1. brown rice, soy ädelost (smält), soltorkade tomater, oliver och solrosfrön.
2. vitkål, soymajonäs, pickles och kryddor

det var gott! men tog mig mat över huvudet som vanligt. sen så ringde mamma, och det var väldigt trevligt också! mer sånt.
jag ringde mig pank till stefan i fredags tror jag det var?  men det var totalt värt det! har inte orkat fylla på mobilen bara. 

nu har jag ätit som sagt och läst på om narcissister, intressant.
nej nu måste jag skynda till jobbet.! puss

17/5 - i just want to make a clean escape

Publicerad 2011-05-17 15:57:07 i Allmänt,

i know i'm leaving but i don't know where to


allt är väldigt lugnt här borta för tillfället. vi var på powerhouse museet igår, jag och charlotte, och turistade. vi var båda lediga så vi fick ta och passa på att göra nånting sånt där. trevligt med en dagsutflykt, även om innehållet inte alltid är det mest intressanta? men museet var helt OK i alla fall. skräll att de hade en våning med ABBA-uställning också haha. de älskar dom här nere tydligen. men vi valde att inte betala $12 extra för att gå in och lära oss om nåt vi har haft 23 år på oss att höra tillräckligt om.

annars jobb jobb. hoppade in för raaz på fredag dag och lördag dag. så blev 10,5 timmars pass dom dagarna. sedan körde jag kväll på söndagen. där emellan så har det vart lite massage, lite filmkväll, lite utforskning av bondi marknaden osv.

skulle vilja ta tillfälle i akt och gå på lite yoga-och meditationsklasser här nere. dom är ju lite seriösare med det här nere än om man tex skulle gå på yogan på nautilus-gymmet i västerås (no offense). men lite mer andligt och spirituellt här borta, inte bara för träningssyfte liksom. så det får jag ta och styra!! skulle tippa på att charlotte inte är ett dugg intresserad av det haha. vi har spekulerat på sistone varför vi egentligen är vänner - vilken är den gemensamma nämnaren? vi är dom absoluta motsatserna, men det är väl det som attraherar oss i guess!!

en annan sak som har attraherat mig lite för mycket den senaste veckan, är min säng - gör-omöjligt att komma upp i tid på mornarna. förmodligen dels för att det är så kallt. men det är sååå skönt! när jag bäddar sängen på morgonen så är jag noggrann med att inte röra om bland kuddarna för att försöka bibehålla skönheten intakt till den kommande kvällningen...! så magiskt är det. men måste försöka vända på det lite, om inte annat så är det staff meeting på lördag kl 9.30, men förhoppningsvis har jag åstadkommit något tills dess.

grattis i efterskott till lill-måns!!
såg att paketet kom fram i tid. :)

fred vänner

10/5 - if i seem a little strange that's because i am

Publicerad 2011-05-10 16:25:51 i Allmänt,

dagens soundtrack-låtar har vart the smiths med unloveable samt the foundations med build me up.. bara för att dom är bra!! vaknade med build me up i huvudet så har kämpat med att få ut den ur systemet lite granna.

men jag tänker dela med mig med en annan bra låt som däremot inte var på min soundtracklista idag:



inte så mycket spännande idag - yoga, chill, klippt håret lite smått samt skypat med my! och sen jobb dåra. snart säng och dags för en ny dag. hjälpa andrej med pluggeriet och ta en kaffe med shelley, sen vet jag inte? ledig!!
jag och charlotte var ute och sprang i regnet igår, det är så härligt! känns som om man kämpar för sin överlevnad. godnatt!!

9/5 - this is the first day of my life

Publicerad 2011-05-09 05:18:42 i Allmänt,

(det här publicerade jag igår under dagen, men driftproblem!!!)

nu har datorn som mamma skickade (återigen) anlänt!! och den här är ju verkligen gigantisk, tror aldrig jag har sett en sån stor dator i hela mitt liv. i alla fall när man är van med mammas lilla och charlottes (som faktiskt då var stor i jämförelse). men nu är dom ingenting jämfört med den här ju. men den här bör kunna klara av att prestera!
tack mamma!! (plus att hon sände lite korsordstidningar med den <3)


dessutom är det ju mattias' födelsedag idag! HIPP HIPP HURRA!!!


passar på att lägga upp en läskigt gammal bild. den är nog cirka sex år gammal?
grattis babe :*

less is more

Publicerad 2011-05-08 10:18:05 i Allmänt,

det vart ingen marknad för mig igår, energinivån låg i botten! men det var nog lika bra för jag hörde idag att den bara är på söndagar. så jag hade en magisk nap och sen jobbade jag på kvällen, men alldeles utmattad. hela vårt hus var dundertrötta igår, vet inte vad det var.
efter jobbet följde andrej med hem (och vi avbröt charlotte i sin 'litepålysetvila' :D busted!). han jag och charlotte tittade på sanctum i sängen och mös. lugn lördag!

det börjar kännas som juletider nu, men det är förstås helt falskt. men mysigt likväl.
unnade mig en sovmorgon idag eftersom jag var så trött igår, och kom inte i säng förrän 3-halvfyra? jag och raz har haft den lugnaste dagen på jobbet nånsin. rätt tradigt! morsdag i australien. ikväll blire lugnt, om orken finns blir det springa, bio eller handla livsmedel?

beginning of the story

Publicerad 2011-05-07 02:36:29 i Allmänt,

godmorgon! soler skiner skitamycket, men jag vet att det bara är ett trick och att det är svinkallt ute. men jag ska gå ut och njuta av den i alla fall om ett tag.

jag, andrej och shelley for till ekomässan igår. den var lite av en besvikelse, väldigt liten och inte så stor variation. mycket prylar för barn/elektricitetslösningsalternativ/och lite lite om mat, djur etc. vegan-mässan var säkert 4 gånger större än den här! men vi hängde inte läpp utan snackade med nästan alla stånd där innan vi drog vidare. newtown därnäst för lunch på the green palace. gott!! sen lite tofu-glass på green gourmet efter det innan vi maxade till jobbet. jag och shelley på skiftet, skönt att dumpa pojkarna nån kväll i veckan!!

idag ska jag dona med håret lite, bleka och döda det lite mer, och så tänkte jag kolla in marknaden i north bondi som jag faktiskt inte har tagit mig an nån gång ännu. det är dags.

sen joobbbbb ikväll. dont mind working nights faktiskt. man har ju hela dagen på sig.




vi sprang på en snubbe som satt på en uteservering med sin orm anthon och chillade. vi klappade honom och andrej lät anthon klättra på honom, om än ganska obekväm. i newtown kan allt hända.

i've gotta get away sometimes

Publicerad 2011-05-05 14:45:17 i Allmänt,

här är livet gött & enkelt. även om jag känner att det är dags att göra något slags beslut snart, alternativen är för många dock. åka iväg och jobba på en farm (plocka frukt dvs) i 3 månader för att förlänga visumet för att ha alternativet öppet? och dra till sydamerika och volentärarbeta i peru's djungel i 3 månader? bo i melbourne? kolla läget i perth? och det här med australiens bush och inre mitt? sååå mycket att göra! för att inte glömma byron bay.

mår bättre än nånsin dock.. på riktigt!! det är fantastiskt. 1,5 månad going vegan nu; energin, glädjen och samvetet är på topp. måste bara skaffa mig några fler veganska vänner? har ju andrej i alla fall. och det är inte så många som har något emot att gå till en vegansk restaurang i slutändan. snart 2 veckor rökfri; om jag ska bry mig och ta hand om djur & andra varelser så måste jag faktiskt ta hand om mig själv också. inga problem än så länge, kör på tuggummit ännu. dessutom har vi inte haft någon riktigt stor utekväll på 2 veckor, och ingen alkohol alls på 1 vecka. jag är nästan lite nervös för att jag av en slump ska bli straight edge.

i tisdags gick jag och charlotte på bio - limitless. var inte alls så bra, fastän folk har påstått det. charlotte tyckte ju förstås att den var bra eftersom jag inte tyckte det. vi gillar aldrig samma filmer. jag är inte ett stort fan av skådespelaren märkte jag, klickade inte överhuvudtaget, men själva filmidén var bra.
igår hade jag en heldag med shelley; vi gick på promenad och utforskade områden av bondi jag inte upptäckt ännu, åt falafel på sabbaba och hängde lite här hemma. sen jobb.
idag har jag hjälpt andrej med att skriva in hans skolarbete på dator igen och sen gjorde jag ett slags storkok av linssoppa med råris. blir till att äta av eftersom infrysningsfunktionen inte är så ultimat här hos oss. därefter jobb förstås (och så tittade jag klart på get him to the greek).

imorgon däremot blir det eko-mässa med andrej och shelley (charlotte?)! det är så mycket mer som händer här och så många fler alternativ än i sverige. det finns något för alla tror jag. och lite mer seriöst av något slag.

hur som helst.. life is good, och jag hoppas ni har det lika bra där hemma! puss



ps. jag har utvecklat en lätt, oseriös crush på den här snubben dom senaste veckorna. mest för att jag är en sucker för britter, att jag har hört att han är vegan plus att han är witty. russel brand that is.

what we've got here is failure to communicate

Publicerad 2011-05-02 13:36:26 i Allmänt,

- some men you just can't reach.

nu är det riktigt höstigt här borta. blir helt mörkt kl 18 - ungefär som i sverige. kallare i huset än det är utomhus på grund av dom icke-isolerade väggarna. så man kan gå och tro att det är svinkallt ute för det så kallt inne, men det stämmer inte alltid.

vi har varit otrooligt lugna på sistone. i helgen har det vart jobb och chill. lite ärenden och styrningar på dagarna för mig. hjälpt(?) andrej med sin skola. och så var vi förstås på vegan-expo igår!! jag andrej och alex. det var riktigt bra. köpte lite choklad och soy-sheese, samt tog massa visitkort så man kan kolla upp lite på nätet. det var stånd, musik, talare, filmrum med dokumentärer, yoga osvosv.
den lugnaste helgen sen urmynnes tider kan hända?

och pojkarna (pappa anders stefan) har varit i london och göttat sig. undrar om stefan gjorde det jag bad honom att göra?

idag har jag vart ledig och inte gjort ett smack ungefär - på ett bra sätt. gick upp 8:30, hade morgonstund och yoga. sen tittade jag på en dokumentär och somnade halvvägs, sov en timma och sen upp och laga mat och tittade på en film på tv. gick till jobbet för att hämta min choklad som jag glömde där igår (!!!) och snackade med andrej och shelley samt tog med mig lite soppa hem. ut och sprang. åt min soppa och min nya goda soy cream sheese (det heter sheese med s) vitlök och örter. nu duschat, ska nog bara titta på te och läsa. :D det är nog en period av att ta hand om sig själv lite mer nu.


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela