carolineae

28/9 - too much one-sided information

Publicerad 2011-09-28 11:51:07 i Allmänt,



(klicka)

 


Nu när det faktiskt börjar närma sig slutet så var det dags att utforska Sydney ytterligare. Jag och Christina (vår nya flatmate) bestämde oss igår för att gå till the Art Gallery, kanske främst för att det är gratis. Under tiden bestämde sig Shelley för att haka på och matchade in våran buss och efter några om och men med busschauffören så övertygade hon honom att hennes kompisar var på bussen och fick kliva på. Hon hade inte någon biljett på sig. Väl inne i city tvingade jag upp tjejerna mot en stenpelare för att låta min kamera gå lös på dom. Kunde inte motstå deras färger. Strosade runt och hittade lite fin konst och lite obegriplig konst. I grund och botten känns det som om det är en ren slump om en artist blir känd och erkänd eller inte. Charlotte kom även och mötte oss efter sin kaffeklass. Det var i princip den här dagen, för sen vart jag kalastrött efter att ha sovit dåligt med en missnöjd mage. Idag, dag två av mina lediga dagar, så tog jag mig ut på en motiverad springtur, lämnade tillbaka mina biblioteksböcker och handlade lite mat ($20!! Ungefär en tredjedel av vad jag brukar lägga ut på mat. Tight.) Och nu har jag äntligen lagat min efterlängtade falafeltallrik som jag drömde om för några nätter sen. Gott var det! Härnäst verkar det vara utgång på schemat, för ungefär ALLA ska ut idag. Hela det här huset (som har två extra inneboende för tillfället) samt Shelley och Andrej. Puss.

Falafel med pommes, sallad, hommus, hemmagjord vitlöksmajonnäs och nå slags halal kosher bröd. Och ja, mat över huvudet foshoe.
(Gud välsigna judarna och deras kosher, min nya favorithylla i affären)

26/9 - i believe that you and me will last forever

Publicerad 2011-09-26 02:45:18 i Allmänt,


Det är ett roligt fenomen som har utvecklats dom senaste åren. Istället för att jag som icke-köttätare behöver försvara mig så börjar dom per automatik rädda sitt eget skinn. De frågar varför man är det och man ger några förenklade, men än dock ganska råa anledningar, och de frågar om det är svårt, om man saknar det osv. Efter det börjar de rabbla upp ursäkter till varför dom inte kan göra det just nu, eller hur de nästan är det förutom den där lilla steken som dom älskar och absolut inte kan ge upp. Och det här sker absolut nio av tio gånger.
Hur som helst, det är kul att se att det är ombytta roller nu. Det börjar snarare bli så att köttätarna måste finna några riktiga argument till varför det är så jävla okej!


live    love    respect life

go vegan


25/9 - the never-ending why

Publicerad 2011-09-25 03:39:20 i Allmänt,

 

Regn och rusk! Vad hände? Sommaren var ju här och redo att köra, men sen kommer det här in! När man en gång har fått tillbaka värme och sol tappar man konceptet om vad för slags aktiviteter man sysslade med innan dess. Hade en fin kväll på jobbet med Shelley, och alla människor har olika historier om Indien, så vi blir inte mycket klokare utav dom. Men inte desto mindre exalterade. Efter jobbet hängde nästan alla, minus Julia, Robbin och Clement, i vardagsrummet och Charlotte och Lorain taggade med vin och utgång på schemat. Men vi andra kände mer för att mysa i soffan i regnruskvädret. Så det blev en kombination av förfest/filmkväll haha. Vid halv ett så drog dom i alla fall ut och jag gick och la mig och läste och sov därefter som en bebis. Bra val!!! Vi har en ny brutta här i huset nu också, efter att fransyskan drog, en tysk/ryss. All good so far som man säger. Så idag blir det nog bara att hänga inne i regnet och därefter jobba med Camilla första passet någonsin. Det går nog bra det också.

 

Från spelningen i onsdags.

Jag, Charlotte, Lorain och hennes kompis Lisa.

24/9

Publicerad 2011-09-24 03:38:13 i Allmänt,

Hej!

Efter att ha observerat mig själv en period och självanalyserat så har jag kommit fram till slutsatsen att min tinnitus inte beror på oljud utan en annan form av tinnitus, som wikipedia förklarar:
"Så kallad "somatisk tinnitus" tros vara väldigt vanligt, kanske till och med den vanligaste formen av tinnitus. Denna tinnitus beror på muskelspänningar från käk- och nackmuskler, och går att förbättra och i vissa fall att bli av med helt."
Så för att följa Wikipeida slaviskt så sätter jag den diagnosen på mig själv. Jag har märkt att jag biter ihop käften som en jävel när jag diskar/hackar saker, och det ingår ju i mina dagliga aktiviteter nu för tiden. Intressant!

Igår lossnade det och nästintill allt föll på plats. Till att börja med så hade mitt e-trading account stängts ner (jag bestämde mig för att INTE börja handla med aktier trots allt haha) och pengarna var tillbaka på mitt vanliga konto, vi organiserade vår Australien-resa, jag scannade in polispapprena på ett café och morsan hade fått hem ett nytt bankkort till mig. Så det var en väldigt produktiv dag, trots att jag jobbade 12-22. Fast det mesta var ju effekter från tidigare handlingar.
Flipside is dock att jag kommer vara nästintill renskrapad, ehuru jag har $300 på kontot nu och måste ge tillbaka $700 till Charlotte, matematiken är inte obegriplig! Men tre veckors lön till och jag behöver i princip bara fickpengar till Australien-resan, för allt annat är betalt för. Jag stänger affären nu i alla fall, inga utgifter, oavsett, OK? Resandet börjar kännas mer påtagligt nu och peppen är hög. Tänka sig att jag inte kommer behöva jobba på ~fyra månader, utan att känna någon press. Vilken magi.

22/9 - love is always an option

Publicerad 2011-09-22 08:13:56 i Allmänt,


Bronte:

 

Spelningen igår var helt OK, trots att lokalen nästan var helt öde. Det var i princip bara jag, Charlotte, Lorain, Lorains kompis och femton andra där. Som vanligt hade jag önskat att sången var högre så man kunde höra bättre vad han sjöng. Men det var en trevlig kväll i alla fall och därefter blev vi  trötta och hungriga och tog bussen hem och frossade i toast, lemonad och waffers istället för att anknyta oss till Bondi Hotel.
Idag tog jag mitt pack & pack och promenerade till Bronte och spenderade några timmar med att gassa sol och läsa på stranden. Grymt! Det här är inte vardagsmat i Sverige så man får passa på medan det varar. Bronte är desto lugnare och skönare än Bondi, gillart. Nu har jag ätit wok och dricker lite eftermatenkaffe. Strax iväg till jobbet.

Kunde inte hålla mina feta labbar borta från den här raringen heller.



















21/9 - lets all drink to the death of a clown

Publicerad 2011-09-21 09:50:23 i Allmänt,



Ibland kompenserar jag för dom dagarna jag inte uppdaterar min blogg med att göra flera inlägg per dag. Så som jag och Shelley brukar kompensera för när vi gör någonting produktivt och framåtgående med att vara (extra) livsnjutare i några timmar efteråt. Vi tog tåget in till city (hälsade på Charlotte på hennes jobb, hon bjuckade på en chailatte, tackar!) och gick till indiska ambassaden. Våra misstankar om att det knappast skulle gå smärtfritt var helt obefogade. Nu är allt i rullning! Fint. Det enda kvar för Indien nu är att boka några nätters boende till när vi anländer, och det är ungefär det. Efteråt åkte vi raka vägen till Bondi igen och fixade lite käk här hemma och gick upp på taket och åt, lyssnade på The tallest man on earth och spelade backgammon. Så vi inte riskerar att prestera för mycket på en dag så att säga. Brevbärarnas agg verkar har släppt en aning, för idag riktigt rasslade det till i brevlådan. Fyra brev på en dag! Herregud. Två var tråkiga och icke relevanta bankpapper, ett var ett mycket fint brev från Emma (♥) och ett var mycket relevant brev från Polisen. Jag har mina aningar om att herr husägare har gått igenom polispapprena ty de var igentejpade igen haha. Inget förvånar eller förbryllar mig längre. Men hur som helst är allt väl, så nu är nästa steg att scanna in dessa papper och vidarebefoga dom till Swedbank. Sen så håller vi tummarna OK? Nu kom Charlotte hem och börja härja, hetsa och stänka dryck. Hejdå lugn och ro. RIP.


21/9 - set me free

Publicerad 2011-09-21 03:26:58 i Allmänt,

 

Nu har jag fått mig min lyxfrukost:

Curried scrambled tofu med champinjoner, spenat, tomat och lök med kryddor.
Samt hemmagjord olivtapenad på toast, med kaffe och juice. Gott! Problemet är bara att man inte orkar äta så mycket. Men det kommer en dag imorgon också. Strax blir det till att åka in till city med Shelley och förhoppningsvis avklara det sista med visumet. Lorain tipsade om ett band (Taylor & the makers) som spelar ikväll i Surry Hills som man kan gå och se utan att betala några penningar alls. Så det får det bli. Skönt att inte gå ut i Bondi den här onsdagen, även om det har sin charm.
Dimitri kom på besök denna otta och började gasta om Julias cykel som står utanför "Your bike will be stolen TODAY!!!" .. "I hate to see you cry". Haha, det låter som om han hotar folk hela tiden. Vad han menar är att hon borde låsa fast den bättre. Han är en legend.

Igår så njöt jag av att spendera mycket tid i köket och lagade förstås för mycket mat som vanligt, men allt blev gott och väl och jag gödde Lorain på spöktimman. Befogat spöktimman för vi fann ugnen på uppvärmning med en crossiant där i, trots att ingen var vaken förutom jag, Lorain och Charlotte, så någonting är på gång.

20/9 - everybody is looking for the sun

Publicerad 2011-09-20 07:47:03 i Allmänt,


Det här är andra gången som vi går till Peter Pans och kommer tillbaka än mer förvirrade. Eller med fler alternativ kanske. Ska vi låta dom styra upp hela våran resa så vi har någon struktur och boende bokat hela tiden, samt diverse aktiviteter? Eller ska vi bara köra på och ta det som det kommer? Däremot kommer det bli mer busy här i Australien när sommaren är på intåg. Beslut BESLUT. Vi måste fundera lite mer. Men bara lite. Om vi bestämmer oss för att boka med dom innan fredag så får vi $100 rabatt också. Haha, jag är ganska lättköpt nog. Efter det gick Charlotte och tog sig en kaffe och jag gick till banken, där dom sa att jag måste ringa ett nummer och så vidare och så vidare. Gick och höll Charlotte sällskap en stund, och sen gick vi och köpte en nori-roll till mig och ytterligare ett nagellack. Nu har jag haft te-stund med veganska waffers, the kinks och målat mina naglar. Kunde inte ha bett om mer. Nu ska vi fara iväg och inhandla de ultimata varorna till morgondagens frukost. HOHOHO.

 




20/9 - back at it like smack addicts

Publicerad 2011-09-20 03:23:06 i Allmänt,


Nästan på pricken tre veckor kvar idag! Tiden kommer bara skena iväg. Men det känns som om vi gör framsteg. Nu har vi plan bokat FRÅN Alice Springs också, till Cairns nästan högst upp på östkusten. Därefter gör vi vår väg ner till Sydney igen, med en sån där hop on hop off buss. All good and well yeah? Får se hur min budget klarar sig, jag har ingen aning om hur mycket jag kommer ha att röra mig med i Australien, men det löser sig. I värsta fall får jag ta mig tillbaka till Sydney och bumma på någon!!

Har blivit otroligt tänd på The Kinks nu också. I söndags när jag och Shelley började jobbet så hade hon med sig en skiva och det var precis vad jag kände för att lyssna på, precis den stämningen. Så för tillfället är jag fantastiskt såld på dom. På tiden va. Annars har det inte hänt så mycket, var ut en sväng i lördags efter jobbet med Charlotte och Lorain. Sen har jag bara jobbat och jobbat. Bondi börjar bli mer busy nu, jag vet inte riktigt om jag gillar det. Är ganska så trivsamt när det är lugnt och stilla och inte tusentals turister som springer omkring. Så på sätt och vis så är jag glad att jag inte är kvar här under sommaren. Dessutom är det så jävla stekhett att jobba under sommaren här. Charlotte tycker tvärtom, men det tenderar vi att göra på nästan alla punkter...

Idag blir det att styra lite ytterligare. Eventuellt åka in till city med Shelley för att organisera det sista med visumet. Måste till Peter Pans travel med Charlotte också. Och för att inte glömma banken! Sen har jag tittat på recept så jag vill styra en jättesmarrig frukost, så måste handla lite råvaror. Lyxfrukost. Ledig idag och imorgon, magiskt. Imorgon pratade Lorain om ett band som spelar i Surry Hills, det känns lite mer lockande än Beach Rd och Bondi Hotel för tillfället. Det är ungefär det som händer just nu. Plus att Wades fru och barn har åkt över till England i tre månader nu, så nu kanske man måste börja trippa på tå haha? Han är världens största familjekarl, jättegulligt.



För att dra ut på min morgonstund ytterligare så tog jag mig friheten att rita upp vår reseplanering åt er. Jag tog mig även friheten att humma fram lokaleriseringen av vissa saker på kartan som inte var utmärkt.


17/9 - trying to shake the labels we inherited

Publicerad 2011-09-17 06:45:33 i Allmänt,


När jag kom till jobbet i torsdags så var Shelley otroligt peppad på att dricka lite rött och gå ut en sväng. Smittsamt som det är så blev jag också taggad, så det styrde vi upp efter jobbet. Hämtade min flaska rött som jag hade hemma och gick ner till stranden och tog oss ett glas innan vi gick vidare till Beach Rd. Vibbarna och människorna var helt annorlunda om man jämför med onsdagar/helger. Mer avslappnat och mindre kaos. Vi spelade pool (hon totalägde mig fast hon inte ens brydde sig om att vinna, inte okej), sen gick vi till Bondi Hotel och hängde där och snackade med folk. Träffade en galen Nya Zeeländare, känns som om alla som kommer därifrån - åtminstone de stora maorierna - är helt jävla galna haha. Det är alltid något. Annars var det en bra kväll och jag kom hem runt fyra. Fredagen spenderade jag på jobbet 12-22 och trots att logiken säger att den här dagen måtte ha varit plågsam för mig så var det en riktigt gemytlig dag. Gick upp på taket på rasten och åt lunch och läste bok. Efter jobbet hängde jag med Charlotte och Lorain här hemma.

Idag har jag försökt styra. Styra och åter styra. Men med ett steg framåt så hamnar man lätt två steg bakåt haha. Det tenderar att vara helt omöjligt att betala med kortet på nätet. Fixade internetbank häromdagen och nu har jag överfört pengar till något konto som jag skapat(?) och trodde att det skulle hjälpa mig på vägen. Men nu kan jag inte komma åt dom pengarna istället. Hoho! Jag måste till banken på måndag när dom öppnar igen. Men jag har åtminstone lyckats röja mer här hemma och rensa ut skit. Ringde och spärrade mitt svenska kort igen eftersom posten inte har levererat det än. Vi försöker en gång till!!
Ska ge mig på online-ansökan för det indiska visumet idag igen. Jag vill bli klar med så mycket som möjligt snarast så jag bara kan slappna av sen. Tre och en halv vecka kvar, wah!
Ikväll blir det jobb sen ska tjejorna här i huset ut så jag hakar nog på dom. Det är bara så märkligt när det är överflöd av brudar. Vi behöver lite fler karlar här i huset! Speciellt när Robbin håller på och lämnar oss flera veckor i sträck. Inte acceptabelt.

15/9 - the dog days are over

Publicerad 2011-09-15 02:42:37 i Allmänt,


Jag och Charlotte försökte oss på lite reseplanering igår. Vi kom LITE längre än vad vi någonsin har gjort hittills - vi bokade ETT flyg, haha. Så oavsett vad som händer så hamnar vi i Alice Springs den 25:e oktober. Nu måste vi bara ordna upp saker och ting därifrån, huruvida vi inte vill spendera 30 dagar i den gudsförgätna hålan. Jag måste erkänna att planerandet gick hand i hand med ett par glas vin, så ibland blev det kanske lite obalans i prioriteringen mellan dessa två ting.

Charlotte fick spasmer idag och hoppade upp ur sängen den här morgonen när jag hade kommit ur duschen. Jag blev förvånad för hon brukar sällan gå upp innan (och helst inte efter) hennes klockor (observera plural) ringer. Det kom senare fram att hon trodde att hon hade försovit sig. Men nu är det här ett ypperligt tillfälle för oss två att gå tillsammans till Peter Pans Travels så vi kan boka en guidad tur i bushen innan hon far till jobbet.

Igår natt drömde jag förresten att jag och morsan var fast i någon alternativ värld och kunde inte hitta vår väg ut. Det fanns bara ett fåtal restauranger och dom alla extraknäckte som Myrornas på en och samma gång, och personalen hade attitydsproblem när jag febrilt försökte hitta ett sätt att rädda oss. Till råga på allt så var morsan döende och gick omkring med slangar med blod i över hela kroppen. Men varken att hon var döende eller att vi var fast i det här parallella universumet verkade bekymra henne särskilt mycket, för istället så skulle hon ta och tvätta mina ögon för det tyckte hon att jag inte hade gjort på länge. Disturbing dream.


Takhäng med Lorain.

14/9 - I do believe you gave it your best try

Publicerad 2011-09-14 07:20:03 i Allmänt,

 

Idag kunde jag genomföra min andra idé som jag hade - jag har en ny bebis! Än är den a work in progress för jag vill ha en liten ring istället för den där. Måste låta den läka 2-3 veckor innan jag kan byta den. Rabatt fick jag också av den tatuerade snubben som jobbar i studion för han brukar komma och äta på Laurie's. Bondi är som ett litet samhälle när allt kommer omkring. (För er som inte ser, observera näsan, dåligt av mig att välja en suddig bild, men allt ser ju bättre ut när det är suddigt right?) Eftersom jag inte kan unna mig en tatuering så blev det något mindre.

Förutom det har jag bara varit och skrivit ut lite "viktiga" papper, vart och handlat lite mat och hängt i solen en sväng. Nu tänkte jag styra lite mer men Lorain lockar med mig upp på taket. Kan inte säga nej. Inte till den varmaste vårdagen hittills.

13/9 - that train has sailed today

Publicerad 2011-09-13 17:26:28 i Allmänt,


För framtida nostalgistunder sparar jag detta facebook-protokoll. Man kan omöjligt veta vad som har ägt rum om man inte varit närvarande i vardagsrummet på 1/334a Bondi Road natten till den fjortonde september mellan 00-01. Good times.

Charlotte Suihko
I dont know what those girls are talking about

* Lorain Drennan boooyaaaakkaaashhhaaaaaalalallalalala
* Caroline Åkerstedt how are those brain cells working for you lorain?
* Lorain Drennan ik weet het niet meer!
* Lorain Drennan hapiness!!
* Charlotte Suihko Of course you dont understand Lorain, but we know about your condition so that's alright.
* Lorain Drennan im conditionless! forthin' slammin' hola hola
* Lorain Drennan "that train has sailed today" : charlotte, who's laughin now eh?!
* Charlotte Suihko You're overcompensation girl, you're gotta froth your brain even though its lacking in talent!
Well.. I sure aint' laughin! Aakerstedt is staying clear of the conversation I see.
* Caroline Åkerstedt Ive already chosen side Suihko! No need for hurtful words mate!!!!
* Caroline Åkerstedt Your ship has left the building
* Charlotte Suihko Obviously there's no reasoning with you, or the retard. I'm slapping the base
* Lorain Drennan retard wants to know what "slapinn' the base" means!
* Caroline Åkersetdt she just proved SHE is the retard by showing us what she meant
* Caroline Åkerstedt ...and Charlotte is out.
* Lorain Drennan apeshit has left the building slappin' da base


13/9 - getting lost is not a waste of time

Publicerad 2011-09-13 07:50:07 i Allmänt,


I och med att min senaste impulsidé inte var genomförbar just idag, hoppade jag på nästa impulståg som hade avgång strax därefter - jag målade mina naglar. Det har jag inte gjort på många, många år. Låg på gräset med Charlotte och var rastlös, kom på idén och sprang till tvådollarsaffären och köpte ett och satte igång direkt. Var lite ovant men nu gillar jag det skarpt!! Det enda jag minns från mina forna måla-naglarna-dagar, är att jag och farsan hjälptes åt. Fina tider.
Nu lyssnar jag på Petter och har precis ätit lite lunch. Yoga igen kl 18, åhhh. Good stuff. Efter det kanske bara mysa med lite vin och kortspel eller dylikt? Vi gick på bio igår också, Beginners. 7/10. Men Charlotte var måttligt road.


11/9 - honey, won't you let me in

Publicerad 2011-09-11 14:53:31 i Allmänt,


Booo, jag hade tagit massor med feta bilder idag, men av någon anledning bestämde sig mitt minneskort för att radera allt innehåll. Så jag har NADA. Fantastiska bilder från drakarna i Bondi och bilder på mig och Shelley. Men det blir inget!! Dagen har varit fin i alla fall. Jag mötte upp med Shelley nere vid stranden och iakttog alla dessa flygande varelser. Dom var inte spektakulära men det var lika trevligt för det. Låg i gräset bland alla barnfamiljer och omfamnade solen. Skyndade hem för en kvinna skulle köpa min resväska (äntligen!), ynka $60 vilket inte är så grymt dåligt ändå. Efter det gick vi ner på marknaden i norra Bondi, träffade lite roliga Laurie's kunder, och köpte oss några armband. Impulsåkte in till Junction för att äta på en hippie-organisk-restaurang. God mat. Inga bilder. Sen strosade vi omkring lite i mat-dvala och tog oss så småningom till Laurie's där tiden bara flög iväg. Och vi har sjungit nästintill non stop idag. En sån dag ni vet.



11/9 - you're just a riddle in the sky

Publicerad 2011-09-11 02:28:24 i Allmänt,


Har blivit introducerad en ny kärlek: The tallest man on earth.
Han är svensk, men jag har förfan aldrig hört talas om honom? Märkligt när folk från andra sidan jorden får utbilda en inom svensk kultur.
Helgen har varit otroligt lugn. Filmkväll på fredagen. Igår så fixade och plockade jag här hemma på dagen, färgade håret, lagade mat osv. Sen kom Shelley på sin rast och vi kämpar på med backgammon men fortfarande inte övertygade om att vi gör det på rätt sätt haha. Vi behöver någon som läxar upp oss. Sen en väldigt lång och smått rastlös kväll på jobbet av någon anledning. Sen mådde jag lite illa och gick hem, tittade lite på Flickan som lekte med elden på tv med Charlotte, efter det en tidig kväll. Idag är det Festival of the Winds här i Bondi, vilket innebär överflöd av drakar i skyarna! Hurra! Det var alldeles för toklängesen det hände, så det ska jag gå ner och gotta mig i.


8/9 - the taste of love is sweet when hearts like ours meet

Publicerad 2011-09-08 15:08:46 i Allmänt,


20:e februari - Sverige.

Jag har bokat flyg nu, till Indien och till Sverige. Känns ju helkonstigt. Vi gick till resebyrån, och han påstod att det skulle bli snordyrt för mig. Först hittade han bara enkelresor till Indien för $9.000 vilket motsvarar 63.000 kr, haha. Jävla galning tänkte jag. Sen fortsatte han att leta och sa att det bästa han kunde hitta för båda mina flyg skulle gå på mer än 25.000kr. Han var galen i huvudet, och jag sa att jag hittat billigare på nätet. Han sa att jag skulle gå hem och läsa på lite och ta med det jag hittar till honom. Men vi struntade i honom och gjorde våra egna efterforskningar. Till slut så bokade jag flyg till Indien och Sverige för en summa på 8.400kr. Det tyckte jag var mycket rimligare. Det innebär däremot att jag och Shelley inte kommer att åka på samma flyg dit, men vi ses där hur som helst. Jag har fem månader på mig att smälta att jag återvänder till Sverige, så det borde gå an yeah?

Jag och Shelley hängde bara omkring igår, åt lunch på IKU, jag gjorde en dread i hennes hår (minnen från att fixa Mattias dreads!!), spelade backgammon, tog en liten tupplur (men Charlotte stormade in på oss), Lorain lagade mat åt oss och sen drack vi bara vin här med Charlotte och Lorain och diverse folk i huset. Sedan blev det Beach Rd och Bondi Hotel i vanlig ordning. Good fun!! Det blev inte sängdags förrän vid sjusnåret och idag har jag mest sovit sönder. Jobbade nu på kvällen med Shelley och det var ovanligt lugnt, det tackar vi gudarna för! Hon hade däremot fått pina igenom en dubbel idag, haha. Fucken hell. Av någon anledning så slår det speciella fenomenet in, att anonyma och okända människor vinkar åt oss när vi jobbar, när vi är bakfulla ett skift tillsammans. Fantastiskt roligt och aningen misstänksamt fenomen.



Good times!

7/9 - don't you rock my boat

Publicerad 2011-09-07 02:37:10 i Allmänt,


Vi höll verkligen ett lugnt och sakligt tempo igår. Vi var uttrycket "mucking around" personifierade om man säger. Gick och inhandlade lite take away-brunch på IKU och Charlotte på hennes favoritcafé Gusto (hon är dökär i en snubbe där), och gick och satte oss på gräset vid stranden. Därefter tog vi oss vidare in till junction och tog en chai-latte för att ladda inför handlingen av råvaror, som vi kallar det. Sen for vi hem och upp på taket för att absorbera det sista av dagens sol och dricka ett glas vin till det. Vardagslyx liksom (tills vi upptäckte att dörren gått i baklås och vi var fast där uppe haha. Lorain kom och räddade oss). Alla dessa aktiviter utfördes med minsta möjliga ansträngning och stress. Det känns lite som om min hjärna har varit på semester dom senaste två veckorna. Ibland är det någon tanke som jag känner är viktig och försöker få tag på den och göra något vettigt utav den, men sen försvinner den utan spår, haha. Det är både en curse and a blessing. Jag tror att den försöker oroa sig för att tiden rinner iväg, pengar och diverse sakliga saker som hjärnan gärna bryr sig om. Men det är ännu vettigare att bara styra upp det och INTE oroa sig. Sen lagade jag mat i nån timma (till mig och Lorain, fantastiskt kul med en vegan-vän), och vi tjejer avrundade dagen med att ha filmkväll - The timetravellers wife. Någon DVD som vi hade liggandes hemma. Den var OK. Plus Save the last dance, en klassiker från de tidiga tonåren.

Idag ska jag posta blanketten om polisrapporten, gå till resebyrån med Shelley (förhoppningsvis bokar vi idag förfan!!) och det är ungefär det som jag har just nu. Kanske smyghandla lite vegan-mat på nätet som jag spanade in igår.


6/9 - nothing you can do but you can learn how to be you in time

Publicerad 2011-09-06 03:26:38 i Allmänt,


Det är så mycket lättare att komma upp tidigt på mornarna när man är ledig. Märkligt fenomen. Inte så stora event på gång idag - har ringt och slussats runt bland byråkratin i Sydney, nu måste jag skriva ut en blankett så jag kanske jag få tag på en kopia av polisrapporten? Brunchdags snart skulle jag tippa på. Efter det ska jag ta tag i lite livsmedelhandling (vad kallar man det haha?), kanske laga något otroligt smarrigt. Tittade i en vegansk blogg igår och höll på dö. Helvete vad gott det såg ut. Yoga kl 18 och sen försöka organisera filmkväll här hemma med folket? Med tanke på alla frågetecken och kansken så kan man väl säga att inget är ristat i sten. Tar det som det kommer! Göra lite mer reseplanering skulle sitta fint också.

6/9 - nothing you can do but you can learn how to be you in time

Publicerad 2011-09-06 03:26:37 i Allmänt,


Det är så mycket lättare att komma upp tidigt på mornarna när man är ledig. Märkligt fenomen. Inte så stora event på gång idag - har ringt och slussats runt bland byråkratin i Sydney, nu måste jag skriva ut en blankett så jag kanske jag få tag på en kopia av polisrapporten? Brunchdags snart skulle jag tippa på. Efter det ska jag ta tag i lite livsmedelhandling (vad kallar man det haha?), kanske laga något otroligt smarrigt. Tittade i en vegansk blogg igår och höll på dö. Helvete vad gott det såg ut. Yoga kl 18 och sen försöka organisera filmkväll här hemma med folket? Med tanke på alla frågetecken och kansken så kan man väl säga att inget är ristat i sten. Tar det som det kommer! Göra lite mer reseplanering skulle sitta fint också.

5/9 - you know you got it if it makes you feel good

Publicerad 2011-09-05 03:16:30 i Allmänt,


Gårdagen blev inte så produktiv som man hade hoppats - resecentret hade stängt! Men jag lyckades i alla fall göra mig av med halva min garderob, Shelley och Lorain hittade lite glädje i mina leftovers. Vissa saker är fortfarande i gråzonen som jag måste fatta vidare beslut om.

Senare var det dags för jobb och jag började må fantastiskt illa, utan uppenbar anledning, vilket höll i sig hela kvällen. Jag vidtog till och med så drastiska åtgärder som att stoppa fingrarna i halsen vid två tillfällen; men den lösningen höll bara i cirka 20 minuter innan jag började må illa igen. Men idag mår jag bättre i alla fall. Pratade lite med Stefan (och Wilma!) när jag hade slutat jobbet.
Har en efterbliven biffig aussie-pojke efter mig också, som bara dyker upp vid random tillfällen. Nu har han brytit armen så nu har han ännu mer tid på sig att dyka upp. Världens bredaste aussie-accent haha. Men det är rätt skoj, det är som att det är absolut ingen slags hjärnaktivitet som pågår där överhuvudtaget, så det är spännande att se vart samtalet hamnar härnäst.
Nåväl, nu blir det till att jobba dubbel och sen är jag ledig tisdag och onsdag. Fucken fint. Och Charlotte är ledig nu också, hon har jobbat ett otal med dagar i rad, så det var fanimej dags! Over and out.

4/9 - hope for a generation

Publicerad 2011-09-04 03:53:16 i Allmänt,







Några inofficiella bilder från "after work" på jobbet. Lite ljus, lite vin och ibland lite av Shelleys brorsa Andrew. Igår så inhandlade jag faktiskt en backpack, men jag har en känsla av att den inte kommer hålla så länge, haha. Men den var fantastiskt billig, $50 på en affär som håller på att stänga. Jag får prova dess vingar först här i Australien. Jag vet inte heller vilken storlek det är på den, men skulle säga runt 45 liter. Dags att börja dividera kläder och spåna. Dessutom så hittade vi äntligen ett backgammon i resestorlek (efter att ha frågat runt). Hurra! Spelade lite igår men läste regler nu på internet och vi gjorde det totalt bakvänt haha. Behöver jobba på det där. Våren är definitivt här och det är nästintill svensk sommar här nu för tillfället. Sweet. Nu ska jag titta på lite flyg till Indien och sedan gå till en travel agency med Shelley på hennes rast för att se om dom kan erbjuda något bättre.

2/9 - I hope someday you'll join us, and the world will live as one

Publicerad 2011-09-02 02:22:41 i Allmänt,

 

Fortfarande fullt upp! Tiden går så fort. Dykningen i onsdags var fantastisk. Vi drog till Gordons Bay som inte ligger så långt ifrån här, och man måste gå in vattnet bland klippor och grejer. Mer av en utmaning. Det blev inte så mycket "träning" den här dagen, eller jo en del, kompassträning, ta av och på sig masken under vattnet, gå ner till 6 meter och ta ett andetag sen gå upp utan att ta mer luft. Men efter det var det all good! Då simmade vi runt och utforskade området, kom ner till 14 meter, såg en haj!! En liten en. Stora blåa fiskar och andra läckerheter. Var helt otroligt och trots att det var dom längsta dykningarna vi har gjort så gick dom ändå så fort. Sen så blev vi i alla fall certifikerade och allt var väl.

Tog en tupplur och sen åkte jag in till Bondi Junction, närmare bestämt Sven Vikings Pizza och mötte upp med Charlotte, Michael och Ron. Åt lite mat (med pizzasallad, det fenomenet existerar ingen annanstans!!), sen drog jag och Charlotte hem och tog ett glas vin, och Lorain och Una hakade på. Pratade och hängde lite sen drog vi ner på Beach Rd och Bondi Hotel, en kväll då ALLA var ute. En mycket bra kväll! Bondi börjar vakna till liv igen med vårens första solstrålar. Tog taxi hem igen, hallå? Haha, nu får vi ta oss i kragen.

 

Igår så hängde jag, Michael och Andrej runt och tog vara på Michaels sista dag här i Sydney, för tillfället i alla fall. Åt på Funky Pies och bara umgicks. Jag gick till polisen och försöker fortfarande styra upp det där. Min bank måste ringa ett nummer för att få åtkomst till min polisrapport. Får se hur det går. Sen jobbade jag med Shelley. PS, en tjej hade vart förbi och lämnat ett kuvert till Wade och bett honom att ge det till "den blonda tjejen med tatueringar". Det var en cd-skiva med PJ Harveys nya album och hon hade även skrivit "Drinks?" och sitt telefonnummer och facebook, haha! Sött. Men inte min kopp av te. Skivan var bra också.

Idag blir det till att jobba dubbel. Känns som om jag inte har kunnat chilla riktigt hårt på länge! Måste städa rummet också (Charlotte håller nog på att bli tokig vid det här laget haha), bara kaos.

 

Nu har jag morgonstund och tittar på Bondi Rescue. Äntligen insett var jag känner igen en av kunderna på Laurie's från - han är med på Bondi Rescue! Livvakt. Puss.

 

Dykteamet. Britten med accenten till vänster om mig (yum) och min dykar-"buddy" Julia till höger om mig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela