carolineae

JULETIDER

Publicerad 2012-12-23 10:44:44 i Allmänt,

 
Den här månaden har mest bestått av arbete och visumfrågor, verkligen. Men i fredags skickade jag stafettpinnen vidare till Indien så nu kan jag ta och luta mig tillbaka, en aning i alla fall.
Nu har jag tredagars-ledigt så här i julens ära, och den har än så länge har jag spenderat min tid med att göra ett pepparkakshus, slå in lite paket, julhandla mat med mor och träffa Charlotte för en mysig kvällspromenad i snön i hamnen och sedan Life of Pi på biografen, vilket var en helt härlig film.
 
Idag ska jag jag fortsätta julbestyren och ta en promenad till ICA skiljebo för att inhandla de sista ingredienserna. Det blir att testa på en vegetarisk "julskinka" som jag fann inspiration till på Facebook. Alltid kul att äventyra lite. Eventuellt laga lite kola, slå in de sista klapparna och sedan uppesittarkväll hemma hos Stefan med bingolotter.
 
Goooood juuuuul!
 
 

Just det! My, Emelie och Anna hade en helt fantastiskt 75-årsfest för en vecka sedan. Klädkoden var svarta/vita kläder med lila detalj och venedigmask. De hade hyrt en lokal i hamnen, ordnat med mat och bordsplacering, lite spex, en bar och massor med dans och skoj. Jag kom hem halv fem på morgonen fast jag jobbade dagen efter (på eftermiddagen) så det är garanterat ett bra betyg!
 
Mattias och jag!
 
 

FÖRSTA ADVENT

Publicerad 2012-12-02 16:51:00 i Allmänt,

 
Nu är det härligt juligt ute! Vitt, kallt landskap och knarr under skorna. Var ett par år sedan man hade en riktig svensk jul. Tjugohundraelva var jag och Charlotte och traskade runt i hettan uppe på klipporna i Blue Mountains i Australien, och tjugohundraelva var jag uppe i norra Indien - McLeod Ganj för att vara exakt - tillsammans med Shelley, Sumit och Raj. Vi spelade kort, drack rom och cola, åt oskalade jordnötter med salt separat på sidan och lyssnade på Beatles. Och dessa alternativa jular har varit lika fantastiska, och har säkert byggt upp ett extra sug för den svenska traditionen och känslorna som den för med sig. Som börjar redan ungefär två månader innan jul.
 
Så i första advents ära så har jag och mamma varit på Rusta och handlat på oss diverse julprylar; så som en stjärna och en duk till mitt rum och mossa och tomtar till adventsljusstaken. Igår hade jag Sandra och Charlotte på besök och vi drog till med pepparkaksbak och lite vitt vin till det och hade det bra tillsammans.
 
Idag var det visning på lägenheten och den ser ut ungefär exakt som min gamla, förutom att den är spegelvänd. Inflytt i början av februari. Även om jag allra helst skulle vilja att det skedde IMORGON. Men nog har man tränat upp tålamodet något så ofantligt det senaste året. Men tankesmedjan kan nog ingen någonsin sätta stopp på.
 
 
Och ps. Grattis i efterskott till min kära far!!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela