carolineae

HURRA

Publicerad 2012-11-30 04:47:00 i Allmänt,

 
 
Lägenhetsvisning på söndag och passet har anlänt till brevlådan i Patel Nagar, Delhi, Indien. Det går framåt - slowly but surely. Nu är det dags att möta ett ganska så stort lass av den så kallade gammeldags, hårdnackade byråkratin.
 
 
 
 

UNGEFÄRLIGT FRISKER + JULPYSSEL

Publicerad 2012-11-22 23:29:00 i Allmänt,

 
Nu har energin äntligen återvänt till mig, som jag har längtat efter den! Jag har inte jobbat något på hela veckan, söndag - onsdag, och det har känts som om livet i lägenheten var mitt nya liv, mitt liv för alltid. Som om man aldrig kommer få komma ut i samhället igen, som om man aldrig kommer få energi till något igen. Fast man vet att det inte är så förstås. Och nu har jag fått livskraften åter. Thank god. Så idag tog jag en promenad hem till Marielle (och Stefan) och fick min allra finaste och färskaste nypa luft på många, många dar. Därefter ägnade vi ett otal timmar åt att pyssla med julkort, smutta på lite glögg och lyssna på mängder med julmusik. Guuud vad roligt det är att hålla på. Sedan kom bror Stefan hem och lagade en utsökt middag åt hela sällskapet. Därmed var dagen komplett. Nu ska jag sakta, sakta få komma tillbaka till livet igen. Och de goda nyheterna med att jag blev såhär sjuk är att jag faktiskt var hemma och tog det lugnt så att min fem veckors-långa förkylning verkar ha gett med sig också. Hurra!
 
För övrigt har jag ändå haft ganska så bra sällskap och moraliskt stöd dessa dagar:
 
 

HAPPY (EARLY) DIWALI

Publicerad 2012-11-09 12:06:00 i Allmänt,

 
 
Jag har haft en liten workshop här hemma denna förmiddag och äntligen färdigställt Sumits present, så nu är det bara att skeppa iväg den! Kommer inte komma i tid för Diwali, men det är ändå tanken som räknas. För övrigt så ska jag egentligen inte ge honom någon present på Diwali eftersom jag är yngre än honom. Och man ger bara till dem som är yngre än en själv. Tro inte att det inte finns paragrafer inom varenda litet område i Indien! Och ps, det är Måns som tycker om att måla på paletten bredvid färgerna, inte jag.
 
Jag hade en skypedejt med Shelley på morgonen också, fint att prata ikapp lite grann. Nu ska jag laga lunch och middag, lyssna på musik, dricka kaffe och ha det lite lugnt och bra innan det är dags för sista(!) jobbdagen för den här veckan. Hur fort går det inte egentligen.
 

 
DUBBELPS.
 
I still have some adapting to do:
 
 
KOKADE LINSER istället för kokta som somliga kanske skulle föredra att kalla det.
Svenskan har inte helt klickat ännu. Tålamod mina vänner, tålamod.
 

BILDEXTRA

Publicerad 2012-11-09 01:16:00 i Allmänt,

 
Nu har jag lagt ut bilder på bilddagboken för dem som är nyfikna på bilder från Indien men som för all del inte ägnar sig åt Facebook:
 
BILDER

Det har varit 100% power sedan sju imorse när jag vaknade/blev väckt ända fram till nu, klockan ett på natten. Helt galet. Vet inte var jag har fått tag på all energi, men nog att jag har njutit av den. Otroligt fin dag, varenda lilla del av del. Men nu är det dags att knyta ihop säcken för den här gången.
 

NOVEMBERTORSDAGSMORGONMYS

Publicerad 2012-11-08 09:25:00 i Allmänt,

 
 
Ok jag lovar, snart ska jag sluta med kattbilderna. Men de som är förtjusta i katter förstår nog vad jag håller på med och de förstår även att jag faktiskt inte kan stoppa det. Att jag helt enkelt inte kan lägga band på mig själv. Utanför min kontroll.
I alla fall så fick jag en väldigt härlig morgon med Svea, som nu mer är hennes namn, som kom och gav mig en lång morgonkram, kind mot kind, och ett fint samtal med Sumit som ringde från (i närheten av/samma stad som..) Taj Mahal. Även om det var sju på morgonen denna vecka då jag jobbar kväll, så hade jag inte önskat mig något annat.
 
And I've gotta tell you guys, jag har utvecklat en något så enorm pepp inför Mexico de senaste månaderna att det bara måste hända en dag. Vet inte var det kommer ifrån, men jag vet absolut att den allra bästa och mest uppskattade ivern finns där. Kanske att jag möter upp min lilla aussie soulmate, Shelley, där en (förhoppningsvis relativt snar) vacker dag? Åh, möjligheterna i denna värld va?
 

NOVEMBERMYS

Publicerad 2012-11-07 00:25:00 i Allmänt,

 
Gårdagskvällens mys med lilla kissen. Ungefär hur söt som helst. Men i natt får jag nog (temporärt) banna henne från mitt från mitt rum av två anledningar. För det första för att få en god natts sömn, hennes (otroligt gulliga) purrande håller mig uppe och gör mig helt utmattad dagen efter. För det andra är att hon har lyckats tagit sig över det halvseriösa hindret vi har satt upp till förrådet. Där det är alldeles för mycket prylar för en liten misse att vistas bland. Hon har trots allt morsan att gosa med också.
Eftersom jag vaknade upp imorse halvt död och halvt sjuk så känns det vettigast att försöka få de klassiska åtta timmarna. Blev ingen träning idag utan vila på grund av det ho ho. Besviken!
Om kroppen tillåter blir det medel jympa imorgon. Annars bara diverse ärenden på stan med Marielle före jobbet. Det är ungefär det. Det går bra! Igår var jag supertrött på jobbet, slut efter en arbetsdag. Idag var jag slut efter sömnbrist men det gick galant ändå.. Skönt att ha lite rutiner trots allt. Det är känslan för tillfället åtminstone.
 
Dessutom är jag taggad inför en svensk jul. Har trots allt missat två stycken i rad! Plus min bror Stefans födelsedagar, vilket han har surat för ett tag nu. Det får styras bak, pyssel och julmys! Och glögg förstås.
 
 

BACK TO REALITY

Publicerad 2012-11-04 14:55:26 i Allmänt,

 
Nu har jag varit hemma och ledig i två veckor. Fullt upp förstås. Jag och Marielle var iväg och köpte kort på friskis & svettis och har deltagit i två blöta jympa medel-pass. Skoj! Känner för lite organiserad träning där någon talar om för mig vad jag ska göra. Och om man inte rör sig under detta jympapass är det risk för att man inte kommer tillbaka levande med tanke hur nedtrampad man säkerligen skulle bli. Rör dig eller dö, ungefär. Igår var jag och mor iväg och testade på deras Yoga 1 pass på Rocklunda, vilket faktiskt var över mina förväntningar!
Igår var vi iväg och utökade vår familj (!!). Hurra!
 
En gammal jobbarkompis la ut henne på facebook och vi nappde nästan direkt.
Tiden var inne. Tyra heter hon för tillfället. Får se om det sker något namnbyte. 10 veckor gammal.
 
Annars har det varit pyssel och donande, umgänge och allt som hör till. Hittade även på mitt kära specialmjöl på en av dessa speciella affärer på stan. Fem kilo attamjöl slog jag till på på direkten, och bar sedan omkring med detta byte på stan resten av eftermiddagen.
Har knåpat ihop ett fotoalbum att skicka till Sumit så även han får ta del av de bilder vi tog tillsammans i Indien. Eftersom deras stora festival Diwali infinner sig snart, som kan liknas vid vår julafton, kan det bli en lämplig present.
 
 
I fredags cyklade jag iväg och hämtade Måns på dagis för allra första gången. Det gick ungefär hur bra som helst. Superglad att se mig. Vi for hem och målade med vattenfärger, badade, lekte med "ormarna" och la bamsepusslet aningen för många gånger kanske. Men vi hade det mysigt.
Imorgon börjar jag jobba igen, vilket känns helt overkligt. Som om det inte ligger en uns sanning i det. Men det ska nog bli bra det med. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela