carolineae

Sjukstuga, Game of thrones och indiska kärleksballader

Publicerad 2013-04-18 23:02:00 i Allmänt,

 
Den här dagen har spenderats i sjuksoffan tillsammans med tio avsnitt av Game of thrones som Pepe bokstavligen talat har prackat på mig och velat få mig att älska. Till slut lyckades han! Men nu är säsong 1 slut och jag är lämnad för intet..
Som tur är har jag haft Sumit som varit alldeles till sig över en ny kärlekslåt som kommit ut från Bollywood, som helt beskriver hans känslor säger han, och som han har spelat för mig via telefonen; så det har varit fint ändå.
 
Energin har 100% legat på 0% idag men förhoppningsvis återkommer den inom kort.
 
 
Veckans nyheter:
Morbror Christer tyckte att jag inte behövde köpa nya däck för den här sommaren, vilket jag förstås inte var emot = oförväntade pengar = fylld kyl + två blommor till hallen + ett nagellack (för att skämma bort sig själv).
Dessutom köpte jag en sängram med mamma på Ikea förra helgen för en billig penning, vilken jag planerar att måla om och förvandla lite grann. Steg 1 är att sätta på min charm och övertala någon att komma hit och montera den med mig eftersom det är så fantastiskt kul! Men först när hälsan accepterar detta åtagande.
Och förstås kan vi vara glada över att Sumit har fått en intervjutid! Den 29:e april ska han infinna sig på den svenska ambassaden i New Delhi. Ladda ladda.
 
 Det senaste från Bollywood:
 

lördag och ledig helg!

Publicerad 2013-04-13 14:48:00 i Allmänt,

 
Det blev en rejäl sovmorgon idag! Har sovit som en prinsessa hela veckan, däckat nästan direkt när jag har gått och lagt mig även om jag inte har känt mig sådär överdrivet trött. Så det har inte blivit så himla mycket läsning. För att kompensera denna sovmorgon så blev det full fart med att koka kikärter och små vita bönor - så jag kan ha mängder och mängder av dessa glömda pärlor i frysen, pyssla färdigt med pigtittaren som jag köpte på loppisen på Rocklund i söndags (jättenöjd nu!), och så har jag överfört bilder och dokument till min externa hårddisk eftersom jag har en känsla av att skärmen på den här laptopen kommer haverera när som helst. I nuläget måste man ha den i exakta vinklar för att den ska fungera överhuvudtaget, och antalet på dessa exakta vinklar tycks minska systematiskt.
 
Det blir nog till att fortsätta med dessa bestyr som för nytta med sig ett tag till innan de rena nöjena äger rum. Hem till mamma en sväng för att hämta mitt balkongbord och låna hennes stege, se om hon har en jättejätteliten skruvmejsel och sedan lyckas få upp lampan i sovrummet. Om jag har tur (och mest självdisciplin) tar jag även itu med bråtet som ligger på balkongen och forslar iväg det till återbruket.
Jag ringde och pratade med migrationsverket igår, och alla papper har kommit in! Så det var ett gott tecken. Nästa steg var tydligen att invänta ett brev, och det brevet skulle skickas till en av oss, vi vet inte vem, inom ramen av en okänd tidsperiod. Känslan av insikt och upplysning som infinner sig efter bara några minuters samtal med dem är obeskrivlig.
 
 
Pigtittare innan förvandling (bortsett från uppe i högra hörnet..)
 
Och efteråt.. fantastiskt oväntat nöjd!
 
 
 
Och förra veckans alster..
(duken)
 
 
Tack och hej!

En förmiddag i april

Publicerad 2013-04-11 12:14:00 i Allmänt,

 
Idag har jag en sådan där ledig dag från jobbet. Vaknade av alarmet halv nio och ringde till Indien och sa hej med min nyvakna röst, som jag brukar göra när jag jobbar kväll. Sumit diggar den rösten. Sedan tog jag en ordentlig morgondusch innan jag och My åkte till Ikea för att festa på deras morgonbuffé och ta en lätt morgonshoppingrunda i varuhuset. Jag fick med mig 5 små ljusstakar, nu saknas bara ljusen. Och dessutom en kopplingslist till min lampa som jag fyndade på loppis i söndags (tillsammans med ett nyckelskåp, en tavla, en slags liten spegel med låda och en smyckeshållare). En väldigt god start på dagen med andra ord. Dessutom har jag äntligen fått min semester beviljad! I juni. Om jag har tur kan jag även låna ut min lägenhet den månaden så slipper jag massa extra kostnader. Snart blir det att köpa flygbiljetter och trotsa väder och lek i Nepal, med dess hetta, regn och iglar. Nu blir det storstädning av lägenheten och sedan ner på stan med Marielle säkerligen följt av lite kaffe, pyssel och inspirationsprat.
 
 
My och jag på brunch! Dock från i lördags.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela