carolineae

födelsedag igen!

Publicerad 2013-08-30 00:47:07 i Allmänt,



Jag blev återigen bortskämd med födelsedagsfirande av mina fina vänner. Idag åt vi smörgåstårta (val av mat fick jag bestämma) och sedan överraskade de mig med en läcker tårta med hela
tjugosex ljus på toppen och dessutom presenter! Tusen tack Emelie och Mattias! <3 En omgång av Settlers hann vi med också. Godnatt!

"jag fyller tjugosju"

Publicerad 2013-08-29 16:46:00 i Allmänt,



Helgen var riktigt fin, trots att den var fylld av arbete. På fredagen kom Emelie förbi och vi lagade mat och hade lite av en pysselstuga. På lördagen var det först jobb och sedan mötte jag upp med Charlotte, Marielle och Sandra på den lokala kvarterskrogen här på Odensvi, det vill säga Alberts pub. Tanken den kvällen var att vi skulle gå ut och äta, och eftersom Marielle hade hört att det skulle vara spelning där den kvällen tänkte vi, varför inte? Sagt och gjort. Vi drack vin (hur billigt som helst om man jämför med i stora staden!), åt pizza och var omgivna av diverse människor i övre medelåldern och dessutom två brudpar som firade sin fina dag på Alberts av okänd anledning. Senare kom bandet på, och det visade sig att hälften av bandet jobbade på ICA, så det var ännu en överraskning! Hur som helst var det en fantastisk kväll på lilla Alberts pub. Vi brudar tillsammans med de andra - lite mer destruktivt lagda - gästerna skapade fullt hus och fullt drag!

På söndagen var jag och mor iväg på marknaden. Det var strålande sol och alldeles tillräckligt med människor där på Rocklunda. Vi gjorde några fynd, åt langos och brända mandlar och kände oss nöjda! På kvällen var det jobb som gällde.

I tisdag var det då dags för min stora 26-årsdag, vilket inte känns jätteplötsligt eftersom jag allt som oftast berättar hur gammal jag kommer bli inte hur gammal jag är. Det kan bli så förvirrande annars, det är bättre att fråga när någon är född, om man ska vara en riktig paragrafryttare. Så nu kommer jag nog snart att gå runt och säga att jag fyller tjugosju. Inga konstigheter. På dagen på den där tisdagsfödelsedagen var jag hem till Sandra och barnen, tillsammans med Charlotte och Marielle där jag blev firad, fast jag inte alls hade väntat mig något sådant! Det blev fika och presentkort på Indiska och Panduro (kan det bli bättre?) och massor med bus och kel med barna innan det var dags att bege sig ner i lagerlokalen.

Idag har jag varit ledig och passat på att vara ledig, vilket man inte alltid är så duktig på att vara. Men det har blivit lite städ och en sväng till affären. Snart ska jag möta upp Mattias och Emelie för en god måltid och någon omgång av Settlers.

torka aldrig tårar utan handskar

Publicerad 2013-08-22 00:26:00 i Allmänt,

Idag kom My förbi och vi fick äntligen in vår mysdag tillsammans. Det blev hemmagjorda veggoburgare med bröd och pommes och tillhörande dipp (efter jag blivit så avundsjuk på alla som äter det i restaurangen på jobbet den här veckan, dock av den icke-attraktiva köttvarianten), hon var söt och överraskade mig med en present och jättefint kort! Och sedan såg vi, något som jag vill rekommendera folket där ute att se, Torka aldrig tårar utan handskar, en triologiserie (från början böcker) vars existens jag aldrig vetat om tidigare, men som My introducerade för mig idag. En sann berättelse om ett gäng homosexuella grabbar och män som levde och umgicks i Stockholm på 80-talet när aidsen slog ut ordentligt. Otroligt fin och berörande. Se den! Bara en timme per del. Vi kunde inte lägga band på oss så vi slukade allt på en och samma gång.
 

Aug. 18, 2013

Publicerad 2013-08-18 22:53:00 i Allmänt,


Min helg i bilder ungefär. Jag fick frukostsällskap på lördagen av My; vi åt, drack kaffe och pratade bort någon timme sådär på morgonen. Eftersom det var så himla fint väder passade jag på att äta lunch och läsa på balkongen innan Emma kom förbi. Det ledde vidare till matlagning, vin-och öldrickande, massor av prat och filmen the place beyond the pines. En verkligen superfin afton med en superfin tjej. Idag fick jag sova lite extra, för även om man jobbar kväll så sover man knappt nå mer än på förmiddagsveckorna. Märkligt fenomen det där. Det finns en hel del annat man vill lägga vantarna på då. Och senare denna dag fick jag och Stefan fick upp tavellisten och jag satte dit mina mängder av drömfångare som jag har längtat så länge efter att få göra! Ännu ett steg på vägen i sovrummet. På kvällen invigde vi ett nytt expansion hemma hos Mattias. Fin helg!
I torsdagskväll när jag pratade med Sumit fick jag för mig att jag skulle åka ner till Indien i september för att överraska honom på sin födelsedag (förstås måste jag berätta innan att jag tänkt komma, men ni förstår). Jag har ju faktiskt nästan två veckor ledighet till mitt förfogande nu, så det skulle vara möjligt. Och det är alltid hans enda önskan när jag ber honom om tips till hans födelsedag. Att han ska få träffa mig. Även fast han medvetet bara drömmer liksom. Så då hamnade jag lite i den här så kallade iver-extasen, som jag tenderar att göra ibland och hjärnan arbetar på högvarv. Men framåt midnatt så lugnade jag ner mig och såg till att vara lugn och sansad (även om jag redan innan jag gick hem från jobbet pratat med chefen om möjligheterna att åstadkomma detta - ni förstår nu hur impulsiv jag är!). Hur som helst kom jag fram till att jag måste hålla på denna ledighet tills han kommer/ifall han inte kommer. Moget va?
Nu väntar en fullspäckad vecka!

Hur går det?

Publicerad 2013-08-15 00:58:04 i Allmänt,

Och jag kan även meddela att det finns absolut inga nyheter överhuvudtaget på uppehållstillståndsfronten. Allt fortsätter vara högst oklart! Men kärleken blommar vidare.

Lunch och shopping

Publicerad 2013-08-15 00:45:00 i Allmänt,

Idag blev det ner på stan för att möta upp kära Emma för en lunch på Cornetto! Alltid lika fint att träffa henne även om det sker alldeles för sällan. Efter det tog jag en vända till Ikea för att handla en klocka som jag slutligen bestämde mig för att köpa efter ha sugit på karamellen ett tag, men fastnade även i skoaffären och kom ut med TVÅ par kängor. Med tanke på att priset var 100% + 50% = 450kr sammanlagt, tänkte jag att det var lika bra att jag köper dom så är jag färdig ett bra tag framöver med tanke på att kängor är ungefär det enda jag använder under icke-sommar-säsongerna. Och så blev det klockan, vilken blev helt klockren i köket...! Nu ska jag gå och lägga mig och skona er, för det blir inte många vettiga ord sagda en timma som denna, eller snarare de senaste 10 timmarna med tanke på hur otroligt utcheckad jag har varit på jobbet idag. ZzzzZz. Noll hjärnaktivitet. Gonatt!

Augustimåndag

Publicerad 2013-08-12 12:05:00 i Allmänt,

Fina friska måndag! Även om jag mest har spenderat den med att skruva och hamra och tänka vidare. Men nu tar jag en paus på den blåsiga balkongen. Det som är kvar är mer grovborrning och väldigt noggrann utmätning så jag tror jag måste lura hit Stefan på ett eller annat vis.Nu ska jag fixa någon lunch innan det är dags för kvällspass!

PS

Publicerad 2013-08-11 20:18:00 i Allmänt,

Jag reserverar mig för alla garanterade felstavningar och felskrivningar i föregående inlägg. Hej!

Charlie och icaburar!

Publicerad 2013-08-11 20:17:00 i Allmänt,

Jag har inte varit världsetta på att uppdatera bloggen, jag kan erkänna det! Nu testar jag, efter tips från My, att använda mig av en slags bloggapp.Senaste nytt är absolut att jag har blivit faster åter, i torsdagsnatt! Jag och mamma var och hälsade på det lilla undret Charlie idag! Jättefin liten bebbe. <3I fredags kom Stina och Emelie på besök och vi lagade mat och pratade och hade det fint, och stannade till lördagdag. annars har det vart fortsatt lägenhetsmek (mina idéer tycks aldrig sina!) och serie-och varma mackormys med Mattias på lördagskvällen. Och idag blev det först extra kneg för att komma närmare drömmen om full pott i kompkontot! Sedan besök hos Charlie. Och sedan ett härligt samtal med Sumit som ledde till en gruppkonversation som inkluderade hans mor och far! Indien fortsätter med sina fina överraskningar. Och innan jag springer iväg och möter upp folk för att gå och se Wolverine på bio måste jag bara berätta att efter flera år av lusläsning på alla etiketter jag klistrar på de burar jag skickar iväg varor till icas butiker riket över, fann jag på fredagsmorgonen äntligen det jag letat efter - ICA Näcken Furudal!! Jag blev extremt exalterad och var tvungen att skriva ner ett meddelande i all hast som jag kunde skicka med i buren till pappa! Och igår ringde han och berättat att han fått det och hur det hade skapat smått rabalder på jobbet! För mig kändes det som att vinna på lotto! Nu måste jag skynda iväg, puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela