carolineae

Jämmer och elände....

Publicerad 2013-02-10 22:32:00 i Allmänt,

 
Det har varit fullt upp med flytt här hemma och sorg och icke-fungerande mobiler i Indien på sistone. Sumits farbror var med om en olycka(?) för en vecka sedan och låg därefter i koma efter att ha blivit opererad. Men för ett par dagar sedan ringde Sumit och berättade att han hade dött, och sorgen har förstås varit väldigt påtaglig i Indien och även smittat av sig här borta. Samtidigt som olyckan slutade Sumits mobil fungera så kommunikationen har varit väldigt knapp under alla dessa oroligheter. Men nu har kontakten kommit tillbaka och vi har kunnat prata ordentligt och ikapp. Nu är en stor skara från hans släktskap på väg till den heliga staden Hardiwar som ligger längs Ganges där de ska släppa ut hans farbrors aska i floden, och därefter följer en vecka med folk som kommer och besöker hans farbrors hem; för att sjunga och be för honom, för att önska honom all lycka.
 
Idag blev jag alldeles för sjuk (illamående och feber) och fick gå hem från jobbet. Sedan dess har jag legat som en slapp fisk i soffan och tittat på East of Eden med James Dean. Jag tror min kropp havererade efter samtliga saker som har varit på gång och somliga som fortfarande är på gång. Själen längtar efter lite lugn och ro.
 
I tisdags gick flyttlasset till(baka till) Malmaberg och det känns ungefär som att komma hem igen eftersom jag har bott i en nästan på pricken likadan lägenhet förut. Fast vice versa. Spegelvänt det vill säga. Så det har donats en del här, inte hur mycket som helst, men tillräckligt för att det ska kännas tillräckligt härligt att bo här.
Stefan och Marielle var här på fredag-och lördagkvällen och invigde "häng" med spel och film. Innan jobbet idag hade jag besök av Charlotte som fick vara med om min och Sumits första och fantastiska skypesession. Hon fick även chansen att se hans bror och hans två brorsöner! Indien levererar. Hela det samtalet bara förstärkte min längtan att träffa honom igen! Tur att jag ska få göra det på torsdag då.
 

searching for sugar man

Publicerad 2013-02-03 11:42:00 i Allmänt,

 
Superhärligt att vara ledig två dagar i sträck. Verkligen en lyxvara nu för tiden. Igår var en fin och verksam dag; jag och My spenderade många timmar nere i centrum och jag lyckades hitta presenter - så jag nästan är färdig - till Sumit och hans familj nu när jag kommer på besök. Dessutom så tog vi en lunch på Laxmi och det kan man säga var långt ifrån dumt.
 
På kvällen hade vi en efterlängtad spelkväll hemma hos Pepe. Eftersom vi blev aningen fler än vad man kan vara spelare så blev det mycket lagspel igår. Långa regelgenomgångar och ungefär lika mycket skratt. Härlig kväll!
 
Nu ska jag skypa med Shelley en sväng och sedan tänkte jag försöka organisera lite här uppe i lägenheten inför flytten och på kvällen har jag en träff med Mattias! Sedan kan jag lova att det inte blir mycket vila förrän jag landar i Delhi om tolv dagar.
 
 
Ps. Se dokumentären Searching for sugar man!
 
 
Taggad inför Amsterdam! Robbin, Lorain och jag promenerar en kväll på stranden. En extremt bra kväll på stranden. Charlotte var också med!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela