carolineae

Miss India Scandinavia 2014

Publicerad 2014-02-28 21:11:00 i Allmänt,

Så det är det här som gäller imorgon. Är inte särskilt förjust (överhuvudtaget) i konceptet med skönhetstävlingar men det ska bli kul att se alla Sumits landsmänniskor som kommer att samlas! Ringde och bokade biljetter av en riktig indier idag som inte talade svenska. Så det kommer bli bra!

Jag och Stina var och shoppade på oss lite idag på Veggoköket - vegansk kebab, pålägg och nuggets inhandlade jag, tillagade av kvinnan som har butiken. Så det ska bli härligt att prova! Vi passade även på att dricka kaffe här hemma och snacka en massa innan jag tog mig an den modiga uppgiften att laga indisk mat till en indier... så vi får se vad omdömet blir senare (han dricker öl nu så vi kan räkna med att det blir en sen middag för honom).

Stockholm x2, skolor och praktik

Publicerad 2014-02-27 22:22:00 i Allmänt,

Vi hade en superfin dag i Stockholm med Eva helgen som var. Vi var på Naturhistoriska och Cosmonova, och sedan for vi hem till faster Eva för tillagning av god mat kombinerat med vin och snack. Asbra!
 
 
 
Dagarna därefter har bestått av träning.. skola.. bakning.. ja vad mer? Jag var hem till Mattias en sväng igår och lagade mat och tittade på film. Sumit hade ett stort prov idag så han har förberett sig för det i veckan, supernervös! Men vi får se hur det gick senare.. han byter lärare på måndag så han är lite orolig för vad komma skall, efter ha haft den här rara, tålmodiga kvinnan. Håller tummarna! Men lite stränghet (av det svenska slaget) kan ju sitta bra med. Inga dumstrutar och daskningar som av det indiska slaget. Det leder nog inte till så mycket gott i längden.
 
Jag var in på min blivande praktikplats idag och sa hej! Från och med måndag så blir det en månad ute i butik, så det blir nytt och spännande. Så mycket som händer och sker, så mycket variation och härliga människor, så jag tror knappast man kommer hinna tröttna på att gå i skolan överhuvudtaget under den här utbildningen. Hur som helst så ska jag vara på Viksäng.
 
På lördag blir det mer äventyr, tillbaka till Stockholm faktiskt! Först ska vi ha en blind couples date med en svensk tjej som jag har pratat med i 1-2 år nu, bara på nätet, och hennes indiska karl. Det började på en sajt som heter indien.nu där man kan diskutera ALLT som har med Indien och göra, och läsa bloggar och nyheter osv. Så där har vi haft lite sporadisk kontakt under åren. Nu bor hon och hennes karl (de bodde i Indien fram till november eller nå sånt) i Märsta, så vi ska ta en sväng dit och hälsa på dom innan vi alla far på den indiska skönhetstävlingen som sker någonstans i Stockholm City. Så en afton i indiskt tema absolut! Det ska bli kul!
 
Och imorgon ska jag och Stina äntligen titta in på Veggoköket och se vad som händer där! Chansen är nog stor att man hittar fina veggoprodukter... gonatt!
 

Mot Stockholm!

Publicerad 2014-02-22 10:16:41 i Allmänt,

Iväg till Stockholm för att träffa Eva och strosa omkring på Naturhistoriska och Cosmonova och förmodligen lite till! Kommer bli toppentrevligt! Vaknade klockan åtta alldeles pigg av mig själv så jag är definitivt redo. Puss!
 
Ungefär såhär ser mina och Sveas mornar ut. Söt!

Furudal, festande och skapande

Publicerad 2014-02-10 21:03:00 i Allmänt,

Förra helgen var vi uppe till pappa och Lena i Dalarna, otroligt mysigt som vanligt. Vi hade äran att bevittna världsmästerskapen i ett snöskolopp! Men bara ett par sista stackare.. så där fick vi uppleva något nytt. Och Sumit fick se en skidbacke för allra första gången och ett riktigt snölandskap. Väl i Furudal så blev det en del bubblande vin och matlagning, ungefär jättemånga timmar snack och så förstås en del bus med Hampus. Hur trevligt som helst! Och på söndagen gick vi igenom några av farsans gamla fotoalbum och pratade lite om hans uppväxt. Längtar tills ni öppnar den där korvmojen i sommar så jag och Sumit kan komma och styra upp saker och ting..! Eller hur pappa?
 
 
 
 
Nu är vi inne på andra veckan i skolan och dagarna bara flyger iväg! Men det blir så när man har roligt va? Idag har det varit en hel del teori, vilket kan vara ganska skönt som variation till att stå och binda buketter. Dessutom fick vi ta med oss våra ledsna och utnyttjade stackars tulpaner som vi har hållt på och nött på i en vecka, men fina är de ändå! Inte nog med det så fyllde vår lärare Jenny år och bjöd på morotskaka!
 
 
Tulpaner och blåbärsris. I fredags fick vi även ta hem den här somriga buketten som vi jobbade på den sista timmen:
 

I helgen som var så spenderade vi fredagskvällen med Stefan och Marielle och åt god mat och tittade på Captain Phillips och tog det rätt lugnt eftersom det var min jobbhelg som nalkades. Lördagen var jag alltså på ICA och körde några kollin innan jag, Sumit och Stina for iväg till My på tjejfest! Observera att Sumit stannade kanske i 30 minuter innan han och de andra pojkarna drog iväg och hade fantastiskt skoj på eget håll. Hon hade anordnat lite klurigheter och musikquiz och så vidare till oss, och vi hade det väldigt trevligt! Efter spel och snack så promenerade vi ner på stan och mötte upp med karlarna och tog en liten vända på hattis. Sen hem och sova för att må bra inför jobbet dagen efter! Klockan var mitt i den sena timmen vid det här laget.
 
Nå väl, det var det senaste.

Skolstart

Publicerad 2014-02-04 18:41:54 i Allmänt,

 
 
Här är några av dagens alla alster... för att bara vara två dagar in i kursen så är jag rätt nöjd med mina spiralbundna buketter! xx
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela