carolineae

Ute på äventyr

Publicerad 2014-01-31 20:30:00 i Allmänt,

Igår när vi båda var lediga passade vi på att åka på äventyr i Uppsala! Hälsade på Emelie som visade oss omkring i den iskalla staden, som Sumit tyckte väldigt mycket om eftersom det fullkomligt vimlade av folk (ur svenskt perspektiv) och dessa stora, fina, bevarade byggnaderna, floden och så vidare. Han var väldigt imponerad. Bara det är folk så är han nog nöjd var som helst egentligen. Vi promenerade omkring i staden och åt mat och pratade och tittade i affärer. Även om det är bara en timme iväg så känns det ändå som man är lite på semester! Kul.
 
 
 
 
Väl i Västerås så fortsatte vi vidare ut till Tillberga för att hälsa på Emelies bror Dennis och hans tjej Jennie. Tanken var att vi skulle frossa i en Bollywood-film vid namn Rang De Basanti; men eftersom indier ofta lovar mycket men leverar desto mindre så var det inte engelska undertexter fullt ut, utan lite hipp som happ när det passade dom. Så för oss icke-hinditalande blev det svårt att hänga med så vi fick byta film. Jag har fått en ny favoritskådespelare i bollywoodsfären - Aamir Khan! Så nu vill jag se alla filmer han är med i...
 
Idag har vi varit lediga igen men endast haft smärre äventyr för oss, om ens det! Var en sväng ner på stan och jag lånade lite efterlängtade böcker på biblioteket, vi hamnade även i ett samtal med mannen i butiken Shanti om hans import av varor och Indien och liknande ämnen, det visade sig att det mesta köper han på sig i Europa! Otippat. Vi fortsatte vidare till "special butiken" där vi köper på oss bröd och pickles och kryddor och så vidare och Sumit ville vara med på kort med änderna. Var ut på Bäckby och spanade in våra nya skolor, hem till Stina & Jocke och plockade på oss ett par spel som vi kan ta med oss upp till farsan. Sedan handlat mat och ordnat här hemma. Packat inför Dalarna imorgon. Nu sitter jag här med ett glas vin medan mannen lagar mat. Fint.
 
 
 
 
 
Vi var även och hälsade på mormor och morfar tidigare i veckan..
De andra dagarna minns jag inte längre vad vi har haft för oss .. another time. xx

i can see in your eyes now it's getting clear...

Publicerad 2014-01-24 19:42:00 i Allmänt,

your heart's filled with love now you melting the fear
 
Fredag!
Idag har vi strosat omkring på stan och allra mest bara fönstershoppat och uträttat några ärenden (som göra extra hål i Sumits klocka och böja till mina glasögon). Unnade oss en lunch på Vivaldi där vi förstås träffade på Elin också! Trevligt.
Nu har jag nappat fast jag sa att jag inte alls det skulle sova. Men det var nog mest en lögn. Sumit har hetslagat mat för han insåg att han inte hade någon mat att äta när vi kommer hem ikväll/natt. Vi ska alldeles strax hem till Stina & Jocke och dricka lite vin, spela några spel och se hur långt de kommit i inboningsprocessen på Hemdal!
 
Resten av helgen får vi se vad som händer.. Sumit har inte riktigt smält det svenska planeringssystemet, och tittar på mig med en förskräckt/ärdudumihuvudet-blick när hän jag frågar honom något om morgondagen, eller om jag nu har vågat mig på att dra upp dagen efter morgondagen på fråga. Att jag har planer för näst kommande veckor får jag nog hålla för mig själv tills vidare...
 
Nå väl, nu ska vi vidare! Puss.

Vinter och ljus

Publicerad 2014-01-18 16:42:00 i Allmänt,

Tiden rusar iväg! Det har varit mycket jobb och hemmafix på sistone. Även hockey och mys med vänner. Två stora förändringar kommer snart ske! Både jag och Sumit börjar skolan den 3:e februari. Han börjar förstås på SFI och jag börjar på Floristutbildarna. Så från och med nu kommer vi leva på existensminimum! Det kommer bli spännande i sig.. det är nog jag som kommer få handskas med de största förändringarna. Men jag ser fram emot det! Det blir fortsatt jobb på ICA i form av en helg i månaden, så lite inkomst får vi där med.
 
Idag var vi en sväng till gymmet på förmiddagen och passade på att vandra på isen som äntligen har lagt sig på Mälaren. Härligt att vintern och ljuset till slut kom till oss!
Senare ska vi iväg till Emelies bror Dennis för lite häng och skoj.
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela