carolineae

this is the end, beautiful friend

Publicerad 2011-04-27 07:08:02 i Allmänt,

vart och lunchat på sabbbaba med michael nu - eftersom det var oändligt många timmar sen vi sist sågs haha. fick äntligen min veganska dessert som jag har trånat och letat efter i fem dagar nu!! småstäder i australien erbjuder inte många alternativ eller kunskap.
sen gick vi och mötte upp charlotte för en kaffe och skitsnack. vardagslivet i bondi är tillbaka alltså. men michael åker till cairns på fredag så vi får passa på att umgås med honom och hans crippled foot innan dom far.

nu dricker jag te och pratar med zoraida som behöver hjälp från nya zeeland. hon väntar på att få reda på om hon får turistvisum så hon kan återvända till sitt liv här i bondi eller inte!! svettigt. hon försöker fylla på mobilen men de behöver att hon köper det i australien, så det får bli min quest på väg till jobbet.

nu dricker jag te, funderar på film?
pepe peppar mig till att se dazed & confused, så om jag är lugn nog så ska jag ta och se den nu innan jobbet.

fred!

just like heaven

Publicerad 2011-04-27 04:30:08 i Allmänt,

nu är vi hemma!! bra resa! började kl 9 med att michael kommer och börja härja på oss och charlotte ligger fortfarande och sover efter en hyfsat härjig utedag dagen innan. vi hetsar omkring och packar och springer in och ut genom huset medan michael försöker tvinga in oss i bilen. 9:20 lyckas han i alla fall! hämtar upp resterande pojkar och börjar vår 800km resa mot melbourne. skittrevligt! och bra nog att man var lite bakisseg så man bara kunde kick back.

summering av resan: god mat (många fler alternativ i melbourne!!), lite shopping, några öl, marknader, utforskande, natur, otroligt sköna sängar, märkliga upplevelser i småstadsbarer (tex en kvinna i sina sena 50s flashade oss?) (andrej bjuckade tillbaka med sin bringa) osv osv. kolla fotona för mer detaljer från resan:

http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.10150159221762007.302514.701782006&l=7a9495d4f3

nu - tillbaka till "verkligenheten"! känns inte allt för hårt. fast att resa var fantastiskt. kallt i melbourne dock. ingen har nånsin sagt att det kunde vara kallt i australien.




waiting for you to tell me what went wrong

Publicerad 2011-04-21 07:21:10 i Allmänt,

den här veckan har väl mest bestått av (förutom jobb!!):

- biljard
- bio (paul)
- cafébesök
- nåt glas rött
- kinesisk vegansk "cham cham" restaurang besök
- yoga

och fint väder faktiskt!
idag har jag blekt håret två gånger till, så det är lite ljusare nu och lite mindre orange. vet fortfarande inte vad jag siktar på dock.
har lagat en god paj och en fantastisk potatissallad den här veckan också.
ikväll är sista jobbdagen innan vi stänger för påsk - och imorgon drar vi iväg till melbourne! jag charlotte michael andrej och ron. är där i x antal nätter (vad vi nu bestämmer oss för) och sen drar vi hem kustvägen och stannar i någon liten stad på vägen?
australien är så gigantiskt så det kommer ta 10-12 h att köra raka vägen till melbourne, trots att man inte tycker det ser ut att vara så långt bort på kartan.
tänkte komma hem på tisdag i alla fall.

försöker komma fram till nån slags lösning för framtiden? får se om man kan få ut en slags konkret plan. den förändras var eviga dag!


glad påsk hey!!

breakthrough

Publicerad 2011-04-18 15:40:06 i Allmänt,

OH MY GOD.

efter 30 sekunder (max) av genomgång av min dator har charlotte fixat mitt 2 månaders-ickeexisterandeinternet-problem. jag insisterade på att hon skulle ta en titt för hon kanske kunde hitta nåt jag inte kunde, och motvilligt tog hon sig an uppdraget med bristande hopp om gott utfall. hon slog bara på nån slags internetknapp på sidan av datorn? siiiick. kudos.

aja nu har jag dator igen, tjoooo!
(tack charlotte!!!!)

if i had eyes in the back of my head

Publicerad 2011-04-18 03:02:37 i Allmänt,

i would have told you that you looked good as i walked away

jag har vart berövad dator inkluderande internet denna helg ty charlotte for ut i bushen och sålde elektricitet tillsammans med sin maskin. men jag har inte saknat det däremot! har vart en jobbhelg för mig med - fredagkväll, hela lördagen och söndagmorgon. så en lugn helg!

på fredagen hade jag reunion med andrew som vi inte har träffat på länge nu. åt på iku (fantastisk mat) och bara catchade upp. sen kom våra gamla flatmates ben & aurelia förbi och hämtade upp diverse bagage som de förvarade här, så hängde med dom. sen jobb.

jag och shelley gick ut på beach rd efter jobbet i lördags och mötte upp med andrej (som fyllde år!) och alex och såg ett fett reggae band. det hade vart love jam festival på beach rd hela dagen, men vi hann bara till sista bandet. mycket trevligt! sen ansvarsfulla som vi var efter ett fåtal öl så gick vi hem och sov. och så var jag pigg till jobbet igår.

det är ungefär det som har vart den här helgen!! har sovit som en bebis också, fantastiskt.
ska försöka organisera påsken idag också?? ledig fre-tis så vi ska försöka åka till melbourne tex? aja, ska möta upp michael idag och diskutera. och charlotte kanske också följer med om hon inte springer iväg till jobbet!
först till junction och köpa en yoga-matta?

puss

don't ya love her madly

Publicerad 2011-04-09 11:34:05 i Allmänt,

waah idag har jag fått betala för gårdagen, sällan så mycket som jag egentligen förtjänar, men blir aldrig riktigt så dålig. hyfsat återställd nu i alla fall. det ringde hela morgonen men jag vägrade svara- 13:30 vaknar jag i alla fall på riktigt för felipe står utanför mitt fönster och ropar mitt namn och visslar - han hade inga nycklar. tur för honom att jag var hemma!

tog mig samman en aning, åt lite mat, tog en redig dusch och sen tog jag mig ner mot vattnet och la mig i gräset och sysslade med samma sak där som jag gjorde i sängen. sen åt jag på sabbaba med michael, gott.
nu är jag hemma och vilar lite, sen blir det beach rd ikväll (snart?), det är nån välgörenhetsspelning osv för att samla ihop pengar för att hjälpa japan med tsunamikatastrofen.

igår var en bra kväll i alla fall, kings cross hotel och såg den sista spelningen för den kvällen. det var allt vi hann med efter jobbet! var typ fem våningar och ganska trevligt ställe. hängde runt där med michael och andrej sen vid 2-3 drog jag och michael till bondi hotel och avrundade kvällen - kom hem runt sex och skapade kaos i rummet.

raj ville att jag skulle hoppa in några timmar för honom på jobbet idag för han mådde inge bra. men det kunde han tyvärr glömma. i would if i could though!!

nu måste jag röra på mig snart annars kommer jag inte kunna förflytta mig igen nånsin. PEACE.

take me to the next whiskey bar

Publicerad 2011-04-08 07:39:24 i Allmänt,

oh, don't ask me why

gick ner och tog en fruit frappe och gjorde michael sällskap medan han åt på le paris. sen utforskade jag vinnies här i bondi, en second hand affär jag inte lagt märke till förr! köpte en kjol, en slags skjorta och ett par örhängen - fett värt! älska second hand. frågan är vem som ska underhålla mig om dagarna när michael lämnar mig för cairns i en månad?

jobb om en timme sen är det i alla fall bestämt att det blir kings cross ikväll. jag borde ta en tupplur nu för jag är lite trött men jag är för lat för att ens göra det. charlotte ska upp och jobba tidigt imorgon så hon kan inte joina kvällens bravader. nu ska jag tjata lite på andrew så han följer med mig till glebe imorgon. vem kan säga nej till en marknad?

don't ya love her as she's walkin' out the door

Publicerad 2011-04-08 03:29:00 i Allmänt,

- like she's done one thousand times before

värst vad australienska dollarn har droppat. den låg på 7,2 när vi drog hit och nu ligger den på 6,6. känns väl kanske bra när man konverterar priser i huvudet till svenska kronan, men inte när man konverterar lön och sparande. spelar väl ingen roll egentligen när man är här. men nu kan ju ni spara och dra hit istället - kan ni leva som kungar.

har vart en fin vecka som kutat iväg som vanligt.
i tisdags tog jag mig samman och kämpade mot min trötthet och åkte till bronte med michael och åt på IKU (all vegan!), sen drog vi till centralstationen och hämtade charlotte och vidare till newtowns biograf - såg på biutiful. en spansk (tung fin tragisk?) film. var helt OK, men nää. gillar den inte så mycket; den gjorde inget större intryck eller förändrade mitt liv på något sätt. sen hem och sov fantastiskt gott.

i onsdags drog jag in till junction och tittade runt lite i affärer. köpte en sjal på rea (nu tydligen ännu billigare än jag trodde, när man konverterar till svenska) och lite matvaror. hem och lagade och experimenterade med linser. är brown rice samma sak som råris eller?
sen ner till stranden och ta en kaffe med william, trots att det var kaaallt. blåser jättemycket. sen jobb.

igår gick jag och charlotte (som unnade sig en sovmorgon?) till le paris-cafét och tog en kaffe. träffade snubbarna som jag lisa och hanna spelade kubb med i somras också! de spelar på beach rd nästa helg så om jag är ledig kan man gå dit. sen tog jag min power walk, jobbade och sen hängde lite hemma hos william.

anyyyway. nu är klockan elva så jag har 6 timmar att spendera på bästa möjliga sätt innan det är jobbdags! sen tycker michael att man ska pallra sig till kings cross för det är nå band som håller på och spelar. ska försöka att inte vara lat - och lyckas ta mig ur bondi. imorgon vill jag gå på marknaden i glebe (första lediga lördagen in ages), den ska vara fantastisk.

och jag lyckades koppla in michaels usb-stick i stereon på jobbet igår = jag mosade the doors hela dagen. tur att raj inte misstycker.

tappa aldrig drivet - det är så du lever livet

Publicerad 2011-04-05 05:09:10 i Allmänt,

min såkallade flu höll bara i sig i en natt och en dag, så it is all good now! däremot straffade gudarna mig (feber) och andrej (huvudvärk) när vi jobbade på söndagskvällen med att skicka in ett otal med kunder (som det aldrig är på söndagskvällar?) och med att göra slut på det mesta i vårt förråd så vi fick stå och dona och improvisera mitt i kaoset. men vi red ut den stormen också.

sen sov jag säkert 10 fantastiska timmar till måndagmorgonen. då tänkte jag och michael ta oss ut på nåt slags äventyr men mitt i planerandet så kom han på att han måste ju vara hemma och ta något jobbsamtal. så jag drog in till bondi junction utan riktigt mål, och shoppade blekningsmedel till håret. åkte hem igen och blekte håret i tre timmar samtidigt som jag parallellt småkollade på the notebook (ryan gosling!! bäst).
förvånansvärt nöjd med resultatet! speciellt eftersom jag inte riktigt haft någon tanke på att jag skulle dra åt blond-hållet? var bara tvungen att få någon riktig förändring. ljusorangeblont är det nu typ. behåller det nog så ett tag innan jag bestämmer mig för om jag ska bli blondare eller bara satsa på den milda rödtonen kanske.
på tidiga kvällen gick jag och michael till beach rd och spelade lite pool, jag var såå nära att äga honom 2 gånger. next time. hem och hängde lite med charlotte, försökte få henne hooked på speed bingo, sen hem till william och kolla på film (no strings attached med ashton kutcher, WOH!!...)

nu måste jag leta lite recept och laga någon riktig mat osv... för jag fick bara mackor igår.



för mörk bild dock!

likgiltighet är inte min profet

Publicerad 2011-04-03 07:56:06 i Allmänt,

booo jag är lite sjuk nu. svinasvullna halsmandlar (men bara utvärtes smärta?) och lite feber. har frysit hela natten så preparerade mig med tjocktröja och raggsockor, förutom mina mjukisbyxor och linne som jag sover med vanligtvis.
ska iväg och jobba om en timme, sen är jag ledig måndag & tisdag, men jag vill vara frisk ju!! ska försöka styra upp det tills imorgon.

igår jobbade jag hela dagen, och under tiden hade mina flatmates en BBQ, eller blev snarare bara en lagaiköket-fest, för dimitri bannade oss från att använda grillen. så jag kom hem, duschade och joinade festligheterna. senare drog jag charlotte andrej och michael till kings cross (som vi har siktat länge på nu, men bondi har en magnetisk dragningskraft som är svår att stå emot). gick ut på world bar, träffade vår granne roman som jobbade i baren och fick lite rabatt!! fett av honom.

vad har annars hänt? gick på bio med michael - Barney's version, var fullkomligt tråkig. flopp.
jobbat jobbat jobbat. vart ut på beach rd. power walks. handlat nya träningsskor, så tortyren kommer förhoppningsvis avta lite nu. det är ungefär det tror jag! och lite mera.

trivs fruktansvärt bra i nya rummet!

(och nu diffar sverige - australien bara med 8h!)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela