carolineae

30/8 - she just wanders around unaffected by the winter winds

Publicerad 2011-08-30 11:25:20 i Allmänt,


Fuull on. Har inte haft tid att pausa sen i torsdags tror jag! Igår dök jag, pluggade skallen av mig och jobbade. Idag har jag dykit och sen bara kommit hem och inte gjort ett smack. Det har varit underbart. Mentalt och fysiskt utmattad, best of the kind.

Dykningen har gått bra hittills. Bara pool-träning dag 1, eftersom jag och Charlotte faktiskt dök en snabbis i Cypern när vi var där så var det inte jättemärkligt att andas under vatten. Vi har övat på mängder av saker; så som att låna varandras luft, ta på sig masken under vatten, ta av och på sig "jackan" och tuben och allt därtill i vatten, viktbältet osv osv. Allt sånt där som kanske inte är jättespännande men som man nog för all del inte ska underskatta. Idag, dag 2, gjorde vi vårt första havsdyk (ni får ha överseende med att många ord nu för tiden är en direktöversättning från engelskan). Väldigt spännande, en helt annan värld. Sett några fiskar, men inte i något överflöd. Var inte ett dugg rädd. Kanske när jag slutar behöva koncentrera mig för att faktiskt hålla mig vid liv och dylikt, kan jag lägga tankarna på andra oroligheter. Imorgon blir nästa och sista havsdyket, då vi går lite djupare. Kanske till 10 meter? Spännande. Man glömmer bort hur långt ner man faktiskt går förrän man tittar uppåt. Vi är sex stycken i gruppen, samt två instruktörer. Just nu håller alla på med sin egna grej och bara dyker ovanpå varandra, och sjunker ner mitt bland folket och andra mindre graciösa rörelser. Ganska roligt - men jag har lärt mig flera gånger om, den hårda vägen, att masken blir fylld med vatten om man skrattar nere i djupet. Allt är bara så absurt, haha. Däremot är det en brittisk snubbe i vår kurs också, han är lite distraherande - om än för inget annat än hans accent. Öronorgasm.
Hoppas på att få se lite fler fiskar imorgon.

Jag har däremot inte insett att Michael faktiskt lämnar oss på fredag!! Han far till USA och till Sydamerika för en blandning av jobb och bröllop, och blir väl borta ett par månader. Så det här kan vara de sista dagarna i vårt liv vi har att spendera med honom! Väldigt märkligt.

Nu är vi dessutom fullt hus igen. 8 människor. Små draman i huset började återkomma redan vid en summa av 6 människor, så får se hur det går nu. Det är bara att luta sig tillbaka och betrakta. Och ja farsan, du har helt rätt. Jag och Charlotte äger allt och alla eftersom vi har bott här längst nu!! No question about it.
Sammanlagt är vi nu alltså:

2 svenskar
2 franskar
1,5 holländare
1,5 irländare
1 tysk

PS. Lorain, våran irländska/holländska flatmate (och min blivande dykarpartner), provar på vegan-diet den här veckan (hon är vanligtvis vegetarian), helt utan att jag har försökt konvertera henne! Butterfly effect. Hon har mitt fulla stöd.



27/7 - all i want to do is share my thoughts with you

Publicerad 2011-08-28 16:23:26 i Allmänt,


Hohoho, 1 år äldre, cirka 5 år visare skulle jag vilja påstå. Även om jag vet att vissa säkert skulle vilja argumentera mot det.
Spelningen med Liam Finn på fredagkvällen var magisk, kombinerat med några öl och en avslutning med lite indisk mat. Igår fullföljde jag min impuls och hoppade på dykkursen som börjar imorgon bitti. Så det innebar att jag hade x antal timmar att plugga innan dess, behövde bli av med mitt skift på måndagen, polisen behövde att jag kom ner och gav lite fler detaljer angående pengarna osv. Med allt detta på en och samma gång så stissade jag omkring och höll på med allt samtidigt. Bestämde mig därmed att gå på yoga och lugna nerverna lite. Därefter var mitt sinne balanserat och min kropp redo igen. Jag kom hem och duschade och Charlotte överraskade mig med choklad, tända ljus och en flaska vin. Michael kom över och vi alla tillsammans med Robbin for till Newtown och tog en drink och gick till Green Gourmet där även Raz kom förbi. Åt delikat vegansk buffé och lite chokladttårta till efterrätt. Gick vidare till Bank Hotel för ett par drinkar till, och Shelley och Andrej kom förbi efter ha stängt Lauries. Alla var förskräckligt trötta och slitna den här dagen, ALLA, av någon anledning. Så vi avrundade en lugn kväll runt ett och bara tog en god natts sömn på det. Bra var nog det för idag har jag varit tvungen att ta itu med dykarteorin och därmed spenderat cirka 4 timmar på pluggande. Mest intensiva tankeverksamhet på fem år? Så nu har jag i alla fall gjort halva, och det som krävs för att börja kursen imorgon. Resten får jag ta tag i efter det. Polisen har jag inte hunnit med ännu, men förhoppningsvis kommer jag ha en lucka mellan dykningen och jobbet imorgon då jag kan passa på att göra det. Jobbade med Shelley nu och vi bestämde oss för att ta ett glas vin på Laurie's efter stängning och bara snacka och mysa. Ytterligare en av våra drömmar uppfylld. Det är småsakerna du vet. Som tex hur mycket vi laddar för att spela backgammon under våran resa (fastän jag aldrig har spelat det förr). Andrej hade bakat en cheesecake-liknande tårta till mig idag också som jag fick idag när jag kom till jobbet med ett tomtebloss, ackompanjerat av Shelley på sång. Av Shelley fick jag en bok "The Prophet", Kahlil Gibran, som jag har velat läsa ett tag nu, samt en energikristall att hänga i fönstret. Vänliga själar.
Raz hade styrt upp en slags Sydney-souvenir med ett kort på mig, Charlotte och My i bakgrunden som han hade snott från Facebook. Jätterart! Det här inlägget har blivit nästintill helt utan radbrytningar, men det får tålas en dag som denna. Har även fått mängder av gratulationer på telefon och Facebook, tack kära ni. ♥ Jag tror att 24 har mycket att bjuda på. Nu måste jag hoppa i säng för att vara redo för dyksensationen!! Men först måste jag dyka ner i "The Prophet". Bara lite grann. Fortfarande förundrad över var min hajfiskvatten-fobi tog vägen? Får väl se om den gör återbesök när det faktiskt sker, haha. Det här var bara en snabb uppdatering av vad som har hänt. Puss.

26/8 - and so it goes

Publicerad 2011-08-26 04:39:35 i Allmänt,


Igår var en ganska så idyllisk dag. Vaknade klockan 10 efter en halvdan ölsömn, styrde upp mitt shit och mötte upp Michael. Vi släpade våra fötter till Bronte där han visade mig ett grönt paradis bakom all häkt, fantastiskt! Jag hade tänkt ta ett dopp på denna soliga dag, men vattnet var förstås svinkallt. Michael gick hem för att jobba och jag låg kvar på stranden i några timmar och lapade sol och huttrade om vartannat. Medan jag låg där så kom jag åt min "switch" som jag verkar besitta, och helt plötsligt så bara MÅSTE jag ta dykarcertifikat och dyka i barriärrevet. Inga om och men och det verkar som om min fobi för hajar/fiskar/det okända bara flög ut genom fönstret och låtsades som om den aldrig hade existerat. Så nu är jag onådigt pepp. Om inte Charlotte är intresserad av att ta certifikat, så kan jag haka på en tjej som Lorain känner som ska gå dykarkurs på måndag-onsdag och behöver en partner. Gudars vad jag är laddad.
Jag måste ha någon slags bokstavskombination, om ni förstår vad jag menar.

När klockan hade blivit dags för lunch tog jag mitt pack pack och gick hem och lagade lite gammeldags husmanskost nästan. Kokt potatis, gravy, ärtor och schnitzel. Vegan style förstås. Kunde inte ha suttit bättre. Slötittade på en kass hollywoodkärleksfilm tills det var dags att duscha, ta en power nap och sen gå till jobbet. Hela dagen har vart riktigt bekväm, riktigt avslappnad. Efter jobbet satt jag och snackade med Robbin i ett par timmar innan det var dags att sova. Och nu väntar åter en strålande dag.

I onsdags gick vi ut efter jobbet, jag, Charlotte och Michael. Folkmängden ute denna afton var medel, men underhållningen var på topp. Michaels kompis Briant hängde runt med oss (och vi två ägde Charlotte och Michael i pool), och även Robbin dök upp på Bondi Hotel senare. Kvällen blev större och roligare än förväntat.
Nu ska jag ta tag i den här dagen. Lapa lite solljus och sortera bland kläder. Köpa lim och rediga öronproppar. Ikväll efter jobbet blir det förmodligen spelning på Oxford Art Factory. Liam Finn.
Frågan är om livet verkligen är så mycket lättare här borta eller om det är förändringen i mitt perspektiv att se på livet som har skapat detta? Jag tror dom går hand i hand.



Vitto!! Upptäckte precis att dom lyckats ta 6.000kr från mitt svenska konto. Sätter upp "att gå till polisen" på dagens att göra lista.

23/8 - Keep my feet on the ground and my head in the clouds

Publicerad 2011-08-23 16:45:25 i Allmänt,


Den smarriga lunchen hände på Iku tillsammans med Michael, där jag förtärde lasagne och sallad medan han gick direkt på efterrätten. Dessförinnan strosade jag omkring i Bondi Junction, köpte mig en plånbok, lite underkläder och hårfärg. Hittade en ny guldklimp i form av en hälsokostaffär som hade veganska saker. Där blev jag alldeles till mig och impulshandlade en vegansk gravy sauce. Det bästa som finns nu för tiden är att fönstershoppa i livsmedelsaffärer. Enkla nöjen vettu.
Yogapasset var magiskt och alldeles behövligt. Kvällen spenderades varken på biografen eller på open mic-kvällen, utan vi stannade här hemma och spelade kort (hjärter) med Robbin. Hade glömt hur roligt det faktiskt är. Speciellt när det visade sig att Robbin var en väldigt nervös, stissig och bitter medspelare, haha. Allas vår favoritkaraktär. 

Hoppas livet är fint där hemma. Och att allt går bra med Sandra och lill-Dante, hurra! Puss på er.

23/8 - Take my hand, take my whole life too

Publicerad 2011-08-23 03:53:32 i Allmänt,


Idag kom jag äntligen upp i tid - efter att ha drömt om diverse måltider i vanlig ordning (som tex när jag drömde att det var rea på veganska marshmallows, haha) - och började dagen med att tvätta mina lakan. Samlade på mig lite Sverige-poäng genom att titta på Dolph Lundgren medan jag intog min magiska frukost. Jag ger mitt fulla och hela stöd till Ronja och Dave och deras senaste projekt: Frukostboken. Man ska inte underskatta frukost alltså; och därmed måste jag även ge poäng till Stina, för medan en annan har levt i förnekelse i många, många år så var hon redan upplyst. Hon har alltid gett frukost den uppskattning den bör ha.

Hur som helst, idag började jag skriva min Att Göra-lista. Inom loppet av fem minuter så hade jag fyllt nästan ett helt A5-papper med saker jag bör ta itu med. Och här går jag omkring och låtsas som om jag inte har något att göra; inga förpliktelser. Lala-land om man så vill. Steg 1 är att jag ska ringa Indiska Ambassaden och höra mig för med visum. Det är inte det att jag inte vill göra dessa saker, det är bara att jag glömmer bort. Tur att jag har listan nu då. Det är ungefär 1,5 månad kvar på detta ställe och en del saker måste styras upp. Nå väl, jag tror jag tar och ringer dom idag, kanske går och letar efter en plånbok och mjukisbyxor eller något annat enkelt på listan, äter någon smarrig lunch, går på yoga och därefter avslutar dagen med bio/open mic-night. Jag är en lättskrämd varelse så jag måste öppna ansvarsburken varsamt.
Har haft en liten Elvis-period dom senaste dagarna, det är trevligt.

 

21/8 - Give love, it's the only thing that heals you

Publicerad 2011-08-21 15:11:51 i Allmänt,


Hej hej. Jag känner mig väldigt oinspirerad till att skriva ett blogginlägg ikväll, men tänkte i alla fall ge en lägesrapport. Det är inte mycket som har hänt, mest bara CHILL. Och jobb förstås. Mest jobb och därefter chill. Igår så gick jag, Charlotte och Michael ut och körde klassikerrundan - dvs Beach Rd och Bondi Hotel. Det var en ganska så medioker kväll i Bondi igår, och det slutade med att vi unnade oss en taxi hem, ha! Jag tror bestämt att jag har dragit på mig tinnitus också, eller åtminstone att det har eskalerat på sistone. Kan knappt sova med öronproppar längre för att det låter för mycket i huvudet om man stänger in ljudet! Jag får ta hand om min kära hörsel. Det börjar bli dags att skriva en TO DO-list och organisera allt. En för nuet och en för alla diffusa och vaga idéer som jag är så obegripligt exalterad inför just nu. Och det är SÅHÄR nära att dreadsen åker tillbaka i håret igen. Snart kan jag inte hålla mig längre, mina saknade bebisar.

Imorgon - eller åtminstone på tisdag, eftersom jag jobbar dubbel imorgon - så ska jag återuppta kontrollen över mitt liv och stiga upp i tid och vara aktiv igen. Enough is enough som man brukar säga.


19/8 - Let's go get lost

Publicerad 2011-08-19 04:11:20 i Allmänt,


Det här har definitivt varit den slöaste veckan på länge, utan att jag har lidit av det direkt. Bara vilar upp och samlar på mig energi, jag gör det någon gång varannan, var tredje månad. Men idag ska jag försöka återanpassa mig till samhället lite mer. Tänkte åka in till junction och titta lite smått efter en ny plånbok, aktivera mitt nya bankkort och kanske titta efter ett par nya mjukisbyxor. Mina nuvarande som jag sover i har ett gigantiskt hål på knät och jag tror faktiskt jag kan få användning för ett par nya. I Blue Mountains till exempel och kanske Indien med. Vi har fått upplysningar nu om att i norra Indien runt december kan temperaturen sjunka ända ner till 0, så det är betydligt kallare än vad vi hade fantiserat om. Men det känns som om jag har gått igenom exakt samma scenario tidigare (ang. two-faced Australien) så vid det här laget blir jag inte förvånad längre. Det är sällan ett land är på det sättet som man föreställer sig i huvudet innan man har besökt det.

Jag har fortsatt att söka efter veganska kockutbildningar men det är fortfarande snålt om det. Eller det är alltid Robbin som börjar leta eftersom han är googlefanatiker, och triggar mig i sökandet. Det bästa alternativet som jag har hittat är i Colorado, USA, och jag vet inte om det känns så lockande. Jag kanske ska hålla mig till tåls tills nästa vecka då jag förmodligen kommer vilja nyttja min framtid till något helt annat - och förhoppningsvis ett lättare val.

18/8 - Don't forget, I am behind you

Publicerad 2011-08-18 15:49:04 i Allmänt,

Mother bear kills cub then itself

Artikeln handlar om björnar som hålls fångade i små burar i Kina, med järnväst på sig eftersom de ofta tenderar att försöka döda sig själva genom att slå sig i magen. Hur de gör ett permanent hål i deras mage för att komma åt mjölken som används i traditional chinese medicine. En björnmamma lyckades ta sig loss när hon hörde sin unge skrika av rädsla och sprang till den. Eftersom hon inte kunde få loss sin unge så kramade hon den och ströp den till slut för att sedan springa in i en vägg och döda sig själv. När djur börjar döda sina ungar och ta självmord för att slippa leva i smärta har det gått lite väl långt?


17/8 - You were a secret, waiting to be found out

Publicerad 2011-08-17 07:56:11 i Allmänt,


Glömde bort att vi faktiskt tog några enstaka kort när vi var ute i lördags. Mitt och Shelleys första kort tillsammans, det var på tiden. På Beach Rd.
Min helt lugna dag har fortsatt i samma tempo. Mitt horoskop för dagen löd faktiskt att "solitude is soul food for you at the moment", och jag känner att det stämmer fantastiskt bra idag. Sedan sist har jag bara varit till grönsakshandlarn och därefter lagat mat. Jag kände att jag hade slarvat lite med näringsintaget på sistone så jag maxade idag:

 

Yellow split peas (på svenska?) med stekta champinjoner, purjolök och paprika i krossade tomater tillsammans med kryddor och örter, toppat med rå tofu. Det blev redigt gott. Mer näring åt folket.

(Observera julkulorna i bakgrunden).

17/8 - I can't get used to my bodys limits

Publicerad 2011-08-17 05:07:07 i Allmänt,


Idag tänker jag tillåta mig att bara chilla för det är det jag allra helst vill. Huruvida jag inte får för mig att göra någonting annat. Enda planen är yoga 19:30 plus ringa Beach Rd för att fortsatta jakten på min plånka. Nu lyssnar jag på några fina tunes på youtube och försöker hitta en vegan chef-utbildning, men ett sådant utbud verkar knappast finnas. Annars tänkte jag imorse när jag tittade lite på Top Chef med Robbin att det skulle jag ju kunna göra av mig själv. Problemet är att jag inte vill hantera kött på vägen dit. Förra veckan funderade jag på marinbiologi. Så man kan säga att det är ett nytt tema för varje vecka som går. Så länge min fantasi och nyfikenhet är i rullning så är jag nöjd, tills vidare i alla fall. Mitt största hinder verkar vara min (bristande) förmåga att fokusera på en sak tillräckligt länge, haha.

Det var ett jävla frosseri i Cronulla igår också. Lite av varje när det kom till huvudrätten sen delade jag och Andrej på en banan/mango-smoothie, en kopp varm choklad och en lemon/raspberry 'cheese'cake och en chokladkaka till efterrätt. Jag har trånat efter en vegansk cheesecake länge nu, det var ultimat. Roadtrips med mat som enda mål är nog det bästa.



16/8 - Just stop,

Publicerad 2011-08-16 02:58:08 i Allmänt,

upsetting yourself
upsetting your thoughts
upsetting this world
that you're standing on


Var otroligt skönt att sova ordentligt i natt. Nu är jag tillbaka till mitt gamla jag. Nu blir det att gå och handla lite livsmedel innan jag far iväg med Andrej. Kom på vad vi kan göra på min födelsedag kanske - gå och äta på en vegetarisk/vegansk restaurang där man ser en film efter maten också. Ska försöka smörja in Charlotte på förslaget och Andrej till att ta mitt skift den kvällen. Vem kan neka ett födelsedagsbarn?
Härom natten vaknade jag förresten av att Charlotte låg och mumlade som hon tenderar att göra ganska ofta nu för tiden. Jag lät det bero tills jag öppnar ögonen och ser att hon STÅR upp i sängen och verkar vilja snurra runt och tro sig ha ett mål. Jag börjar skrika på henne så hon går och lägger sig igen, haha. Hon kommer ta kål på oss båda i sinom tid, for sure.
Och nu ett grattis till Wilma på riktigt, hurra! 13 bast.

15/8

Publicerad 2011-08-15 15:12:48 i Allmänt,


Gudars nu har jag härjat bort min plånbok. Jag tror aldrig att det har hänt förr, så det var väl snarare på tiden om inte annat, tycker jag har skött mig bra alla dessa åren som har gått, det är ju trots allt oundvikligt. Jag har gjort några lama försök till att återfinna den, ringde Bondi Hotel igår men de hade den inte. Jag ringde Beach Rd nu men han sa att jag skulle återkomma på onsdag för de hade alldeles för många prylar som de behövde sortera mellan. Själv så blir jag inte upprörd eller förbryllad, det är ju som det är. Jag har blockat mina kontokort och nu är det mest bara mitt körkort, medicare card och mitt bibliotekskort som jag känner saknad för! Eftersom man kör med cash in hand så är det ekonomiska inget problem i alla fall.

Efter jobbet på lördagen så gick jag, Shelley, Elisha, Andrej och Michael ut på Beach Rd till att börja med. Av någon anledning var de flesta i världen taggade på att gå ut den här dagen, haha. Det var en rolig kväll, med konsekvenser förstås! Gårdagens kneg var lite tuffare än vanligt, i alla fall när det blev dags för stängning och städning och så vidare. Men hade några fantastiska goda skratt också.
Idag har jag jobbat dubbel och imorgon har jag äntligen min första lediga dag efter 12 dagar, hurra!! Jag och Andrej planerar att åka till Salvo's outlet second hand-butik och kika lite. Sen vidare till Cronulla eller någon annanstans där dom har någon fantastisk vegansk restaurang.

Och grattis till Wilma i förskott! Bebis.


12/8 - Taronga zoo

Publicerad 2011-08-12 14:38:11 i Allmänt,


Kom precis hem från jobbet, fantastiskt ölsugen, men samtidigt fantastiskt hungrig och trött. Skulle vilja haka på Charlotte och Michael på Beach Rd men tror faktiskt att jag är för vettig (med ålder kommer ansvar) för att göra det. Har vart en heldag idag; halva dagen spenderades på zoo (som jag förstås har blandade känslor för) och andra halvan på jobbet tillsammans med Wade. Vädret var on and off så vi inhandlade ponchos och låtsades som att det inte regnade som man säger. Därefter strosade vi omkring och upptäckte och utforskade djur! Även om det var bitterljuvt. Det var jag, Charlotte, Michael och hans två systrar(?) samt en bebis och en unge. Fantastiskt för oss så hade hans syster "pass" så vi alla kom in gratis, vilket förmodligen sparade oss storkovan. Vid tretiden så tog jag mitt pickpack och stack till färjan och satte kos mot Laurie's. Wade har äntligen styrt upp ordentligt med lyktor så nu kan jag och Shelley ha våran myslördag. Wade's kompis var förbi och vi drack en öl var (och de konsumerade ett fåtal holkar in the back; och återvände med fantastiskt passionerade, slumpartade samtalsämnen) och bara njöt av att det var fredag. Jag tror jag kommer satsa på en ordentlig sömn i natt, vara reko för dubbelskift imorgon och om ödet så vill - ta mig en (till) öl då.

11/8 - Morgonstund

Publicerad 2011-08-11 01:22:05 i Allmänt,


Jag har blivit helt torsk på Vegemite nu, ätit det konstant den senaste månaden. Banne Sverige om ni inte har det i sortimentet. En burk räcker huuur länge som helst så det är ekonomiskt också. Jag kan rekommendera toast, eller valfritt lite uppvärmt bröd, med smör (veganskt) och ett TUNT lager av vegemite med gurka på, serveras med juice och kaffe. Kalasfrukost va.


Concentrated Yeast Extract låter inte fantastiskt smakligt, men det är inte fy skam. Go for it.

10/8 - Reseplanerande

Publicerad 2011-08-10 07:59:52 i Allmänt,


Fastnade totalt i att planera Australien-resor denna eftermiddag. Det märkliga är fenomenet att desto mer tid man spenderar på att planera resa, och ju mer man efterforskar, desto längre verkar man komma ifrån ett faktiskt slutresultat. Möjligheterna är för många liksom. Men nu har jag tittat på lite paketturgrejer in the outback som man säger, och jag funderar på om jag ska satsa på en som börjar i Alice Springs och går ända upp till Darwin, med alla saker i princip (som jag vet om än så länge, vågar inte titta nå närmare på det) som jag vill se, inkluderat Uluru som alla har taggat upp mig som fan för, så det har jag inte hjärta att missa längre. Charlotte har börjat tvivla på om hon vill ut till bushen överhuvudtaget längre, så jag började spåna lite på egen hand nu angående bushen. Haha, vad vi håller på. Hursomhelst, det är i alla fall fantastiskt kul att titta runt och planera och tagga. Can't wait tills jag köper en riktig backpack! Om nån bara vill köpa min rullväska, men jag måste sänka priset först för all del, haha.
Shelley mår inte bra idag så jag hoppar in och tar hennes pass ikväll (vilket innebär att jag kommer jobba 12-14 dagar i sträck, men det är OK). Tur att jag tog en långpromenad till Coogee imorse på ca 12km och inte bara förlitade mig på yogan ikväll, för den kan jag inte gå på nu! Får gå imorgon bitti istället. Stefan åt upp all min kredit på telefonen igår också, m-m det gjorde han. Men det är också OK. Nu ska jag fortsätta dyka ner i resandets land och drömma, PUSS.

8/8 - We can make this into anything

Publicerad 2011-08-08 07:16:50 i Allmänt,


Byteshandlade till mig det här linnet av Charlotte imorse, i utbyte mot ett par bruna manchesterbyxor. Vi är grymma på byteshandel, inga om och men, tvekningar eller missnöjda miner, vi bara tutar och kör. Linnet är mer orange än vad bilden försöker påstå.
Idag är det kallare igen!! För i helvete. Gick upp tidigt så jag hann ha morgonstund innan yogan, sen försökte jag få tag på Charlottes boss för att säga upp mig, men han svarade inte. Sen har jag bara vart till banken och mött upp med Michael en liten stund. Det är för kallt att bara chilla ute! Nu ska jag nog bara se lite Mad Men för att sedan gå till jobbet. Mina tankar cirkulerar även lite runt vad man kan tänka sig att studera en dag? Grejen är att jag mer vill studera vissa ämnen bara för att jag är intresserade av dom, men vill inte nödvändigtvis "bygga en karriär" på det. Väldigt pepp på allt för tillfället. Världen har så mycket att erbjuda, finns ju inga gränser.

7/8 - Smile with the rising sun

Publicerad 2011-08-07 15:27:59 i Allmänt,


Hej hej! Idag har varit en fin söndag, en riktigt hyvens söndag. Började dagen med en power walk till Clovelly på lite mer än en timma, kom hem och började laga nori (sushi) rolls som jag har planerat att göra ett tag nu. Robbin hängde i köket och höll mig sällskap, uppenbarligen för undvika och ignorera att han faktiskt hade skola att göra. Så började vi rulla och greja, det var riktigt good fun!! Loraine kom och joinade klubben och rullade en hon med, sist men inte minst så testade Charlotte sina skills. Förvånansvärt slutresultat med tanke på att alla var förstagångsdeltagare! Vi alla strålade av stolthet. Efter det så gick jag och Charlotte till Bronte, där jag fann ett café som hade fantastiska soy banana smoothies! Det här betyder att jag inte behöver ta tåget i 1h 20min till Cronulla för att få tag på dom. Goda nyheter! Här ska det frossas. Gick för långt med att ta en soy mocca kaffe till det också, det gick ju inte ner om man säger så, efter nori rollsen också. Sen hade jag ett fint och cruisy skift med Shelley som vanligt.
Jag har bestämt mig för att hoppa över kaffejobbet också, ser inte fram emot att gå dit överhuvudtaget! För tidiga mornar, för lite upplärning, för full on, och för skevt med tiderna kombinerat med andra jobbet. Får fler timmar på Laurie's nu när Raz är borta och med löneförhöjningen så blir allting gött ändå. Mer tid för yoga, skojigheter och äventyr. Låter bra? Ja.

Ps, Robbin lärde oss något nytt idag - anledningen till att man sätter bjällror runt halsen på katter är för att varna fåglar och andra djur att dom kommer. Visste ni det?? Det verkar ju vettigt såhär i efterhand for sure. (Plus att Google också säger det, så det är uppenbarligen sanning).

Fantastisk bild. Kan vi bli en lyckligare söndagsflatmatefamilj?


Vilka jävla skönheter va? Inte undra på att man blir stolt.
(Avokado, pumpa, paprika-fyllning)

6/8 - I awake each day with a new sunrise

Publicerad 2011-08-06 03:24:51 i Allmänt,


Jobb jobb jobb den här delen av veckan som vanligt! Stackars Charlotte blev sjuk i torsdags och låg bara hemma hela dagen, så jag fick hoppa in och ta hennes pass också. Galna som dom är här nere i Australien tycker dom att det är mer än okej att låta rookien sköta kaffeshoppen på egen hand i några timmar, haha. Men det gick bra, torsdagsmorgonens kaffekrig gick bra och flöt på väl. Gårdagen var inte lika smidig, får hoppas att det blir bättre nästa gång.
Igår kväll efter jobbet så hade vi lite personalfest eftersom Raz har lämnat oss nu (vilket är ganska bra i sig, för nu får jag och Shelley mer timmar). Så vi satt och hade några drinkar inne på Laurie's after hours, och bara snackade och lyssnade på musik, tiden flög iväg! Nu är det dags att jobba en dubbel.


3/8 - I can feel a change in everything

Publicerad 2011-08-03 09:39:39 i Allmänt,

 


Dagen började lite grått och mulen precis som Google hintade om att det skulle bli. Jag passade på att ta lite kort på min resväska och lägga ut en annons i hopp om att bli av med den. Överpris absolut, men man måste ju börja med att sikta högt. Jag har fortfarande tid på mig att bli av med den. Efter det tog jag mig en icke-mål-bestämd promenad och fick plötsligt syn på de färgglada taken i horisonten (se bilden ovan) och satte kurs mot dom i hopp om att kunna fånga dom bättre på bild. Men det kunde jag inte. Taken försvann bland mina virrvarr men jag snubblade på andra saker istället samtidigt som solen kom fram ordentligt och sken upp min dag (om ni förstår). Efter jag var klar med att ha plåtat bilar och klivit in på privata områden och betett mig allmänt misstänksamt i rikemansområden, så mötte jag upp med Shelley och åt återigen på Sabbaba, precis som igår. Vi gick ner på stranden och njöt av det sista som solen hade att erbjuda oss för dagen, innan det var dags för henne att gå till jobbet, och för mig att leka med mina bilder som inte är intressanta för någon annan än för mig själv, haha. Halv åtta är det dags för yoga igen sen blir det sannerligen en lugn kväll för mig eftersom torsdagar och fredagar equals ultratidiga mornar numera. Jag verkar vara väldigt motiverad till att uppdatera min blogg nu för tiden också - det beror nog mest på bilderna. Man får uppskatta den här eran medan den varar.

2/8

Publicerad 2011-08-02 16:26:01 i Allmänt,


Idag har det hunnits med enormt mycket. Eller egentligen näst intill inget produktivt överhuvudtaget, men socialt sett så har det varit full on. Temporär sommarvärme och spontanhäng är det bästa. Förutom inaktiva aktiviteter så var jag även iväg till buddhist-shoppen tillsammans med Andrej och fick tag i några gratisböcker. Inhandlade en skjorta (den på bilden) på second hand, storlek 20 vilket är 2x min storlek men man är ju inte den som är den.

Dagens highlights är däremot (utan inbördes ordning),

Nr 1 - att jag fick köra Andrejs scooter!!
Nr 2 - LÖNEFÖRHÖJNING.


Jag har tagit alldeles för många bilder för mitt eget bästa idag. En får räcka för dagens inlägg dock, det är sängdags nu. Jag var lovad sol och värme imorgon på min lediga dag, men nu verkar Google käfta emot och påstå att det ska regna. Vi får reda ut det där imorgon. Natti natti.

1/8 - Sista, jag lovar.

Publicerad 2011-08-01 17:01:16 i Allmänt,


OK bara ett inlägg till. Officiellt så är det i alla fall ny dag, men jag har inte gått och lagt mig än. Filmen var bra, jag, Michael och Charlotte gick - jag ger den 7,5/10. En del av poängen beror väl alldeles säkert på att jag har en liten crush på Audrey Tautou. Jag har börjat bli fast i Photoshop nu igen, kan spendera hur mycket tid där som helst utan att jag märker av det. Men jag ska (försöka att) inte missbruka det. Charlotte hade gjort det lite mysigt för oss när jag klev ur duschen med tända ljus. Vardags-mys!
Provar även på hur det är att växa upp och skriva korrekt med versaler och liknande.



Godnatt mina vänner.


1/8 - DEL III

Publicerad 2011-08-01 09:11:44 i Allmänt,


tre inlägg på en dag, inte illa. kompenserar för dom senaste dagarna. badet var uppfriskande!! lärde mig dock att jag inte borde bada med sjal och solglasögon även fast det inte VERKAR vara några vågor där ute. och ännu mindre borde jag göra så med michael. man lär sig något varje dag.




och för dom som fortfarande är nyfikna på mina fötter och inte har fått nog..




och jag verkar aldrig förstå hur jag ska göra för att inte ta mig mat över huvudet. en dag. snart är det dags för yoga och efter det blev det bestämt en bio-kväll. beautiful lies med audrey tautou. OK, jag tror det här får vara nog för idag yeah?
(och alla bilder är klickvänliga).

1/8 - fortsättning...

Publicerad 2011-08-01 05:01:25 i Allmänt,

här har ni det ljuvliga schemat för meditations retreatet också:


4:00 am Morning wake-up bell
4:30-6:30 am Meditate in the hall or in your room
6:30-8:00 am Breakfast break
8:00-9:00 am Group meditation in the hall
9:00-11:00 am Meditate in the hall or in your room according to the teacher's instructions
11:00-12:00 noon Lunch break
12noon-1:00 pm Rest and interviews with the teacher
1:00-2:30 pm Meditate in the hall or in your room
2:30-3:30 pm Group meditation in the hall
3:30-5:00 pm Meditate in the hall or in your own room according to the teacher's instructions
5:00-6:00 pm Tea break
6:00-7:00 pm Group meditation in the hall
7:00-8:15 pm Teacher's Discourse in the hall
8:15-9:00 pm Group meditation in the hall
9:00-9:30 pm Question time in the hall
9:30 pm Retire to your own room--Lights out


på menyn för min del under lunchen blir det nog ris med grönsaker, för jag mejlade och fråga om de hade något veganskt men det mesta innehöll dairy. så det adderar på utmaningen. man får inte utöva några aktiviteter så som yoga eller löpning eller något annat stimulerande som att läsa, skriva eller vad som helst. there is just YOU. skojjj.

1/8 - let's pretend baby that you've just met me

Publicerad 2011-08-01 04:53:20 i Allmänt,


första augusti redan! det här livet kommer ju bara skena iväg.
vi har fått ytterligare två nya flatmates här i huset nu, fransmannen är dock fortfarande iväg på okända äventyr, eftersom han är lite av en mute så vet man inte riktigt vad han har för sig. borta är han i alla fall. två nya tjejor som robbin har plockat hem från universitet, en holland/irland och en tysk. jag har glömt hur trevligt det är att ha massa folk i huset, det är fantastiskt. (dock kommer jag inte ihåg vad dom heter men ska efterforska det). jag har inget grepp om tyskan än, och inte fransmannen heller för den delen fast han har vart här längst, men i övrigt så är alla jättebra.

sistone har mest bestått av trälande, mellan jobben på torsdagen och fredagen hade jag dom mest fantastiska (jag vet att jag missbrukar ordet 'fantastiskt') nappen jag nånsin har haft. eller sen jag kom till australien i alla fall. man har väl inte varit sjukligt trött förrän nu. sen vidare till nästa jobb på eftermiddagen. jobbade dubbel på lördagen, sen efter det så körde jag andrejs bil (woh!!) med honom och charlotte i den till kings cross. där stratserade vi bara gatorna upp och ner och tittade på den otaliga mängd människor som rör sig omkring där. därefter tog vi en sväng till bondi hotel en snabbis och tittade läget, samma gamla! en lugn och fin kväll med andra ord.

söndagen bjöd på underbart väder, man kunde gå i linne den här dagen för solen var så varm. och på gatorna här i bondi så var det mängder med gatumusikanter, eller bara folk som spelade på gatan. så var 10:e meter så var det en ny artist, tydligen för att det här är den dagen då det är lagligt att spela på gatan här utan att man behöver tillstånd. trevligt var det i alla fall! jag och charlotte låg på gräset vid stranden i några timmar innan vi gick till funky pies där jag intog en paj med potato mash, gravy och peas. gott! sen jobb.

så det är ju det? det har inte hänt så mycket mer än så. men det har vart bra i alla fall. nu strax tänker jag testa vintertemperaturen i havet tillsammans med michael. idag är jag ledig! känns skönt. senare är det yoga. och det känns som om jag och charlotte börjar komma till en slags PLAN med våran framtid här i trakterna. så det är gött. nu är det bara detaljerna som fattas.

PS!! nu har jag bokat vipassana retreatet OMG, 10 dagar i tystnad utan att få kommunicera med en enda människa (man får inte ha ögonkontakt, vara fysisk eller använda kroppsspråk med de andra som är där). jag är superexalterad. charlotte är mer orolig för att hon tvingas resa med mig efter det och att jag ska vara lite väl blissed/spaced out som resesällskap. den 12e oktober är det sista ni ser av mig as you know me. håll i hatten!

ds, värst vad jag kan babbla fast det inte har hänt nåt speciellt, vilken gåva. puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela