carolineae

c'mon now

Publicerad 2011-01-29 04:48:38 i Allmänt,

hej!! jag har sovit 2-3 timmar i natt, och den här förmiddagen/dagen har jag mosat tre koppar kaffe och sökt sammanlagt 23 jobb. så om det är ingen som svarar på det så är dom ju faktiskt något fel på dom på riktigt.
effektiv dag än så länge, jag kommer förmodligen stupa när som helst utan förvarning dock.

var på en comedy club igår och såg två britter uppträda, rätt underhållande faktiskt! hamnade nästan på en gayklubb, såg många transor och sonika män i kiltar, sen körde vi the fringe bar och bondi hotel i vanlig ordning, med som alltid oväntade inslag och äventyr.

vart bär den här dagen av?



kvälls-vy från vårt tak

i don't want you to go, but you've got to leave

Publicerad 2011-01-27 13:38:38 i Allmänt,

nu har jag spenderat två eftermiddagar/kvällar i skolbänken. inte jättegivande kurser och jag har sällan frivilligt betalat pengar för att få reda på så mycket common sense och upprepningar! men nu är det gjort, och jag kan inte säga att jag inte njöt lite av det också. som på gamla goda tiden när man gick i skolan och behövde bara vara närvarande och luta sig tillbaka. sen hade vi prov med öppen bok. it's all good.
nu får jag lagligt servera alkohol och hantera gambling.
angående RSA-kursen (alkohol) så överdrev min lärare väldigt mycket och drog alltid till med värsta tänkbara scenario.
tex om det var så att jag såg en knarklangare i min bar som sålde droger till mina kunder, men inte slängde ut honom eller ringde polisen, kunde det leda till att den här kunden skaffade sig ett drogberoende, blev utkickad av frugan, hemlös, och till slut så dör han självklart av en överdos. och allt det här började med att jag inte tog ansvar.
alla hans exempel slutade med att det absolut gick åt helvete för alla, haha.

annars har det vart promenader från maroubra - bondi (nästan 2h), black swan på bio (fet film, obehaglig), stranden, lite firande av australia day och äventyr, australia open, goda måltider. ja you name it.

känner mig för nipprig för att kunna slappna av och sova, en promenad kanske?

nu kan du få mig så lätt

Publicerad 2011-01-20 10:22:18 i Allmänt,

idag har jag bara två saker jag vill säga.

1. det var hajar i vattnet i förrgår
2. jag har faktiskt vetat vem som mördade olof palme



angående den första punkten, hemskt!! de evakuerade tamarama (en strand som ligger ca 10 min härifrån) två gånger i tisdags. mardröm! fast man inser inte att det är sant heller. men vi trotsade ändå monstrena i vattnet idag och badade för fullt. fantastiskt väder idag.

och det här med olof palme! den där gången när vi träffade den sydafrikanska släkten på the bavarian, så berättade farsan i familjen att han faktiskt visste vem som mördade palme. det var så att några hade lejt personer från afrika som åkte upp och sköt honom. och sen så sa han ett namn. men jag minns inte vilket namn han sa!!! tänk om jag bara hade kunnat komma ihåg det så kunde vi ha löst mysteriet en gång för alla. tråkigt när det ska bli sådär va.

set me free

Publicerad 2011-01-19 03:14:38 i Allmänt,

nonsensväder.
har väntat på att solen ska komma fram, men den verkar inte göra det idag. nu funderar jag istället på att ta megapromenaden bondi-coogee och tillbaka. det blir ca 1,2 mil. efter det kanske solen har bestämt sig att komma fram!
har blivit helt beroende av solen och stranden nu, aldrig vart med om maken tidigare.

min matlagning har blivit väldigt inspirerad här borta av diverse flatmates. alltid kul. gott dessutom!
och igår drog jag till biblioteket och skaffade lånekort och lånade the kite runner av khaled hosseini samt pilgrimage av paulo coelho. har börjat på kite runner och den verkar vara en höjdare, även om jag har vart skeptisk pga all publicitet den har fått. svår att lägga ifrån sig och väldigt rörande.

undrar om man ska dra på big day out? john butler trio och wolfmother har jag upptäckt hittills som definitivt är sevärda.

in between dreams

Publicerad 2011-01-17 06:26:13 i Allmänt,

såhär i väntans tider i australien har jag blivit grym på att underhålla och roa mig själv. en egenskap jag inte besatt allt för väl tidigare. så jag är väldigt nöjd med utvecklingen av det. trivas i sitt eget sällskap liksom.

det har blivit x antal timmar på stranden dom senaste dagarna för mig. måste ta vara på solen och sommaren när den är här! dock så tog jag vara på dagen i lördags när det inte var någon sol ute, drog ner på stranden och struntade medvetet i att smörja in mig, ett val som jag visste skulle få konsekvenser. men! man måste testa gränserna lite. nu vet jag definitivt var dom går.

har kommit igång med mina power walks också. efter att ha läst boken "en kvinnas resa" av agneta sjödin, som morsan undanhöll för mig under en viss tid; tills vi var i biblioteket en dag och jag frågade efter boktips. då erkände hon till slut den här boken som hon inte velat berätta för mig om. haha! för hon visste att jag skulle bli allt för sugen på det.
nu har jag läst den och är peppad som aldrig förr att gå en slags pilgrimsfärd jag med. så jag har börjat öva inför det redan nu, här borta. börjar med  5 km om dagen sen tänkte jag utöka längden på promenaden successivt. hoppas det här infallet behåller motivationen och moroten ett tag!
jag tror morsan är sugen på en vandring as well!

det har blivit lite festande, men vi har blivit alltför slöa här ute i bondi, allt man behöver finns här egentligen, och man orkar inte riktigt ta sig in till city. men vi måste utforska lite där borta också.

catchat upp med lite olika personer här nere, lunchat, tagit en öl osovsv. bra med socialt!

väntar på att karln på jobbet ska bestämma sig för vem han ska anställa. det står mellan mig och två till. bah! det tar för alltid.
nu ska jag göra lite grocery shopping och sen ska jag ut på min promenad.



botanic gardens. det fanns massor med fladdermöss där!

touch me, i'm going to scream if you don't

Publicerad 2011-01-12 02:20:14 i Allmänt,

igår hittade vi den nya tisdags-sysslan!
word was on the street om att det fanns en irländsk pub i bondi junction som spelade reggae/soul varje tisdag, tillsammans med mycket rimliga priser i baren.
så dit drog vi, cock & bull, vilket annars ska vara ett hemskt och väldigt irländsk ställe. men igår var det fantastiskt. det var till och med bättre än väntat, för när vi kom dit så var det live musik!
bra stämning och man blir så mysig i kroppen.
på återseende.

idag blir det nog en tripp till botaniska trädgården, och jag måste fiffla ihop ett brev till det där jobbet, skriva nånting smart. ringde till honom idag för jag var alldeles för otålig och ångestladdad för att orka vänta nå mer. då kom vi fram till det.


förbannat kvavt är det nu för tiden, knappt nån sol, knappt nå regn men olidligt kvavt, what's up? men vi ska nog vara glada så länge översvämningen inte kommer hit.

i need peace in a time of war

Publicerad 2011-01-08 10:29:40 i Allmänt,

idag var det riktigt tufft att ta sig upp, olidligt bakis och en fantastisk feber. har bara legat i soffan och knaprat piller och svettats idag. charlotte har vart ungefär på samma nivå som mig fast utan feberheten.

var på en intervju igår, Account assistant & project manager. den mest seriösa titeln jag nånsin har ansökt om! det kändes bra och avslappnat när jag var där och vi pratade om allt möjligt. han var intresserad av filosofi och liknande så vi diskuterade det en del. och jag rekommenderade Munken som sålde sin ferrari, som sig bör.
vi avslutade det i alla fall med att jag skulle ta och göra lite research under helgen vad de sysslar med och hur hemsidor byggs upp, så ska vi snackas vid nästa vecka.
rollen är väl att vara hans assistent och utföra lite diverse sysslor. även hantera klienter och dirigera dom som jobbar där om dom behöver någon hjälp. bokföring och styra upp möten osvosv. det skulle vara kul! aningen utanför min comfortzone så det skulle vara utvecklande.
men man blir alltid mer nervös och osäker EFTER man har vart på intervju, för varje minut som går så känns det mindre och mindre troligt.
innan är jag inte nervös för då förträngar jag att det ska inträffa in i det sista.

sen körde jag lite mild shopping (en sjal och en sovtshirt, på rea dock!) och sen åkte jag hem åt lite ipren, så jag anade väl lite att jag eventuellt skulle vara jättesjuk idag.
lagade potatisgratäng och burgare till mig och charlotte, fast hon tog sin feta stek ju.

ut på bondi hotel och härjade runt, händer alltid så random saker där! och sen var vi på stranden och såg på soluppgången.. m-m-m myys!

nu ska jag kurera och se en gammal johnny depp film. minns inte vilken dock!




här är förresten vårt vardagsrum och i princip alla våra flatmates, bara svenskarna som saknas. och alex i tomtemössan är vår granne.

i'll puke until somebody gets me thrilled

Publicerad 2011-01-03 07:19:03 i Allmänt,

hade en bra spontan dag igår; vi tänkte åka till bondi junction och leta lite kepor till mig, men vår flatmate sophie rekommenderade att vi skulle åka till paddys market i china town istället. and so we did.
massor med olika saker, lite smuts och lite guldkorn.
jag köpte kepsar, hår och skor. jättetrevligt! sen gick vi båda och funderade i tystnad på att vi borde ta och äta i mysiga china town någon dag, men så kom vi fram till att det här kanske ändå var ett ypperligt tillfälle då vi båda befann oss hungriga i just china town.

åkte hem och då var hela lägenheten igång med att dricka vin och ta sig ut till kings cross. så vi gjorde oss klara för lite äventyr och följde med dom.
första gången ute i kings cross, det var alright, inte jättefantastiskt.

spotify har spårat upp mig och tagit ifrån mig min rätt till tjänsten. tråkiga nyheter.
dåligt väder = inget jobb. skönt, men snart är jag redo för stranden igen.

tills vidare!

a brand new year

Publicerad 2011-01-01 05:36:41 i Allmänt,

happy new year!

2011 nu då. jag som har gått omkring och tänkt i en månad ungefär att det skulle bli 2012, men desto bättre såhär, då tjänade jag ju ett år.
var i north bondi som sagt i den där parken. musik, massa folk, öl, hoppborgar allt möjligt. och en grym utsikt över staden, så vi kunde se fyrverkerierna vid tolvslaget. inte överväldigande men det var mysigt.
hade först en BBQ hos grannarna, sen drog vi dit, sen hem och drack ett glas vin och sen drog vi ner på stranden och kollade allt folk som var där. tillbaka hit på allmänt gatuhäng. det var en bra kväll! skönt att transportera sig mellan olika ställen.

jobbet ville att jag skulle komma in idag 1030 också, men jag sa att min kropp strejkade för mycket (true story), och charlotte hoppade in i mitt ställe haha. dom är så easy going här, man kan skicka sin kompis till jobbet istället för en själv! fantastiskt. inga frågor ställda.
så jag har tagit sovmorgon och planerar att använda mina fötter så lite som möjligt idag! kanske att charlotte vill äta något gott när hon slutar, det är min enda plan för dagen, alldeles lagom.
2011 here we come.





såhär fantastiskt tyckte inte jag att det såg ut dock!




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela