carolineae

27/7 - my heart i let her borrow

Publicerad 2011-07-27 10:26:15 i Allmänt,

 

 

(klicka då)


igår for jag shelley och hennes kompis katja på roadtrip till frälsningsarméns second hand ungefär outletbutik, förmodligen dit de får in alla grejer innan dom skeppar dom vidare till butikerna. hur som helst så var det gigantiskt och ganska så billigt! overload. jag investerade i koftan på bilden, och det fick vara nog. på återseende hoppas jag! idag tog jag en svängom till paddys market i jakt efter leggings som vanligt, och den här gången fann jag faktiskt guldet i slutet av regnbågen!! tre gånger om kan man säga. om en timma är det dags för yoga och jag försöker att inte tänka på att jag ska jobba dubbla jobb torsdag och fredag och börja dagarna med att gå upp (före?) i ottan, klockan fem för att vara exakt. äsch jag grämer mig inte egentligen, men måste få jämra mig lite. såhär tidigt har jag DEFINITIVT inte gått upp sen jag kom hit!!

27/7

Publicerad 2011-07-27 02:29:59 i Allmänt,


jag glömde säga att jag hade min bilkörningsdebut i måndags kväll också! första gången med vänstertrafik, gick kanon! även om michael var lite nervös och så, och tyckte jag driftade lite mycket åt vänster ibland, man måste ju bara ställa om siktet. jätteroligt! det måste vi göra om.
drömde precis att stefan var en långhals precis som lillefot i landet för länge sedan, jättesöt var han. lite skrämmande var han även eftersom vi lekte jaga och han sprang efter mig och snärta till mig med sitt huvud.

26/7 - there is another world, there is a better world

Publicerad 2011-07-26 04:19:00 i Allmänt,



spelningen igår var helt okej/moderat. ljudet kunde ha varit bättre, speciellt hans sång för den hördes inte tillräckligt bra. men det var ett trevligt event, jag kände bara igen tre låtar som dom spelade, så jag är verkligen inte med i gamet längre. innan jag for till newtown så mötte jag upp charlotte på max brenner, där hon tog en varm choklad (dom visste inte vad 'vegan' var haha), och bara hängde lite.
ikväll ska jag jobba med wade, min boss, vi har inte jobbat tillsammans på evigheter. det är bra att vi har ett skift tillsammans from now on, han är rolig att jobba med, men jag är lite orolig för jag har blivit totalt korrumperad av att jobba med enbart dom andra, jag har helt tappat den naturliga instinkten för vad som är rätt och vad som är fel - do's and donts. men det är nog lurre. 


25/7 - waiting for the sun

Publicerad 2011-07-25 04:55:58 i Allmänt,


det blev att jag mucked around med michael i fredags istället, vi trotsade vädret och tog hans bil till randwick och deras bowlingställe, där vi spelade air hockey och biljard. gick och åt på en japansk restaurang efter det (de serverade mig fisk!!! usch!) men löste det och åt tofu ris och "sushi". lördags jobbade jag en dubbel, sen efter jobbet gick jag shelley charlotte och michael till beach rd. det blev en ganska hård natt! fortsatte till bondi hotel såklart, "the classics" som charlotte och michael har börjat kalla det. shelley blev utkickad vid halv två eller så på grund av den fulla mannen med det yviga skägget som hon pratade med för tillfället, orättvist!! om jag hade velat ha hälsan i behåll så skulle jag ha gått med henne hem då, men det ville jag tydligen inte. hur som helst, jag och charlotte vaknade hemma hos michael igår i alla fall, vi låg diagonalt över sängen så michael fick minsta möjliga plats haha. mådde skit och åkte till newtown och åt på green palace. sen jobbade jag! och det var fruktansvärt. shelley mådde inte superbra heller, det var ett hemskt skift. men nu är det över och det är en ny dag! ska hålla ett lågt tempo idag, in till junction och handla lite mat, färga håret, baka bröd? sen ska jag nog bara chilla med mad men och senare ikväll så ska jag och michael gå och se Modest Mouse i newtown. har inte lyssnat på dom på evigheter, ska bli spännande! charlottes jobb undrade om jag ville jobba den här morgonen 6-1030, och med tanke på vilket skick jag var i igår när jag fick frågan, fanns det nästan inte en suck att jag kunde göra det. så jag trodde att jag hade blåst mig själv på det jobbet nu, men charlotte skicka precis sms och sa att dom undrade om jag kunde jobba tors och fre 6-1030, och ja sa jag då!



senare..
jag låste ut mig själv ur huset och vårt rum när jag åkte och handlade i junction. kom tillbaka till huset och ringde dimitri för jag vet att han bor häromkring nånstans. han var hemma och sa vilken adress han bodde på - kom dit och karln springer såklart omkring i enbart sina svarta, tighta speedos. han är en sådan karaktär!! plus att det är mitt i vintern, vem om inte ryssen?

22/7 - i love you more than i'm missing you

Publicerad 2011-07-22 03:38:40 i Allmänt,


gudars, nu har det regnat här i australien non-stop i åtminstone två dygn. vet inte vad som försiggår. och det är inte försiktigt och oskyldigt heller. men det är mysigt att jobba när det regnar i alla fall, trots att det har börjat läcka in vatten vid ingången och folk kan inte sitta vid dom första borden haha. typiskt australien att inte vara förberedda på väder som dessa.

jag tror jag har hittat en utlösande faktorn till min hud-irritation också. det måtte vara det där täcket som charlotte fick av carolijn, som hon senare gav till mig. jag tror inte carolijn hade använt det hon själv, så man har ju ingen aning om vart det har varit!! nej men det är väl kanske något i materialet. hur som helst, jag stoppade in det igen häromdagen och direkt började min hud protestera. så jag skeppade bort det och köpte en vanlig, hederlig filt på k-mart istället. nu verkar det vara lugnt igen.

i natt så drömde jag att jag hade varit gravid och adopterat bort mitt barn, och x antal år senare så sprang jag in i pappan och övertalade honom att han skulle ta mig till vårat barn (för han hade ju inte heller det). det var ett väldigt känslosamt möte, även om ungen inte var riktigt van med mig. väldigt mycket kärlek var det och vi gick på bio och hade det bra tillsammans. det mest märkliga i den här drömmen är nog att ungen och farsan såg helt på pricken ut som jag själv. haha, det måste betyda att jag är lite för självcentrerad?

idag vet jag inte riktigt vad som står på schemat, utbudet blir lite mer begränsat pågrund av vädret. känns som en riktig mysdag idag. kanske köpa lite hårfärg och färga håret och bara muck around tills det är dags för jobb ikväll. bästa uttrycket, för er som inte vet:

muck around - do random, unplanned work or activities or spend time idly; "The old lady is usually mucking about in her little house"

jag anstränger mig förbannat för att inte le med öppen mun för att undvika att det ser ut som om jag har tappat en tand!! same old same old. ;)

19/7 - it ain't me you looking for babe

Publicerad 2011-07-19 04:53:25 i Allmänt,


igår hände ett mirakel!! vi har ju spekulerat ett tag att vi bör dra upp ämnet med dimitri om att sänka vår hyra, eftersom det är lågsäsong och han faktiskt lägger ut dom andra rummen i den här lägenheten för en lägre summa. vi har däremot gått och dragit oss från att faktiskt göra det eftersom vi inte visste vilket skulle vara det effektivaste sättet eller hur han faktiskt skulle reagera. i våra huvuden skulle han rent av kunnat slänga ut oss på fläcken. charlotte tog mod till sig när han var här igår för att samla in hyror från oss, och oberäknelig som den här karln är, så sa han bara "sure just tell me what you want, im happy to please you girls" haha. inte alls den outcome som vi hade förväntat oss vad denna bodybuilding ryss. men vi la fram $140 per person i veckan ($170 annars) och det tyckte han var lite väl lågt, så då började vi prata om att flytta in i ett av dom andra rummen här i huset, och det tyckte han väl var för bökigt så han böjde sig. för vi har ju faktiskt vart här mycket längre än vad vi hade tänkt från början och vi har ju faktiskt skött oss bra. HURRA!!! det betyder alltså att vi betalar $30 mindre i veckan var, vilket motsvarar cirka 210 kr vilket blir 840 kr i månaden! mycket bra.

all praise dimitri.


det gick ypperligt att komma upp igår morse, kom in i ICA-vanor direkt nästan. stoppade direkt ipoden i öronen och lyssnade på lite bob dylan, mosade på mig kläder och diverse för att slutligen ha ultimat tid på mig att ha min kära morgon-frukost-stund. sen for vi till kaffeshoppen till kl 7 och var hela fem stycken i den lilla kuben. lite crowded. men det gick bra!! 10:30 sjasade charlotte bort mig därifrån och jag gick till läkarn och fick mina blodtestresultat, och dom visade förstås inte på nånting! så det är och kommer nog alltid vara ett olöst mysterium. men det är så gott som borta nu, hurra hurra! åkte hem och tog en timmes nap och sen sålde michael förslaget till mig om att åka på en helt pointless trip med att bila till watsons bay ta färjan därifrån till city och sen ta bussen tillbaka till watsons bay. javisst sa jag. så det gjorde vi! bara häng fast under transportion. sen gick vi och åt på en thairestaurang, och jag hoppade i säng redan vid 22.
nu ska jag åka iväg och klappa katter med andrej, vad fantastiskt det kommer bli!! mitt hjärta kommer krossas när jag måste lämna dom. det finns tydligen en gränd där en massa katter bor eller något. efter det, äta lite vegan-mat i newtown och sen ska jag tillbaka hem och till yoga! bra plan.

17/7 - all at once the world can overwhelm me

Publicerad 2011-07-17 15:02:49 i Allmänt,


imorse mellan mina underbara snoozningar så drömde jag att jag fick reda på att göran perssons pappa var trollkarl, och det var en jättestor grej, för han hade ljugit om vem hans far var. så det var verkligen enorma nyheter jag höll på - om jag berättade dom skulle jag störta honom för alltid. drömmar är verkligen ganska så orealistiska.

det har gått bra att jobba idag också, under rasten så jagade jag ner charlotte & michael till stranden och bara drack kaffe och chillade. sarah joinade oss även. sen tillbaka till jobbet och jag gick och köpte chailatte (såklart!!) till mig och raaz. efter det kom shelley till kvällsskiftet och vi hade det så där mysigt som bara vi kan ha det på jobbet. om det ändå var så att vi kunde ha candlelight och ett glas vin så skulle det BARA vara rent nöje att arbeta när det är vi två. men det passar sig väl inte riktigt. plus att min crush kom in på jobbet idag, en riktig spaced out pundarvegosnubbe, verkligen helt tom inombords på ett positivt sätt haha. det tar flera minuter för honom att svara på enkla frågor och han har alltid sjuka outfits på sig.. sånt får mitt hjärta att smälta...      men bara på avstånd.

passar på att chilla ner med rökelse, musik, ett glas rött och en kokoskaka nu efter jobbet istället, hoppas på att trött-tåget kommer snart, ladda inför den omänskliga tidiga morgonen som kommer härnäst. huva!

ska tanka lite mad men också, give it a go..



nu precis nu, uppdaterade charlotte mig om att vår nye lägenhetsfrände gick och kissade med dörren öppen igen, sjuka jävel!!!

17/7 - lord i've gotta keep on moving

Publicerad 2011-07-17 03:50:47 i Allmänt,


efter påtryckningar från vissa personer, så som peter morsan och fredda så gick jag faktiskt till doktorn i fredags. först så poppade jag in på charlottes jobb nere på kaffeshoppen vid tågen i tunnelbanan eller vad man ska säga. var där i 1-1,5h och lärde mig hur man gör dom olika kaffesorterna (latte,cappucino,macciato etc etc). upptäckte även att hela kaffekulturen är en bluff, alla är nästan på pricken likadana ju!1 nåväl, det var skoj i alla fall. och jag gjorde en fantastisk chailatte till mig själv. ska dit imorgon bitti och jobba under rushen eftersom dom har så mycket folk borta. kommer vara kaos. och jag tenderar att bara dra till med ett pris som låter i närheten/rimligt när jag inte har memorerat hur mycket det kostar och jag är under press haha. inte mig emot i alla fall.

efter det så impuls-besökte jag läkaren efter jag fått reda på att vi får faktiskt gå dit gratis med vårt medicare card, så då var saken biff. sparade $90, typ 700 spänn! fett värt. annars hade jag aldrig gjort det. hon hade inte fantastiskt mycket att säga, men vi tog ett blodprov för att kolla om jag är allergisk mot något eller om jag har fått något virus. så fick jag recept på en ny kräm som jag gick till discount chemist för att hämta ut, men han rekommenderade att jag skulle ta en annan billigare med exakt samma funktion, än den som läkaren skrivit ut till mig. det är därför dom kallar sig själva discount chemist. så den tog jag! sparade säkert 150kr eller något. sen har jag overloadat på allergitabletter så dom två senaste nätterna har det faktiskt nästintill inte kliat nånting alls. grymt. jag har inte sovit så mycket för det, jag har nog blivit för nervös för att slappna av ordentligt nu eftersom jag vet vad nätterna brukar ha att erbjuda nu för tiden haha. men jag är glad ändå.

annars är det bara jobb som gäller. gick ut med charlotte och michael till beach rd och hade en öl efter jobbet igår kväll, sen kände jag mig nöjd och gick hem. men tror att dom två kidsen hade en tung kväll, för charlotte kom hem efter 4!! hon får uppdatera mig ikväll när jag kommer hem igen.
börjar om 14 minuter nu och än kan jag sitta och chilla. jobbar ju lite föör nära.
och ps, vår nya flatmate kissar nästan alltid med dörren öppen, what the fuck liksom? haha.
och igår när vi vakna hade fransken hela sin familj i vardagsrummet, så som vanligt kryllar det av franskar!! OK 12 minuter kvar, dags att börja styra.

15/7

Publicerad 2011-07-14 19:16:38 i Allmänt,


jag gör lite nattlig undersökning nu, försöker komma på vad det är för utslag jag har, börjar bli redigt less på det!! får ingen sömn längre. kanske är det skabb?? inte för att jag vet när hur eller varför jag skulle ha fått det. jag känner bara att jag vill ha ett svar!1 kanske dags att ta sig till en doktor snart.

kvällen var trevlig, banden var bra. jag charlotte och michael var iväg, shelley var för sjuk för att haka på. det känns som om alla har någon form av besvär nu för tiden. drack några öl och tittade på spelningen. efteråt så kalasade vi på en indisk nattöppen restaurang. och jag var överförjust i att det fanns flera veganska rätter. man är alltid extremt tacksam och som ett barn på julafton. plus att jag fick en megaportion för endast $5.20 - vilket är cirka 35 kr. kap!!

nu ska jag ta och titta på en film och distrahera mig själv från kliandet och förhoppningsvis stupa i sinom tid. natti!

14/7 - here it comes, that heavy love

Publicerad 2011-07-14 05:40:02 i Allmänt,


 

bara för att jag inte har något bättre för mig för tillfället så får ni min webcam historik som jag har på den här datorn. den är inte så enorm så jag har bara från 6 tillfällen! spännande. man ser hur mitt hår har blivit blondare, speciellt om man jämför med de första bilderna dårå. den sista är alldeles färsk från min morgonstund (som sträcker sig ända till 13:30 idag, men jag får skylla på eksemen som håller mig sömnlös). börjar dagen lite soft med att gå igenom bright eyes nya album lite mer noggrant. och att charlotte ringer och säger att jag ska komma och få lära mig lite på hennes jobb!! så imorgon ska jag gå dit och lära mig lite kaffesorter? sen på måndag upplärning lite grann? nää jag vet inte detaljerna riktigt, men det skulle ju vara fett om jag kunde jobba lite där också!! fantastiskt, men låter ju fruktansvärt att börja runt 7 på måndag? vilken pärs. idag är jag ledig eftersom vi ska gå och titta på ett band på oxford art factory, så jag bytte skift med andrej. tänkte gå ut och springa lite nu så man gör lite nytta! igår gick vi ut en sväng på beach rd och sen lite på bondi hotel, men jag drabbades av nojja på hotellet så jag kunde inte slappna av haha! men det var trevligt i alla fall. bandet på beach rd var faktiskt bra igår också. nåväl, nu pratar jag bara nonsens. ha en bra dag!!

och älskar att bright eyes är lika munter som vanligt:

My private life is an inside joke
No one will explain it to me

11/7 - i'll find the things they say just can't be found

Publicerad 2011-07-11 12:54:26 i Allmänt,


idag, måndag i all ära, for vi på våran dagsutflykt till manly, en ö som ligger häromkring som har fin strand osv osv, jag tänkte hela förra sommaren att jag skulle åka dit men jag kom aldrig iväg. men nu är det done! som vanligt har vu tur med vädret på våra utflykter. soligt och fint, om än kallt och vindigt. vi vandrade omkring, utforskade och åt thai-mat! man kräver inte så mycket för att vara nöjd. hittade en old school-godisbutik också. så det är vad vi har spenderat vår dag med, och nu håller jag på och tanka film som vi ska titta på senare, Rango om inte charlotte misstycker.
har vart väldigt stolt över mina utslag idag också, dom har knappt kliat alls! även om dom höll på och jävlades massor i natt, så har dom skött sig idag. peppar peppar!

charlotte påpekade även imorse att jag nu är äldst i huset, vilket automatiskt gör att mitt ord är lag eller hur? vet att stefan kör på den seden i alla fall.

annars har jag mest tillägnat den här helgen till jobb. fredag dag så hängde jag med michael, sen kom shelley förbi när jag lagade mat och vi drog ner och hängde vid stranden och tog en öl bara för att chilla lite. sen jobbade jag. lördag, heldag med jobb. söndag så var jag och shelley på meditations-dagskurs, men den var inte så bra som vi hade hoppats. love, desire and attachment. vi hade sett fram emot vad buddhisterna hade att säga om attachment i allmänhet, men han som höll i teachingarna var inte så toppbra som den andra bruttan är. även om vi blev lite lättare och lite mer motiverade så blev vi inte så mycket klokare. men det krävs ju en del för att bli enlightened också eller hur?

har uppdaterat med lite bilder på facebook också...

APRIL - IDAG
NOV - MARS

anyywayy. livet är fortfarande gött. hoppas ni har en fantastisk sommar.




8/7 - i got no time that i got to get to where i dont need to be

Publicerad 2011-07-08 03:06:22 i Allmänt,

jag har dragit på mig en fruktansvärd klåda som gör att jag inte kan sova om nätterna! vaknade kl 3 och somnade om kl 7 på grund av allt kliande. jag misstänker att det är en reaktion mot den nya duschtvålen jag använt. det började i söndags och jag slutade med tvålen i tisdags. men helvete vad det håller i!!
nu googlade jag lite:

Icke-allergiska kontakteksem

Icke-allergiska kontakteksem kan du få om du är mycket i kontakt med ämnen som skadar det yttre hudlagret. Vanligen är det tvål, tvättmedel eller lösningsmedel som ger sådana besvär. Det kan ta flera månader för eksemen att läka och hudens motståndskraft är sämre under ännu längre tid.

 

låter ju fruktansvärt, om det ska ta flera månader. jag måste gå och köpa mig någon salva idag.


7/7 - which way will you run when it's always all around you?

Publicerad 2011-07-07 08:21:00 i Allmänt,

idag fastnade jag i köket igen, kunde inte hålla mig från att baka mer bröd fastän jag inte har ätit upp det andra än. väldigt het på gröten!!
idag experimenterade jag med havremjölk, fullkornsmjöl, russin och solrosfrön. så får se sen om det blev något att hänga i gran. kan knappt bärga mig till nästa gång jag ska baka bröd haha. passade på att använda soyosten som jag och andrej köpte från pizzabutiken vid laurie's igår, till dagens lunch. det blev tomatsås, spenat, pumpa, oliver, lök, tofu och champinjoner på tortillabröd och skjuts in i ugnen med soyost på topp. gott!!

igår så var jag in till junction och tittade efter leggings, för jag drömde under natten att jag hittade ett par jättefina 'stickade' mörkröda bomullsleggings, fantastiska var dom. så då tänkte jag att det kanske var universum som ville berätta något för mig? att idag var dagen då jag skulle hitta dom ultimata leggingsena. men det var inte sant. jag köpte ett par leggings men dom var långt ifrån dom jag hade drömt om. men jag var glad ändå. sedan jobbade jag och åt lite pannkakor som andrej hade lagat. efter jobbet var jag rastlös och michael var på att gå till beach rd för lite pool, sen svängde vi förbi bondi hotel for old times sake!  trevlig kväll. kom hem och kittlade charlotte mitt i natten, men hon skrattade så det var OK. och hon var ju vaken.

var även på white little lies häromdan på biografen! fransk film. jag gillade den! det är som en film om egentligen ingenting. man bara hoppar in på folks liv för en liten stund, utan bakgrundshistorier eller vad som helst, och bara följer dom ett tag. seinfeld-känsla liksom. gött!
snart dags för jobb nu, dagen gick fort efter några väl spenderade timmar i köket.
och förresten! vi har en ny flatmate nu, holländare (förstås), verkar reko än så länge. han höll sällskap ett tag under min baknings-session.  det här betyder förstås att vår andra holländska brud har lämnat oss nu. så vi är fortfarande 4 styckna. lågsäsong för all del.


ps. nu hyllar dom svenska fotbollsdamerna på nyheterna här, fett!

5/7 - hurra för mamma!

Publicerad 2011-07-05 07:59:42 i Allmänt,

idag är jag en riktigt duktig hemmafru, har tvättat hela dagen lång och nu har jag bakat bröd och gjort, om jag får säga det själv, en fantastisk avokado/vanilj-smoothie. att jag har kjol och kofta på mig hjälper mig bara att komma in i rollen!! och nu skördar jag frukterna av mitt hårda arbete genom att äta upp det.

igår tog vi våran dagstur till cronulla, tog nästan en timme med tåget ju! jättelångt, men kostade däremot bara ca 56 kr t/r, borde vara samma sak i sverige!  vi visste inte riktigt vad som väntade oss där eller varför vi egentligen borde åka dit, men fram kom vi i alla fall! strosade omkring och upptäckte lite, dom har ju en enorm strand där borta, och vädret var fint så det var ju härligt. jag hade ju däremot en grej som lockade dit mig, och det var ju heart and soul-cafét! dit hittade vi och åt, jag åt sallad med diverse blandningar och charlotte åt soppan. det var gott! jag kanske återvänder en dag faktiskt. efter maten provade jag deras banansmoothie och den var ju magisk (och inspirerade mig idag förstås). efter några timmar så for vi hem igen och var dödströtta, man har ju ingen stamina längre? förr kunde man härja runt på stan 6-7 timmar utan nån större ansträngning, vad hände?

det är lite träligt att man ska vara vuxen och vettig nu förtiden, det gör det lite svårare att göra saker som man vill men egentligen inte borde. för jag vet ju att jag bör ju inte lägga ner pengar på tatuering nu när jag ska ut och resa, det är bättre om jag väntar. men jag VILL ju. men jag vet att jag inte borde. det här är också annat från när man var ung, när man kunde springa runt och köpa moppe bakom ryggen på mamma och pappa. fast det fick ju barnbidraget sota för i en evighet efter det.


och sist men inte minst, så fyller min kära mor år idag, GRATULERAR!!

3/7 - don't look so small i'm not bigger than you

Publicerad 2011-07-03 11:14:52 i Allmänt,

just nu är jag väldigt exalterad över att jag i framtiden planerar att skeppa bort (mer än?) halva min garderob jag har här borta. för om man ska tänka realistiskt så kan jag ju absolut inte släpa omkring med allt i indien. och med exalterad så menar jag exalterad på riktigt! skönt att röra om lite och jävlas med sig själv. för jag behöver ju inte allt det där heller. jag kanske skickar hem några enstaka plagg om dom är unika i sitt slag.

min andra positiva huvudbry för tillfället är att jag har ett jävla sug efter tatuering. nästan helt oemotståndligt! jag kanske försöker styra upp nånting litet snart? då har jag ju ett permanent minne av australien också. gärna nånting rödaktigt. men jag behöver inspiration! hjälp mig!

imorgon är det måndag och min och charlottes gemensamma day off. nu är det  cronulla som står på schemat! vet inte riktigt vad som händer där, men vi får ta och utforska det. finns nog en strand där också (plus en vegansk restaurang) kul med dagstripper ju.
annars har det inte hänt så mycket på sistone. har haft väldigt rofyllt sinne. gick ut på beach rd med charlotte på fredagkvällen efter jobbet och spela lite pool och drack nån öl, gött. jobb hela lördagen, sen efter kvällsskiftet gick jag och shelley next door och tog några after work-öl, gött de å.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela