carolineae

27/6 - trying hard not to hear but they talk so loud

Publicerad 2011-06-27 04:17:47 i Allmänt,

charlotte har börjat härja lite om nätterna också när man ligger och sover i lugnan ro.
förra veckan var det det här:

- "carro! CAARROO!!!"
- "vad är det?"
- "den här boken har massor om malaysia..!!"
- "vilken jävla bok?"
- "..................aha...nää."

och i natt gick hon snäppet längre:

"nejnejnejNEJNEJNEJNEJ" och sen duns, så rullade hon ner på golvet och började gå omkring. då började hon freak me out så jag var tvungen att väcka henne. jävla galning. tydligen så hade hon drömt att hon var inne i ett slags rör och upptäckte att det var mängder av röda och svarta spindlar där inne - och hon kunde inte backa ur röret utan var ju tvungen att rulla åt sidan, logiskt förstås. det funkade ju i alla fall!!

26/6 - the snowflakes shape my name

Publicerad 2011-06-26 03:40:23 i Allmänt,

igår var en märklig dag, först var allt i slow motion sen hamnade allt i fast forward. får se om den här dagen kan hålla normal-takt!! hela gårdagen bestod i alla fall av buddhist teaching och meditation på morgonen med shelley, sen hängde vi runt lite varstans i bondi och elisha och michael joinade oss också. åt på iku, satt på gräset och drack kaffe och bara chillade. jag mådde illa och hade lite feber så det bidrog säkert till att dagen kändes så märklig!! men shelley tyckte ju samma sak. sen innan jobbet hann vi hem hit en stund och vila och ligga ner, och pappa passade på att ringa så det var trevligt att prata med honom.
idag blir det nog en heldag på jobbet. 12-2230. jag och raaz ska diskutera vem som ska ta andrejs pass men jag kommer nog att nappa på det när allt kommer omkring. stålars. bara min hälsa inte havererar!

shelley michael elisha

24/6

Publicerad 2011-06-24 11:10:44 i Allmänt,

bra dag än så länge! icke planerade spontana dagar blir så mycket bättre när dom är bra. gick på en promenad och passade på att ta lite bilder. men lyckades inte ta mig till golfbanan, virrade bort mig på vägen dit (vilket är ganska skickligt med tanke på att det är raksträcka hela vägen dit haha). men fantastiskt väder och ganska varmt etc etc! utforskade norra bondi lite granna. ringde michael och vi tog take away-kaffe och chillade i gräset. såg en val gjorde vi!! långt borta men den hoppade och hoppade och hoppade. jättesöt. sen bestämde vi oss för att ta en fika och gick till funky pies och träffade på shelley och elisha! så hängde med dom och åt brownie och drack kaffe. efter det gick jag och michael och tog några vändor biljard på beach rd. jag har märkt att bondi är mycket mindre än vad det kändes som från början! men det blir väl allt efter som. PLUS så har jag lyckats köpa en adapter, men har inte provat den än. nu är det dags att dra vidare till newtown för middag och spelning.

24/6 - is your love enough or can you love some more?

Publicerad 2011-06-24 03:45:21 i Allmänt,



jag har haft min endagarsflu igen igår, så låg bara i sängen och tittade på in treatment (förlåt mattias) och halvsov, sedan jobbade jag. idag mår jag bättre och dagen till ära är jag faktiskt ledig på en fredag. skräll! men det är för att jag andrej wade och mark ska gå och se katchafire, ett reggaeband, i newtown (charlotte var inte intresserad, det kostar $50 dessutom). innan det blir det lite vietnamesisk vegan-mat också!! yum. men vad jag ska göra dessförinnan vet jag inte riktigt. gå och köpa en adapter OK? haha. inge mera skjut påre. jag och shelley var till en reseagency häromdan också och pratade och frågade lite frågor om indien, vilket påminner mig nu att jag måste ju styra upp visum!! bra bra. jag läste att jag kanske räknas som en utlänning för sverige nu för att jag är bosatt utomlands? men jag är ju bara här temporärt. hur som helst kan det ta längre tid. jag måste se om sverige har nån slags byggnad jag kan gå till här i sydney. aja, jag ska nog börja med att ta en promenad upp till golfbanan uppe på kullen i north bondi för att anamma det fina vädret samt hålla utkik efter valar för dom ska tydligen vara around så här års. ps jag saknar mina dreads mycket idag!!

21/6 - jag brinner för det här permanent

Publicerad 2011-06-21 06:53:13 i Allmänt,

ÅH nu är jag riktigt pepp på dagens plan. den består ungefär av det här: jobba till första eller andra veckan i oktober, åka på the silent retreat i 10 dagar i blue mountains, återvända till sydney antar jag, sen ta någon slags resa i australien. till exempel upp längs östkusten? vi har byron bay, stora barriärrevet och diverse saker som jag måste ta reda på. skulle vilja till uluru-klippan/stenen och allt där i mitten av australien, men det är ju så jävla snordyrt. 5000 bara att flyga dit och tillbaka, dom är galna. australien är för stort och har på tok för lite konkurrens. så kanske rentav skippar det. hursomhelst, resa i OZ 3-4 veckor tillsammans med charlotte (nu har jag rört om i alla planer helt så vi måste ta och prata ihop oss igen, mosade mina nya planer på henne imorse när hon var nyvaken och gjorde sig iordning för jobbet, så hon var mest en passiv lyssnare haha). och sen efter det fara till indien i 3 månader tillsammans med shelley. pepp! och efter det fara hem till sverige, men ICKE för att fastna för evigt (om det inte är det jag vill, men aboslut inte för bekvämlighetens skull). finns ännu mängder med saker att utforska och vara nyfiken på!! det är bara gör-svårt att försöka styra upp nånting. eller jag har väl kanske mest svårt att fokusera på en sak alldeles för länge, det är nog där det brister. men det här låter bra i mina öron. jobba LITE på detaljerna kanske. men pepp! får se hur länge den här planen håller i sig?? ingenting är permanent som man brukar säga.

det magiska underbara paradiset chinese garden:






det blir inte så mycket trevligare än så där, det ska du ha klart för dig.

21/6 - jag tror att jag sakta börjar se en kontur

Publicerad 2011-06-21 00:07:40 i Allmänt,

nej nu börjar jag känna att jag visste kommer vara färdig efter det här året, efter indien? men bara för att om man åker tillbaka till sverige betyder det väl inte att man behöver låsa sig för resten av livet?
vi får se! men det här betyder ju omplanering lite granna i så fall. men än är det är det ju några månader kvar.

helgen har bestått av enbart jobb! fredagkväll, 12-2230 lördag och söndag. har haft filmkväll med charlotte och andrej, sagt hejdå till macarena och felipe samt drog på mig nackspärr på lördagmorgonen så har sett ut som ett späck hela helgen och skrämt bort kunder.
igår var min och charlottes gemensamma lediga dag så vi drog till chinese garden och utforskade. det var ett fantastiskt ställe! ett riktigt paradis, en idyll. jättetrevligt var det. stormens öga mitt i staden liksom! charlotte började sporadiskt titta på efter nya rum här i bondi också, så vi har varit och tittat på två av dom men jämfört med dom så har vi det faktiskt bättre där vi är. nu hoppar man inte på första bästa tåg längre!
och på kvällen tittade på vi på film, Take me out tonight, inte särskilt bra överhuvudtaget. ganska så lam och awkward faktiskt, 4/10.
men vi såg på The king's speech i fredags och den var bra däremot! 8/10. så den kan ni ju hellre se.

klockan är 8 på morgonen och jag gick upp för 45 minuter sen, så här tidigt har jag nog inte vart uppe på åtminstone 5 månder? och jag är ledig idag, morgonstund har guld i mund. plusss så fyller emma-babe år idag, GRATTIS!!! :* :*

14/6 - the struggle continues

Publicerad 2011-06-14 08:31:53 i Allmänt,


kill out the hate that is bubblin' in you, before your mental poverty ends you

nu har det regnat nästan nonstop sen i lördags, men det är alright för det blir lite varmare i luften då. idag har jag chillat stenhårt; tittat på bored to death, klippt lite i håret, fixat och donat här hemma, läst, duschat, lagat mat. jag har även fått proppen att gå samt reparerat skadan, min adapter är nog lite dödsfarlig för jag har trampat på den för många gånger och den smällde idag istället för att ge ifrån sig smågnistor som den annars nöjer sig med!! dags att köpa en ny snart innan jag blir electrocuted.

igår hjälpte jag andrej med sitt pluggande igen sen bjuckade han mig på funky pies, MUMS, tillsammans med mark. vi hängde där i några timmar sen var det bara en timma kvar tills andrej började jobba så vi bunkrade hemma hos mig och kollade ett avsnitt av bored to death (snart har jag ju sett klart alla? ted danson är dock bäst i denna serie). sen gick jag till yogan och mådde bra, tittade på Two hands med heath ledger senare på kvällen. inspelad här i sydney!! han bodde tydligen här i bronte förr och michael har sett honom några gånger, lucky him!! mitt livs kärlek sen jag var 14. men filmen var bra, även om den känns lite hemmagjord bara för att dom pratar aussie och den är inspelad bla på bondi beach vilket gör att man tror att vem som helst kan ha spelat in den. som om nåt skulle bli inspelat på björnön i västerås liksom? det är svårt att ta det lika seriöst då. men jag ger den 7/10 ändå, bra skådespeleri. kanske 6.5 om man får kompromissa.

jobb ikväll med shelley, wooh. dock ingen yoga ikväll dårå (ställde kl på 6 imorse och övervägde att gå dit på morgonpasset, men disciplinen är inte riktigt där ännu så fortsatte att sova). har ännu inte rört en cigarett och har inte en tanke på att göra det!! woh woh!

12/6 - if it aint positive vibrations baby, then i'll have to go

Publicerad 2011-06-12 10:15:44 i Allmänt,

dagskursen i junction igår tillsammans med buddisterna var väldigt bra. "inner peace" - teachings och meditation mellan 10-16, och jag har vart naturligt hög sedan dess. det börjar falna lite smått, men glöden och motivationen finns ändå kvar i kroppen. shelley och alex var också där, och efter det hade jag och shelley fem lugna timmar på jobbet att diskutera och må bra. efter jobbet gick jag charlotte felipe och macarena ut till BBs och bondi hotel för ett par öl. bondi är så sjukligt lugnt nu vintertid! nästan lite öde, men på ett mysigt sätt somehow. och idag har jag jobbat med raaz och bara njutit av hur medveten jag varit av psyket! keep it up. strax vankas det latino-party här då macarena och felipe har sin avskedsfest ty de lämnar oss nästa lördag. boooo. kommer sakna våra chilenare!! men de får börja sin honeymoon på allvar i asien utan jobb och slit. det kommer bli så tomt här. måtte dimitri dra in några nya naiva, desperata backpackers i detta kalla, överbetalda hus så det blir lite mer liv här!!

ps!! jag tror jag har massa plack/tandsten på min lilla orch-tand på underkäken, däremellan dom andra två tänderna på baksidan. först trodde jag det bara var ett löv eller nåt som fastnat från majskolven men sen drog jag in specialisthjälp på laurie's från en tandläkarstudent och han började skrapa med gem och allt, och sa att borde gå till tandläkarn >_< vad plötsligt!! aja, jag som hade köpt tandtråd och allt för att få bort lövet, men det blir det ju inget av ;p

10/6 - don't you know it's gonna be all right

Publicerad 2011-06-10 02:51:42 i Allmänt,

 

jag har dessutom börjat använda glasögon nästan konstant den senaste tiden, börjar vänja mig vid dom och känner mig inte längre lika efterbliven när jag har dom på mig. jag kan till och med äta med dom nu utan att det känns som om jag har något gigantiskt mellan mig och tallriken. framsteg. dessutom tror michael att jag kan fånga in en bättre standard av karlar med glasögon på mig, yes? det skulle ju vara bra inför mitt nya giftermålsprojekt. mest så att de kan finansiera giftermålet, visumet, boende etc. det vore nåt va? därefter kan vi vara fria själar.

 

glöm inte att läsa charlottes blogg också.

9/6 - the door is locked and i can't find the key

Publicerad 2011-06-09 15:50:38 i Allmänt,

denna förmiddag hade jag nästan accepterat mitt öde om att jag faktiskt måste åka och jobba på en farm för att kunna få stanna lite extra här borta. även om jag anser att mitt öde ser olika ut varje morgon. men sen kom jag till jobbet och då börjar wade, min boss, peppra mig om att jag borde studera istället och att han tror säkert att svenska regeringen betalar för det och blabla. så lutar jag mot det igen istället haha. damn him. han sa att vi måste jobba mer tillsammans så han kan "get into my head" haha. styra å ställa! aja, jag måste undersöka alla alternativ mer noggrant. charlotte har nog lämnat farmidén helt och hållet för hon vill inte vara kvar så länge till, men hon skulle ändå vilja vara kvar över den australienska sommaren. men vårt visum går ut precis innan. vilka dilemman vi står inför!! nej, giftermål skulle nog vara bäst.

9/6 - i'm not sure what's left to say

Publicerad 2011-06-09 08:19:10 i Allmänt,


förstår inte hur jag kunde överleva innan min $5 filt från k-mart. den gör nätterna helt bra och överkomliga. känns som om jag har hunnit med en hel dag redan, fast klockan är bara 16. sett tre avsnitt av Bored to death till frukosten, var ute på en springrunda, meditation, dusch, lunch, kaffe och dessert med michael och nu har jag tagit det lugnt och fortsatt läsa på The power of now, och trivs med dagen som inte hade någon struktur från början. min boss smsade och frågade om jag kunde jobba ikväll också, så ikväll blir det inget besök hos buddistcentret som jag tänkte, men får tjäna lite flis i alla fall. hoppas på att det är shelley som jag jobbar med!!

var på dags-bio (kommer inte ihåg vad det heter?) med michael igår - Angèle et Tony, gav den en sexa igår men efter att ha sovit på saken så sjunker den till en femma. lämnade inget som helst intryck. åt på ett billigt thai-ställe med shelley innan det också, goott. vad mer har hänt? jag charlotte felipe och macarena drog ut till sydney harbour häromdan och kollade på light-showerna (vivid som dom kallar det) som dom spelade på opera-husets tak och lite andra diverse byggnader. det var mysigt och kyligt. annars har det vart yoga (killer for the legs!! i alla fall om man gör det flera dar i rad) och jag kände att jag har gjort lite progress, så jag var nöjd!! om jag håller i det här, så kanske om fem år kan jag vara lika flexibel och tender som några av brudarna där. imponerande.

det är vardagslivet som fortsätter här, känns inte som om jag har något tokintressant att berätta för er. men det är gött. jag är glad att jag hamnade på laurie's vilket fick mig i kontakt med veganism (andrej) och mer spirituella saker (shelley), plus all you can eat nonstop haha. grymt för plånboken. och jag var helt redo för vad de hade att erbjuda mig. undrar hur allt hade sett ut om jag inte hade hamnat där??

en kaffe i gräset nån dag med michael.
(plus att nån flög med sin drake där så det var ju helmysigt och backinthedays)





två väldigt lama, halvhjärtade bilder från vivid..! men det är nånting i alla fall.


sen är det spännande att vi (eller det är nog mest jag som tycker det) har upptäckt funky pies här i bondi, med bara veganska pajer och bakelser etc etc. åt en brownie därifrån idag, MUMS. plus att dom säljer glass, ost och pålägg som är veganskt. hurra!! detta är också varför sydney är så bra, bara inom en radie av 10 minuters promenad från mig har jag 5 nästan helt veganska restauranger. sverige måste shape up!!


ps. jag tvingade charlotte att titta efter löss i håret på mig härom kvällen för att det kliade så mycket och jag började noja för jag hade provat en mössa på second hand. känner mig lite som en hypokondriker nu för tiden! men ändå, lite nostalgiskt att leta efter löss. men allt var grönt! apropå sånt dära, så var det en liten larv i min solrosfrönspåse häromdan, som jag hade ätit av i flera dagar innan jag upptäckte den!! BE DAMNED dom flygande sakerna som lämnar ägg i vårat förråd!!

6/6 - don't hate the player; hate the game

Publicerad 2011-06-06 10:24:14 i Allmänt,


goda nyheter: min dödsdag är inte satt på papper riktigt ännu! med andra ord är jag frisk på alla sätt och vis. däremot blev vi hotade till livet på banken idag av en madman. han började skratta hysteriskt och sa att han skulle ta oss alla en efter en, att alla följde efter honom och gjorde honom galen. det lyckades han nog göra alldeles själv. men vi klarade oss helskinnade!!! såg en madwoman gå in på en annan bank precis efter hon hade sparkat efter en karl, så jag tror läget hos bankerna i city var allmänt instabilt idag.

what's new? i torsdags efter jobbet gick jag andrej charlotte wade och michael och tittade på ett "band" på beach rd. fast det var i princip bara aonemansshow inklusive en dj. det var sådära; kan inte riktigt placera honom nånstans med vad han gjorde eller ville åstadkomma. men det var OK. efter det spelade vi lite biljard (andrej och wade drog hem) och michael raggade en spelkompis till oss så jag hamnade i samma lag som army-guy smithy (graham egentligen men det fick man inte kalla honom). han var snäll. det blev 1-1, sen gick vi hem och sov.

vår franska flatmate hade fest här i fredags för att fira sin födelsedag, så när jag kom hem från jobbet minglade jag runt lite med ett glas vin. trevligt! överflöd att franskar dock. lördag var det buddhist teaching med shelley och alex sen lunch på det. alex gick hem och jag shelley fortsatte att dricka kaffe och chilla iväg dagen, fram tills det att vi skulle börja jobba. sen har jag och charlotte försökt styra framtiden lite idag och igår, men det är lättare sagt än gjort. alternativen är så många och en del alldeles för ansträngande och komplicerade eller dyra!! what to do?

1/6 - love will tear us apart

Publicerad 2011-06-01 16:16:46 i Allmänt,



fantastiskt va, att världen är engagerad i så värda nyheter att kungens bravader når jorden runt:

"Swedish king fights stripper scandal"



idag har jag bara haft en hemmadag och tittat på film och chillat sönder, behövde det! tittade klart på the doors-filmen med val kilmer och meg ryan, bra jobbat av val skulle jag vilja säga. jag ger filmen 7 av 10. sen såg jag början på hall pass, vilken jag har en känsla av att den inte kommer imponera på mig mycket överhuvudtaget. owen wilson riskerar att sjunka en aning i mina ögon (även om han ALLTID spelar samma roller så brukar hans wit - eller vad du nu vill kalla det - kunna få mig att smälta lite smått). efter det hade jag och andrej ett lättsamt och roligt pass på laurie's, all good.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela