carolineae

29/11 - Jasailmer, Rajasthan, Indien

Publicerad 2011-11-29 17:05:54 i Allmänt,


Nu befinner vi oss i Jasailmer i Rajasthan vilket ar pa vastsidan. Vi stannade tre natter i Delhi vilket var fullkomligt galna. Folket var galet. Trafiken var galen. Allt var galet!! Valdigt intensivt. Alla ville ta kort pa oss ocksa. Vi var och besokte Mahatma Gandhis grav och en hel skolklass med ungar mosade in sig for att vara med pa kort med oss. Intressant. Men ju langre ifran Delhi vi har kommit desto mer avslappnat har det blivit. Och ju mer vi tacker oss desto farre blickar far vi.
I allt virrvarr i alla fall sa traffade vi pa Abdul fran ett turistcenter som hjalpte oss att organisera en slags resa. 14 natter ar vi ute nu, med egen chauffor. Valdigt lyxigt. Aven fast vi har grova kommunikationsproblem. For tillfallet sa reser vi i bilen 5-6 timmar om dagen for att na nasta mal. Gor lite sightseeing och turer for att utforska staderna vi befinner oss i for tillfallet. Maten ar fantastisk. Jag skulle do lycklig efter en maltid. Maste lara mig att laga nordindisk mat alltsa. Fy fan.
Den har staden, Jasailmer, ar varan (eller min atminstone) favorit hittills. Otroligt fina byggnader och fina sma grander med marknader och ett stort slott som blickar over alltsammans. Vi fick en guide som gick runt med oss och pratade och berattade saker. Valdigt intressant. Speciellt den hinduiska religionen. Valdigt annorlunda fran hur vi lever varat liv for att uttrycka det milt. Och allt som de saljer ar sa otroligt, om vi inte hade haft en begransad budget hade vi gatt vilda. Kopt hela Indien.
Hittills har vi inte varit ute och promenerat nagot for oss sjalva riktigt. Vi haller pa och vanjer oss med kulturen och all uppmarksamhet. Det ar bra att vi tog en organiserad resa sahar i borjan sa atminstone NAGON vet vad vi haller pa med. Aven om de tar lite mer an OK betalt for det.
Imorgon ska vi ut i oknen pa kamelsafari for en natt och sova under stjarnorna. Det kommer nog vara helt fantastiskt.
Och ja, ater till trafiken. Jag sa att den var galen, men ni forstar nog inte HUR galen. Det ar bilar, mopeder, cyklar, kameler, asnor, hastar, kor, hundar, getter. Allt pa en och samma gang. Vissa kor en sprillans ny bil och andra sitter och tar det lugnt bakom en kamel som drar ett lass som ser ut som det hor hemma pa 1600-talet. Mangfald kan man saga. De kor och tutar konstant, men det ar mer ett kommunikationsmedel an nagot annat. Tva bilar kan kora om en bil samtidigt, pa bredden pratar jag om da. Men de verkar ha full koll pa vad de haller pa med.
Vi har varit har i fem dagar nu, men eftersom konceptet med tid klar sig i manga olika ansikten, sa kanns det otroligt mycket langre. Hur som helst. Man vet aldrig vad som komma skall. Man far helt enkelt vara oppen.
Som guiden som promenerade runt med oss idag, efter vi hade sett det mesta fragade han om vi ville se pa textiler eller silver. Sa vi valde textiler. Da tar han oss till en textilaffar (som han uppenbarligen har nagot avtal med och far provision/andel for att ta oss dit) sa da sitter vi dar med honom, nagon snubbe som bara talar hindu och en farbror som borjar beratta historier. Sitter dar och samtalar och dricker te och har det trevligt. Vilket ar valdigt random. Men man vet att de bara vill salja, ha pengar. Det ar det som ar sa lurigt med Indien. For alla vill verkligen bara ha pengar. Eller nagonting liknande. Man maste lara sig jargongen. Det slutade i alla fall med att jag kopte en sjal och Shelley kopte en sjal och ett par haremsbyxor. Vi lever och frodas i haremsbyxorna. De ar fantastiska. Antligen far vi anvanda dem med deras fulla potential. Sa jattefina.
Vi ska in till "den gyllene triangeln" ocksa, dar tex Taj Mahal befinner sig mm. Efter det far vi uppat mot Rishikesh och forhoppningsvis bo pa ashram och ta det lugnt ett tag. Yoga och meditation. Eventuellt upp till Dharamsala och ta det ANNU lugnare. Dar bor aven Dalai Lama. Men det ska vara ratt kallt dar sahar ars. Vadret nu ar valdigt behagligt haromkring. Inte for varmt, inte for kallt och inte alls fuktigt.
Avslutar resan i soder tankte vi i alla fall. Och sjalvklart en massa stopp mellan det jag har sagt. Men varken jag eller ni kan namnen pa allt. Sedan ar vi ju sa illa tvungna att ta oss tillbaka till Delhi for vara flyg gar darifran. Tillbaka till aventyren. PUSS.

23/11 - This is the end, my beautiful friend. The end.

Publicerad 2011-11-23 02:20:54 i Allmänt,


Efter att precis ha kommit in i äkta Byron-anda var det helt förödande att gå på bussen på måndagskvällen. Vi skulle definitivt ha kunnat stanna en längre period. Men äventyren fortsätter förstås. Nu befinner vi oss på hemmaplanen Bondi, Sydney. Hela staden är grå och regning, och Sydney gråter över vårat kommande avsked. Michael var en vänlig själ och tog in två hemlösa backpackers. Han själv lämnade Australien för Nya Zeeland redan imorse medan Charlotte åker och möter upp honom imorgon. Alla vägrar flyga tillsammans verkar det som.
Igår var vi fortfarande i semester-mode och bara strosade omkring och tog det lugnt. Jag åt en välbehövlig frukost/lunch med Andrej på Funky Pies och sedan spenderade jag och Charlotte resten av tiden tillsammans med Michael i hans lägenhet.

Idag blir det till att styra upp det som behöver göras. Hämta upp lite prylar på Lauries och säga hej och hejdå till Wade. Titta efter resepiller etc etc, lämna tillbaka biblioteksböcker som är way overdue och möta upp med Shelley och ta oss ett rejält snack och utbyta papper för att sedan säga hejdå vi ses i Indien. Det finns lite att göra. Ska sno några böcker från Michael så jag har något att sysselsätta mig de 9,5 timmar jag spenderar tillsammans med Bangkoks mörka stjärnhimmel. Eller säkert sprudlande nattliv.
Det som är bra att jag känner mig helt färdig med livet i Sydney ungefär. Jag känner att jag har gjort mitt och Sydney har gjort sitt och tillsammans gjorde vi vårt bästa och vi gjorde det bra. Men det är över. Det är slut. Det är dags att gå vidare. Dags för det okända. Dags för Indien.
Hejdå Sydney! Hejdå Australien! Hejdå goda tider! Hejdå Charlotte!!!
Hej Indien! Hej New Delhi! Hej äventyr! Hej Shelley!!



18/11 - 21/11 - Byron Bay

Publicerad 2011-11-23 02:01:48 i Allmänt,


Nu har vi spenderat fyra fantastiska nätter i Byron Bay. Det blev precis så bra som man hade tänkt sig, även fast det inte alltid brukar bli så bra när man har förväntningar. (Vad väldigt knepigt det är att skriva med åäö nu - sitter på Charlottes dator).

Torsdagen anlände vi som sagt, och åt mat och tog en öl etc. På fredagen fortsatte vi att gå omkring lite och utforska, och jag hittade lite veganska efterrätter så slog till på en lemon coconut nånting nånting vegan raw. Efter ett tag insåg vi att vi redan i princip hade gjort alla butiker så vi gick ner på stranden och satt på gräset. Där var det mängder med aktiviteter på gång. Två tjejer som satt och gjorde armband, en snubbe som höll i en dreadsverksamhet samt några gäng som satt och spelade gitarr. När solen upphörde med att värma våra nöjda själar promenerade vi tillbaka och åt, vilade och duschade - den vanliga proceduren. Vi hade även köpt med oss en vinare som vi satt och avnjöt i hängmattan ute på 'gården' tillsammans med våra löjliga (och för oss nu, helt normala) svenska dialekter. Detta lockade tydligen till sig Samuel, en svensk som inte riktigt bodde på the Arts Factory ännu men inte desto mindre hängde omkring där. Han älskade stället. Han i sin tur lockade dit tysken Christian som kom och gjorde oss sällskap. Efter ett tag gick jag och Charlotte in till staden igen och till puben the Rails där vi drack en öl innan de stängde. Vi kände oss lite förlorade angående vad vi skulle ta oss an så vi hoppade på vanen som slussade folk mellan hostelet och staden. Hittade på Christian igen tillsammans med några fransmän, så lite vin och snack med dem innan sängen ropade på en från tipin.

Lördagen bestämde vi oss för att ha en totalt stressfri dag. Min kropp var helt slut av någon anledning, kändes som om jag hade tränat konstant i en vecka eller något liknande. I sinom tid gjorde vi vår väg till stranden i alla fall, och spenderade många fina timmar där. Jag hade precis bestämt mig för att hålla i pengarna den här dagen då en tjej kom vandrandes på stranden och sålde veganska muffins. Det var uppenbarligen ett meddelande från högre makter och jag köpte en. Gott. Och jag stöttade hennes projekt. En snubbe kom och snackade med oss sporadiskt. Gav oss rabatt på en affär och kom tillbaka och gav oss dvd:er med en karl som pratar djupt om livet. Han gav oss sitt nummer och ville helt klart att vi skulle ringa honom så vi kunde hitta på något. Efter en halvtimme kommer han tillbaka och har den här gången öl med sig. Så jag och Charlotte delar på en öl och har ett snack med karln innan vi avslutade dagen på stranden för den här gången. På kvällen tog vi oss en läskedryck (kan ni tänka er) på Buddha baren och kollade in deras biograf. Inget som lockade för kvällen så vi tog oss tillbaka in till staden och till den andra, och aningen större, biografen. Charlotte insisterade på den nya Twilight-filmen. Vilket jag egentligen i hemlighet inte har något emot att se, men jag kan inte låta det gå utan några protester för jag vill allra helst inte erkänna för mig själv att jag vill se den. Människans beteende alltså. I all sanning så är jag helt förkrossat förälskad i Robert Pattinson. Tillsammans med alla fjortonåringar. ÅH. Till mitt försvar så tycker jag förstås om hans andra filmer bättre.

Söndagen var dagen vi for till Nimbin. En minimal och någorlunda märklig stad. Det är faktiskt som att åka tillbaka till 70-talet. Eller kanske mer korrekt - hur jag kan tänka mig att 70-talet utspelade sig. Bussen kom och hämtade upp oss utanför hostelet runt 10:30 och vi hade en chaufför som gillade att spela musik, och det skulle vara musik för de rätta tillfällena. Så som att åka på motorvägen eller att trycka ner en konservatistisk, religiös stad. Det fanns musik för alla tillfällen.
Vi började med att stanna på en pub, för att ja, köpa dricka om man ville, gå på toa och även att äta macademian nötter. Det sistnämnda sysselsatte vi oss med i tjugo minuter tills det var dags att kliva på bussen igen. Men eftersom att man knäckte dem själv och vi var ungefär sju personer på en nötknäckare så var det mer av ett projekt än man kan tro. Mer som en trevlig, social ritual som gick runt och runt.
Efter det for vi raka vägen till Nimbin ackompanjerade med passande låtar. Vi gick för att titta in "marknaden" - det vill säga ett fåtal stånd som de flesta sålde begagnade småsaker. Så vi satte kurs mot affärerna i staden, eller byn kanske, som var alla utav hippie bohemisk-stil. Riktigt trevliga alltså. Ungefär vart tioende steg man tog fick man även frågan om man ville köpa gräs, svamp eller kakor. Jag skulle gissa på att många av invånarna där får sina pengar av turisterna som anländer runt halv ett, jobbar i ungefär två timmar sen kan de bara kick back resten av tiden och leva sitt ljuva liv. Köpte några armband och present till Shelley som hade haft sin födelsedag. Efter ett par timmar hoppade vi på bussen igen och for till en pub, köpte lite dricka och gick på toaletten sedan åkte vi och grillade och umgicks innan vi åkte till en lookout och tittade på ett vattenfall. Kom hem vid sextiden efter en bra dag med härligt folk. Jag och Charlotte gick och köpte glass och en flaska med vitt innan vi tog oss tillbaka till hostelet för en vila, dusch och mat. Runt elva på kvällen tog vi oss in till staden igen - eftersom våran första utekväll var lite halvdan - och gick in på första öppna puben vilket visade sig vara ett riktigt lokal-hak. Det var live-musik och, mot slutet, en sjuhelvetes massa dans från alla involverade. De var galna. En bra upplevelse för oss. Därefter gick vi vidare till det enda öppna stället efter midnatt på söndagar - Lala Land. Där dansade vi natten lång. Det var helt fantastiskt roligt. Dansa som om ditt liv hängde på det. Där träffade vi även på norrmännen som vi hade träffat ett par gånger på Bondi Hotel. Den här gången blev jag inte förvånad överhuvudtaget.
En rikigt fin dag och en riktigt fin kväll. På vägen hem, runt halv fyra på natten, träffade jag på svensken Samuel som kom på lånad cykel och skulle iväg och köpa paj. Det var dags. En riktig (skön) flummare var han. Efter en ganska lång stunds promenad blev jag även uppsprungen av en svettig och flåsande karl från dansgolvet på lala land. Han tyckte att vi hade en spark och att jag borde följa med honom, Charlotte och Michael till stranden. Jag höll inte med, även fast han verkade vara en rar karl, och skickade iväg honom igen.

På måndagen var det lite halvmolnigt väder, vilket var ganska skönt, och började dagen med att checka ut och få prylarna i ordning i skåp osv. Sedan gick jag och satte mig vid tysken Christian och åt frukost och bara snackade om allt mellan himmel och jord. Senare fick vi sällskap av Charlotte och även Samuel som nästan hade vaknat till liv vid det här laget. Det var ett fantastiskt häng. Det är bland det bästa som finns - när folk kommer och går, går och kommer och ruljansen och äventyren fortsätter per automatik. Christian som inte hade vetat var han skulle ta vägen härnäst fick bråttom när en snubbe kom och sa att han skulle till Nimbin och fortsätta östkusten uppåt, och hakade på honom. Vi andra gick för att titta in trum-sessionen som var i full gång på andra sidan dammen. Folk som lärde sig spela bongotrummor. Samuel hakade på lektionen och jag och Charlotte satt och lyssnade och njöt bredvid på en filt. När Samuel hade fått nog fixade jag till en dread i hans hår innan jag och Charlotte gick och åt på Buddha-baren tvärsöver parkeringen för att sedan bli upphämtade av Charlottes nyfunne vän Michael och det var dags för en surfsession nu istället. Jag latade mig på stranden och tog några bilder innan Charlottes kamera gav upp för den här gången.
(Egentligen hade jag inte tänkt att berätta det här för då målas det upp en bild av mig som att jag vore vårdslös (total lögn), men jag känner att jag inte kan ta ansvar för bilderna som kommer från min kamera därför att min display är paj! Detaljerna är få men om jag skulle behöva tippa på något så skulle det vara något i stil med att jag sov med väskan överst i våningssängen sen knuffade ner den under nattens gång. Ho ho ho. Detta skedde alltså en vecka efter inköp i Noosa. Man kan förstås fortfarande ta bilder men man har mindre aning om vad man håller på med. Högra hörnet av displayen funkar i alla fall. Inget att hänga läpp över. Så om ni märker att kvaliteten på mina bilder avtar något förstår ni varför).




Surfdags. Charlotte och Michael.



Jag och ena norrmannen och några random snubbar.
På väg till Nimbin - knäcker macademian nötter.
Trumsessionen på the Arts Factory. Läraren tog fram sin bong när allt var över. Det var trots allt hans födelsedag.
Christian, en okänd aussie i hörnet, jag och svensken Samuel. Underbart häng.

18/11 - Byron Bay.

Publicerad 2011-11-18 01:31:51 i Allmänt,


Igar morse sa vi hejda till Surfers Paradise och satte kos mot Byron Bay. Kara Byron Bay. Det stalle som jag har langtat efter redan forsta manaden i Australien. Nu ar vi har! Och detta ar ocksa den sista anhalten innan vi far till Sydney for att spendera vara tva sista natter i Australien och darefter vidare till vara handplockade destinationer ute i varlden.

Nar vi hoppade av Greyhound-bussen sa fanns det ingen dar att hamta upp oss, sa vi foljde efter en snubbe som sa att han skulle till the Art Factory - stallet som vi skulle bo pa. Efter en 'lite langre an onskat med backpack pa ryggen'-promenad kom vi dit och checkade in i receptionen och gjorde oss hemma i varat tipi. Javisst, ska man bo nagonstans sa ska man bo i ett tipi. Uppenbarligen. Charlotte oste i sig nudlar medan jag gick ner till receptionen och fragade om det fanns nagot stalle med vegansk mat. Fick nys om en hare krishna-restaurang som vi sokte upp efter hon hade avslutat sin "maltid". YES! Hare Krishna ar kanske det basta.
Dar at jag alldeles for mycket och rullade efter Charlotte genom gator och affarer. Till slut, till min stora lycka, kopte hon sig en vanilla slice och vi satte oss pa en parkbank. Darefter insisterade jag pa att vi skulle lagga oss i graset en liten stund innan vi tog oss an nagot overhuvudtaget. Maten i magen smalte och jag kunde inte lata bli att ga till en glassbutik dar jag sag att de salde hasselnot-soy-ice cream. Sa det provade jag pa. Mums. Vi gick tillbaka efter ha utnyttjat gratis internet pa ett hetsigt backpacker-stalle och Charlotte at pasta bolognese i cafeterian pa hostelet. Den har kvallen var vi verkligen redo for att ta oss en ol efter att ha varit onaturligt lugna i Surfers Paradise. Vi gick tjugo meter till hostelets stora och trevliga bar och fick live-musik fran en snubbe som spelade minst fyra instrument pa en och samma gang. Det gjorde mig forundrad men samtidigt lite stressad. Bland dem var den klassiskt australienska didgeridoon. Ett par ol dar sedan drog vi oss tillbaka till vart enorma talt (som vi delar med ungefar tolv andra manniskor) och den svala temperaturen var en valsignelse efter att ha blivit grillade levandes i sangarna i Surfers Paradise.

Har har vi inga konkreta planer, forutom att vi ska aka till Nimbin pa sondag och ga pa marknad. Sa det blir att utforska, kanske besoka stranden och definitivt ga ut en afton och se hur nattlivet ar har. Plus att det ar Shelleys fodelsedag idag, hurra! Tjugofyra bast. Valkommen till klubben.



14/11 - 17/11 Surfers Paradise.

Publicerad 2011-11-18 00:59:01 i Allmänt,


Som man kan tro pa namnet ar det har ett paradis for surfare, men det ar snarare raka motsatsen berattade Charlottes surflarare for henne. Lite falsk marknadsforing kan man tycka.
Efter cirka fyra timmar spenderade pa bussen samt en timme pa bussterminalen i Brisbane sa anlande vi till Surfers Paradise. Val dar fick vi ett valkomnande vi ar mindre vana med. De kom och hamtade upp oss i en limo (val anvand men anda), men det jag blev imponerad av var att snubben som var i bilen faktiskt BAR min backpack at mig till receptionen. Vilken raring. Charlotte var helt i extas med limosar och lyx.
Nar vi kom dit promenerade vi omkring i city och var helt overrumplade av alla affarer, som man inte har sett till efter att ha spenderat nagra veckor i nastan ingenstans. Du vet, vanliga stora kladbutiker. Sa dar sprang vi omkring. Charlotte hittade Govindas och jag var lyrisk. En restaurang med vegansk mat. Dar at jag tre ganger under dagarna spenderade har. Det kanns som man maste leva som om det inte finns nagon morgondag nar man hittar sadana stallen, for man vet aldrig nar man rakar pa dem igen. En rast fran nudlar och bonor.
Den andra dagen, eftersom vi kom nastan i stangningstid dagen innan, fortsatte vi att titta i affarer. Charlotte handlade solglasogon och jag slog till pa en till klanning. Nar man en gang har anvant en klanning och inser friheten med det ar det svart att ga tillbaka. Varning. Pa eftermiddagen stekte vi lite pa stranden innan vi gick hem och duschade och gick tillbaka till city. Dar hade vi vara matmaraton - i och med att vi aldrig ater pa samma stallen sa far vi ata i omgangar. Sa forst at jag pa Govindas och sen gick vi till en pastarestaurang dar Charlotte intog sin maltid och unnade sig ett glas vin pa det.

Den tredje dagen korde vi pa lite delade aktiviteter. Charlotte sysselsatte sig med att lasa, farga haret och allmant chilla medan jag gick och inhandlade ett par flipflop (har antligen forstatt att par for $2 aka 14kr inte har livslang kvalitet) och darefter gick jag och stekte pa stranden i flera och massor av timmar. Fantastiskt. Bara slappa. Pa eftermiddagen/kvallen mottes vi upp pa hostelet igen, dar vara inneboende amerikanare hade bytts ut mot irlandare. Jag stod och snackade med en av dem i koket och fick reda pa att han hade jobbat pa en farm i Cairns. Jag drog till med ett langskott och fragade om han hade traffat pa nagra italienare dar. Det hade han - vilka menade jag? Och jag berattade om Paolo och Niccolo som var vara grannar i Bondi och som vi hade spenderat sommaren med tillsammans med Felix. Fantastiskt galna och rara italienare. Och ja, visst visste han vilka de var. UNIVERSUM. Hur kan du vara sa oandligt stort och sa otroligt litet pa en och samma gang? Och det har var bara gradden pa moset; forsta dagen som vi var i Surfers Paradise och tittade runt i affarer sag vi Chris, en snubbe som vi alltid traffade pa och snackade med pa Beach Rd och Bondi Hotel. Vad i allsin dar gjorde han dar liksom? Universe gets to me every time.
Pa kvallen trotsade vi alla hetsiga festmanniskor och tittade pa film nar de val hade dragit sig utat. Filmvalet var inte det basta, men jag kompenserade det med att tvangslosa soduko under tiden. Beroendeframkallande.

Jag vet inte riktigt hur jag kanner infor Surfers Paradise. Alla har sagt till oss innan vi kom dit att det handlar bara om fest. Och sant var det. Mellan 20:00 - 22:00 pa hostelet var det alltid drinking games i loungen som gallde. Hogljudda sadana ocksa far jag tillagga. Och pa gatorna var det alltid folk som forsokte fa en att kopa intradesbiljetter etc etc. Och samma lika beteende pa hostelet. Valdigt avtandande. Och pa klubbarna var det langa listor pa vad man inte far ha pa sig om man av nagon anledning skulle fa for sig att man ville ga in. Annu mer avtandande. Vi provade inte ett enda stalle under varan vistelse. Lite for hardcore-festande for oss. Jag staller mig nog ganska neutral, for det var anda ett ganska mysigt stalle. Kandes lite som om man var utomlands. Och att jag skaffade mig en "flata" i haret, en san dar som jag fick nar jag var ungefar nio ar och var i Bulgarien med familjen, adderade sakerligen pa den kanslan.




14/11 - Noosa.

Publicerad 2011-11-14 01:33:58 i Allmänt,


Pa lordagskvallen bestamde vi oss for att unna oss nagra glas vin eftersom vi har hallit oss lugna ett bra tag. Vi gick till bottle shopen och kopte en flaska, och eftersom man inte far fortara alkohol pa hostelet sokte vi efter en lamplig plats utomhus. Vi fann oss dragna till bussterminalen eftersom den hade allt vi behovde - toaletter, vatten och "musik" (vilket var en inspelning av ljud fran naturen). Daremot var det en snubbe som gick omkring och patrullerade pa omradet sa vi fann ingen annan utvag an att faktiskt fraga honom om det var okej om vi tog oss nagra glas. Han godkande det, och rentav gjorde oss sallskap. Inte med att dricka, men med att halla konversationer. Det var ett ganska dott stalle att overvaka. Sa vi fick sallskap vilket alltid ar trevligt. Luke hette han. Efter nagra timmar gick vi vidare och in pa narmsta oppna baren, dar det inte var fullt os direkt, men det fick ga an. Tog oss hem vid halv ett-ett tiden och sov gott.
Jag vaknade runt atta av att de svenska brudarna i rummet absolut inte kunde halla tyst. Sa jag gick till Coles for att handla lite frukost (jag vagrade ata nudlar denna morgon) och det var fruktansvart langesen vi befann oss i en riktig mataffar, sa det har var rena paradiset. Herregud. Efter att Charlotte hade kommit upp sa lanade hon surfbradan fran hostelet och vi gick till stranden dar hon forsokte fanga vagor en liten stund. Sen gick vi tillbaka och vilade och laste under den hetaste tiden av dagen. Vid tre promenerade vi ner till nationalparken och gick skogspromenader. Vi maste ha valt ett mindre populart track for det var bara vi dar. Men inte oss emot. Det var riktigt trevligt. Belonade mig med en apelsin innan vi gick tillbaka till Coles, jag var ra-sugen pa potatis, sa det fick det bli. Med veganska korvar, sallad och ketchup. Deluxe. Kopte salt ocksa, fan vad gott. Smasakerna ni vet.
Noosa ar riktigt fint att vara i. En trevlig liten stad. Aven om den ar, som sagt, lite posh. Overklass.
      

                      

12/11 - Noosa

Publicerad 2011-11-12 08:10:02 i Allmänt,


Vi tog bussen fran Rainbow beach pa morgonen och fann oss i den tidiga eftermiddagen i Noosa. Har ska vi spendera tva natter och vi har aboslut inga planer. Vilket kanns forundransvart bra. Att byta sovplats var och varannan dag, och kanske framforallt att springa runt pa strander och gomma sig fran dingosar, tar pa krafterna. Sa nu ska vi vila batterierna och se vad Noosa har att erbjuda. Det ar lite posh har kan man saga. Vi kilade runt i affarer och jag inforskaffade annu en klanning (verkar vara nya grejen) hastigt och lustigt for att undvika dagen-efter-angest. Om man inte har tankt igenom det sa noggrant kan man ju inte klandra sig sjalv hur man har betett sig. Eller hur? Men priset var alldeles rimligt, allt annat gar inte for sig. Och som ni marker har vi kontakt med omvarlden igen, med hjalp av datorer och mobiler. Vi kommer att avrunda vara tio sista dagar pa resande fot i Australien med Surfers Paradise och Byron Bay. Antligen Byron Bay, hippie-bohemiskt here we come. Det ar minst sagt obegripligt att jag om tva veckor kommer att befinna mig i New Delhi ocksa. Det tar vi da.


9/11 - 11/11 - Fraser Island

Publicerad 2011-11-12 07:41:22 i Allmänt,


Efter att ha haft rejala genomgangar bade pa tisdageftermiddagen och onsdagmorgonen, packat och lagat diverse akommor pa vara bilar satte vi antligen kurs mot Fraser Island - vilken ar varldens storsta sand-o fick vi lara oss. Sammanlagt var vi runt 30 personer som for ivag plus en guide/driver. Vi delades upp i fyra olika team och vi hamnade i team D tillsammans med fem andra brudar och tva snubbar. Pojkarna kom fran staterna och flickorna var en blandning av tysk, irlandare, canadensare och finlandare. Vilket betydde att vi delade bil och mat och talt med varandra, medan guiden korde omkring oss.

Pa onsdagen nar vi tagit "farjan" over till Fraser Island, eller K'gari som aboriginerna kallade det - paradis, for vi raka vagen till Lake McKenzie och hoppade i direkt. Inget saltvatten utan bara fresh water som gor under for din hy och ditt har. Det var helt fantastiskt. Jag och Charlotte lekte alla lekar som man kan tanka sig att man gor nar man ar atta ar gammal. Sjon var en kalla till ungdom markte man. Eftersom det har var en o gjord av sand, sa kom 4wd:en val till pass. Valdigt ovanligt underlag att kora pa, och valdigt mycket roligare. Efter en fantastisk badstund i Lake McKenzie sa for vi vidare och tog en promenad i regnskogen, vilket aven det har var valdigt ovanligt med tanke pa att hela on var gjord av sand. En valdigt unik regnskog. Var guide Geoff, som underholl oss under bilresorna och berattade galna historier fran tidigare resor, delade aven med sig av sina kunskaper om Fraser Island. Vi slog upp talt bredvid stranden och borjade med middag. Skillnaden pa den har resan och de andra var att vi var tvungna att laga mat sjalva den har gangen. Vad i helvete. Men sjalvklart gick det bra och vad man an at sa smakade det gudomligt for man var hungrig som aldrig forr. Efter maten gick vi ner till havet och diskade koksredskapen med sand och saltvatten som sig bor. Tyvarr gick sex tallrikar forlorade till havs for grupp C den har kvallen. RIP. Vid halvatta hade solen gatt ner och man fick lagga sitt fortroende pa sin kara ficklampa (absolut det basta kopet jag har gjort i Australien, skitnojd). Och eftersom det inte fanns nagra toaletter att tala om och eftersom man absolut inte fick ga sjalv for da kunde dingosarna komma och ta en, fick man ga i par till stranden och utfora sina behov medan en stod pa vakt. Under dagen, medan vi hade vart borta, hade dingosarna nallat pa tre av talten, varav ett de hade anvant sina kaftar for att komma in i. Leo, som var den goaste och mest underhallande pojken i hela lagret, bodde dar i var lite skakis. Vi drack lite vin och snicksnackade tills klockan slog 22:30 och jag och Charlotte gick och sov gott i taltet varat, som vi delade med en till brud. Klockan 4 vaknade jag valdigt kissnodig och funderade ett par minuter pa om jag borde ga och ordna upp det, tills jag horde en grupp med dingosar yla som aldrig forr i den svarta natten, och lade de planerna pa hyllan direkt. For nagra ar sen var det ett par som akte dit med sin son och lamnade honom obevakad pa stranden och de bet och rev honom till dods. Aven om de ser ut som sota, undernarda sma hundar sa kan man inte bete sig hur man vill. Och vi fick absolut inte lamna nagot skrap eller matrester kvar pa de platser vi varit pa. Det skadade min hjarna och an sa gar jag runt och bar pa mitt skrap tills jag inser att vi ar i civilisationen igen och det finns papperskorgar och det ar okej att kasta det dar.





Vi vaknade pa tordsagsmorgonen runt 6 pa morgonen av att solen hade gatt upp, det hade borjat bli hett och folk holl pa att greja och dona. Upp och forbereda frukosten. Allt var ett javla projekt. Men man gjorde sig fortjant av maten. Vi akte runt och sag ett gammalt batvrak som hade legat dar nagra decennier och fick veta mer om aboriginerna och on. Hur de - inte jagade bort - utan forintade absolut alla aboriginer pa on. Och hur Australienarna under andra varldskriget antligen fattade att de faktiskt var under attack och borjade trana soldater pa on.  Vi for till ett annat vattenhal den har dagen, Champagne Pool, dar man kunde sitta och hacka i saltvatten utan att oroa for hajar eller strommar. Fraser Island ar det hajrikaste omradet i hela Australien. Sa vi fick absolut inte bada i havet. Vi at mat och var sedan pa vag till Indian head. Den har dagen fick jag min chans i rampljuset och hoppade in i en annan bil och satte mig bakom ratten. Borjade varsamt med lite korning pa stranden innan det snart blev dags for min stora utmaning. Vagen upp till Indian head bestod av mjuk sand och uppforsbacke. Sa det var bara att lagga i ettan och satta gasen i botten och forsoka halla ratten i nagorlunda styr. Sanden var kantad av stora lervaggar sa det gallde att halla sig i sparen. Geoff som var i den forsta bilen blev fast dar for forsta gangen under sin tid pa on och de andra fick stanna bakom honom. Nar vi kom farandes vinkade han oss vidare och jag klarade hela vagen fram till ett sakert stalle att stanna pa med hjalp av de upphetsade och uppmuntrande passagerare jag hade med mig. Vi promenerade upp till Indian head som var en stor stenklippa eller vad man ska kalla det. Dar hade vi god utsikt, bade over land och hav. Fran den stora klippan sag vi ett par hajar och ett flertal skoldpaddor. Good spotting. Pa vagen tillbakat till campet stannade vi till vid Creek Eli, vilket var en liten a antar jag, och fraschade upp oss. Eftersom det var ganska sa hett var det gott att doppa sig. Och eftersom vi aldrig under den har resan hade tillgang till duschar sa var det har var chans att frascha upp oss sa att saga. Vi lagade gudomlig wok och eftersom vi sjalva hade kontroll over all mat och koksredskap var det vid det har laget helt kaos. Sa alla gick och samlade diverse delar fran alla grupper. Vi drack vin och snicksnackade igen. Sov som en bebis. Den har natten horde jag inte dingosarna, tydligen hade vi haft en som strosade omkring i lagret pa morgonen.

Fredagen fick vi lite sovmorgon och kom inte upp forran halv atta. At toast och drack kaffe innan vi for ivag pa dagens aventyr - en langpromenad till en liten sjo mitt inne bland regnskog och sand. Trots att promenaden tog sin anstrangning var det klart vart doppet som kom. Magiskt. Och sjon var bebodd av sma fiskar som gillade att ata upp var doda hud pa ben och fotter, sa jag och Charlotte unnade oss en mindre effektiv spabehandling. Men gratis. Spenderade nagon timme dar innan vi at lunch, da vi upptackte att vi hade ransonerat maten lite val minimalt och slog till med fest. Ata ata ata. Efter det gjorde vi var vag tillbaka till Rainbow beach, da Geoff tvingade pa oss gator vilket resulterade i att man fick tanka som aldrig forr och frustrationen var pa topp. Men vi loste de flesta.


Det var en lyckad tripp. On var helt unik, korningen var fenomenal och folket var bra. Att vara utomhus 24/7 ar helt fantastiskt. Smuts ar bra. Dessutom sa sag vi faktiskt tva dingosar, aven om de verkade halla sig undan ganska bra.







7/11 - 8/11 - Rainbow beach

Publicerad 2011-11-08 03:11:30 i Allmänt,


Efter att ha varit hemlosa for en dag i Airlie beach sa hoppade vi pa bussen som skulle ta oss till Rainbow beach. Restiden var inte mindre an 15 timmar. Hoho. Trots det sa gick det valdigt bra. Kandes som tre timmar. Vi hade en rar busschauffor som satte pa filmen Amistad at oss sa det hjalpte oss att fordriva tva timmar. Darefter var det bara somn (till och fran) som gallde. Gjorde nagra stopp och strackte pa benen och vid sjutiden ansag jag det vara morgon och kopte en kaffe och loste sudoku. Vi kom fram vid 10 pa morgonen och checkade in pa hostelet. Basta hostelet sedan Alice Springs. Mer tillit. Man behover inte lamna nagra pengar for att fa nyckeln, och inte heller nagra pengar for att fa ut tallrikar. Antligen!! Och dessutom har de gratis frukost, fast jag ar osaker pa om vi kommer lyckas fanga den nagon gang for vi ger oss alltid av innan sju. Hur som helst, efter det utforskade vi Rainbow beach (vilket inte tar mer an 15 minuter) och gick till stranden. Men det var stekhett sa hittade ett stalle i skuggan pa en grasplatt och hangde dar ett tag. Lagade mat, promenerade, pratade med de andra manniskorna som bodde i varat rum. Pa kvallen sag vi pa Fools Gold efter vi hade fatt hora att den hade spelats in i Whitsundays. Da var vi ju tvungna att undersoka saken. Plus att Matthew McConaughey ar en riktig hunk.

Och nu ar det idag, tisdag den 8:e november. Bara ungefar tva veckor kvar av varat rundresande har i Australien. Tiden gar sa fort, fast samtidigt kanns det som om vi har hallit pa och rest i tre manader nu. Annu ett markligt fenomen.
Imorse blev vi upphamtade 6:30 och hoppade pa en bat som tog oss till en liten o. Pa vagen dit, helt random, sa kladde varan chauffor-samt kapten-samt guide, oss i pirataccessoarer medan vi fick latsas doda varandra vid ratten (vad det nu heter). Haha. Roligt. Han tvarnitade aven baten och plockade upp en av de forbipasserande maneterna och fick oss att ta pa den. Den var gigantisk och ovantat stabil.
Pa den har on fick vi se ett par delfiner som kommer forbi pa mornarna och far sig nagra fiskar. Detta har pagatt sen 50-talet nar nagra manniskor dar raddade livet pa en delfin som hade rakat i trubbel. Darefter fortsatte delfinen att besoka manniskorna dar och drog aven med sig sina vanner och familj. De fick lite fisk och sedan dess har de fortsatt med detta beteende. Fran generation till generation. Nu far vi komma dit och ta oss en titt och mata de delfiner som bestamt sig for att dyka upp den har morgonen. Daremot far de bara en liten, liten del av sitt dagliga intag sa de inte blir beroende av hjalpen fran manniskorna. Mycket bra. Daremot sa tycker jag delfinerna har lite mindre bra beteende nar det galler att de 'kidnappar' honor fran andra grupper och haller dem fangna tills hanen i gruppen ar klar med dem. Da slapper de dem fria igen och de far atervanda till sin grupp. Var ar karleken?
Idag blir det nog inga storartade handelser, kanner mig valdigt avslappnad och pa uppstyrarhumor. Hur det nu gar ihop. Tog och tvattade mina klader i vasken pa rummet, eftersom allting annat kostar pengar har. Livet som en backpacker. Och sa har jag packat i ordning vaskan lite battre och nu haller jag pa och uppdaterar saker pa natet. Bra skit. Klockan 16:30 har vi ett mote som forberedning for resan till Fraser Island imorgon, dar vi ska spendera tva natter och kora 4wd och utforska on med mangder av dingos pa. Sa det blir lite sakerhetsprat pa det ocksa antar jag.




Han hade manga arr och nagra alldeles farska. Men det kan han gott ha nar han beter sig som han gor. Delfiner formodligen de djur som jag kanner allra minst sympati med, samtidigt som alla andra alskar dem haha. Men de beter sig sa illa. Den har kanslan har foljt med mig sen tidiga tonaren da jag horde om valdtakt, gruppvaldtakt och incest. Det har foregar formodligen bland de flesta djur men det vet jag ju inget om eller hur?

4/11 - 6/11 - Whitsundays

Publicerad 2011-11-08 02:51:21 i Allmänt,


Lite stekning vid lagunen i Airlie beach efter en 11 timmars bussresa.

 

Pa fredagseftermiddagen tog vi varat pick och pack och en lada med goon och promenerade ner till hamnen for att hitta den ratta baten som skulle ta oss ut till Whitsundays, vilket ar ungefar en samling av oar. Efter nagra om och men fann vi den ratta piren. Folket hopades och vi hade en liten samling med alla 32 passagerare. Alldeles jattemanga brudar, och vi bland dem. Vi gick ombord pa baten och hade som vanligt lite sakerhetssnack och gjorde oss hemma i vara sangar. Darpa blev vi serverade middag - jag fick potatis, sallad och veggie patties. Det var sjukligt gott. Out of this world. Det har kanske nagot att gora med att jag ater nudlar minst tva ganger om dagen? De andra fick nagot mer kottigt. Aven den har karln var helt fantastisk pa att laga mat till mig, vilken frojd! Den har dagen var inte sa handelserik med tanke pa att det var i princip kolsvart efter maten, sa det blev bara lite vin och hang. Vissa lopte amok med dricklekar och harjade in pa smatimmarna, medan jag och Charlotte gick och la oss pa den tidiga timman.

 

Lordagen grydde och vi blev uppjagade av musiken fran hogtalarna runt 6 pa morgonen. Till frukost blev det toast, fruktsallad och kaffe. Manga forbannade sitt liv den har morgonen. Men inte jag och Charlotte, icke. Eller Charlotte lite grann pa grund av sin sjosjuka. Vi styrde baten mot Whitehaven beach och blev skeppade i land av den lilla gummibaten dar vi fick njuta av omgivningen och solen i 1,5 timma innan de kom och hamtade oss igen. Vi fick lite frukt och hangde runt pa baten (som var mycket mindre an vad man hade tankt sig) medan vi for vidare till nasta strand och lookout. Det tredje eller fjarde mest fotograferade stallet i Australien. Jattelackert var det. Efter vi tagit lite bilder fran den populara utkiksplatsen gick vi ner till stranden och tog vart forsta dopp. Det var behovligt, det har varit tropisk varme hela varan tripp. Vilket ar bra forstas, mycket battre an ovader. Daremot var man tvungen att ha en stinger suit pa sig, alltsa en drakt som tacker hela kroppen utom hander, huvud och fotter. Detta for att mildra effekten om man blir brand av en av de okanda maneterna, fast aven det var ingen garanti. Som tur var hade vi redan skrivit av vara kroppar och sjalar sa om nanting skulle handa rakar ingen i trubbel forutom vi. Hur som helst sa sprang vi inte pa nagra sadana och badade i lugnan ro. Efter det svalkande doppet promenerade vi tillbaka till den andra stranden och blev skeppade tillbaka pa baten. Dags for lunch - salladswraps den har gangen. Sen var det manga som vilade och tog igen somn, fast jag satt och pratade med de enstaka kampar som fortfarande var vakna.

Vi for vidare till ett stalle vid revet och det var dags for att snorkla. Fantastiskt! Vad mycket liv det finns. Finns sa mycket att se och man blir sallan less. Men efter ett tag blev det alldeles for kyligt och vi hoppade pa gummibaten igen. De hade fallt ut 'plankan' pa baten, sa vi underholl oss ett tag med att hoppa fran baten. Good old fun. Efter det akte vi till en strand (stor variation av aktiviteter va? haha) och sag pa solnedgangen med ett glas vin i handen. Vad mer kan man be om? Efter det bjods det pa middag - spagetti med pastasas!! Vilken karl. Utomordentligt. Pa kvallen blev det lite lekar, vin och prat. Trevligt!

 

Sista morgonen, sondagen, fick vi lite sovmorgon och gick inte upp forran runt sju. Serverades frukost och redan vid attatiden sa var det dags for dagens aktivitet - snorkling. Vi befann oss redan pa platsen sa det var bara pa med stinger suiten och hoppa i. Vi sag en enorm fisk som de hade dopt till Elvis. Bland de fiskarna finns det bara en hane och resten ar honor. Nar hanen dor av nagon anledning, sa tar den storsta och starkaste honan och genomgar ett sexbyte och blir man. Vaxer och byter farg och blir ledare. Jattekonstigt fenomen. Alla fods till honor. Sag ingen skoldpadda eller dylikt, men mangder av fiskar av alla dess farger och monster. Det var det for den har resan. Vi fick lite mellanmal och akte tillbaka till Airlie beach. Bra tripp!

 

 

2/11 - 4/11 - Cairns & Airlie beach

Publicerad 2011-11-04 02:36:47 i Allmänt,


Man har noll koll pa veckodagar nu for tiden. Man lever bara pa datum om ens det. Man lever bara for den plats man ar pa for tillfallet. Idag ar det fredag i alla fall fic k jag hora imorse.

Onsdagen, dagen efter dykningen, holl vi ett lugnt tempo och bara hangde runt i Cairns. Gick och tittade i lite affarer (jag kopte en klanning och en vaska, for billiga penningar forstas). Och jag kopte en kamera. Helt jattenodvandigt att ha en kamera nar man reser sa det kanns bra. Aven om jag fick nalla fran Indien-kassan. Det kostar skjortan att resa i Australien, verkligen. Vi hangde runt lite grann pa hostelet och vantade pa att de skulle slanga ut oss kl 22:00 nar receptionen stangde, och da strosade vi vidare och satt utanfor McDonalds i tva timmar i vantan pa att varan over night-buss som skulle ta oss till Airlie beach skulle anlanda. 00:25 blir vi pajagade av en hetsig chauffor och resan startade. Sammanlagt spenderade vi 11 timmar pa bussen, men det gick absolut helt OK, aven om man inte fick god somn sa maste man ha fatt nagon slags somn for resan gick hyfsat fort.

Val i Airlie beach gick vi och checkade in pa hostelet Nomads som var helt reko och jag at lite mackor och hummus som jag hade med mig och darpa foljde jag med Charlotte som at brunch pa ett cafe. Vi gick aven och bekraftade varan battripp som gar av stapeln idag. Sen gick vi ner till lagunen och badade och laste och loste sudoku. Pa kvallen tvattade vi och lagade mat och gick ut och tog en drink. Sen var vi i sang vid halv elva tiden. Haha. Var ar uthalligheten kan man fraga sig? Vi har bara vuxit upp tror jag.

Det ar sa markligt att man kan traffa samma manniskor flera ganger om har borta, i stora stora Australien. Som en brud som gjorde samma rock-tour med oss, nar vi spenderade tre dagar med att utforska olika stenformationer, henne traffade vi aven i regnskogen. Oc h igar kvall anlande hon i Airlie beach. Sa henne kan vi sakert rakna med att traffa pa igen. Och ett par svenska snubbar som bodde pa samma hostel som oss i Cairns, som jag fragade om jag kunde lana deras tandare till att starta gasspisen. Det stod "pressbyran" pa den sa det var ju ganska avslojande. Da kunde jag inte gora annat an att prata svenska med dem. Annars om vi traffar svenskar sa brukar vi halla kaften och inte avsloja vart vi kommer ifran haha. Vi har mangder med svenskar hemma. De snubbarna ar i alla fall har och bor pa samma hostel som oss nu ocksa. De ar helt reko sa dem kan man snacka med. Aven om de ar ynglingar.

Sa nu ar det idag, fredag, och an har vi bara atit frukost, lastat av lite bagage hos ett reseforetag, tagit en kaffe och nu sitter vi vid datorn en kort svang. Lapa lite sol innan det ar dags for att laga lunch och ga pa baten.
Kanslan av Airlie beach, for all del har jag bara varit har i 24h, men jag tror inte att jag skulle ha foredragit att vara har langre. Sol och bad och fest. Ett typiskt turisthakul-resemal. Jag ar lite for gammal for det nu. Och de satter igang musiken pa hostelet runt 9 pa morgonen sa det kanns som man ar pa festival. Nu vill jag ivag pa baten och bara snorkla snorkla snorkla!! Och om jag har tur sa kommer vi inte ha nagon mottagning pa mobilerna. No offence. Det ar bara sadan frihet. Da finns det ju faktiskt inte annat an har och nu. Puss pa er!!

1/11 - dykning i barriarrevet.

Publicerad 2011-11-02 04:06:14 i Allmänt,


Efter en otroligt god natts somn, var det som vanligt dags att ga upp i ottan och forbereda sig for en battur ut till barriarrevet. Det har hostelet, Global Central, som vi bor pa i Cairns oppnar koket otroligt sent, mellan 6:30-7:00, vilket inte ar alldeles jattelampligt!! Men hur som helst, vi at en snabb frukost innan vi promenerade ner till hamnen och fann den bat som skulle ta oss an. Vi fick kaffe och frukt medan de pratade lite om sakerheten och beteende pa baten. Det visade sig att det bara var jag och en annan karl (som inte hade dykt pa 20 ar) som var certifierade, och vi fick bara en snabb genomgang. Efter ungefar en timme nar vi var framme vid var destination, sa fick jag och karln hoppa i direkt tillsammans med en instruktor. Jag blev minst sagt forvanad nar hon sa att man inte behovde ha nagon vatdrakt pa sig, eftersom det var 27 grader i vattnet. 27 grader? Det kan inte vara sant. Det ar inte ens sommar an haha. Trodde jag skulle frysa ihjal, men vattnet var som de sa, varmt. Tropikerna alltsa. Sa vi utforskade revet tillsammans och sag fantastiska fargglada fiskar, korall, vattengurkor och andra exotiska saker. Vi gick inte djupare an 12 meter eftersom revet inte ar sarskilt djupt. Lika fantastiskt att vara i vattnet som alltid. Ar glad att jag hade mitt cert sa vi bara kunde dyka for oss sjalva. De andra hade det lite mer komplicerat och fick halla instruktorerna i handen hela tiden och sa vidare. Forsta dyket varade val en cirka fyrtio minuter, men eftersom tiden tenderar att rinna ivag annu fortare under vatten, sa kandes det som 10 minuter.

Efter det gick jag upp och vilade medan resten av gruppen borjade med att snorkla omkring och vanja sig vid det hela. Vi fick aka pa en liten bat med glasbotten med en karl som berattade lite om revets historia och vad saker och ting ar. Efter det var det dags for Charlotte att dyka tillsammans med de andra, och jag vilade och at lite lunch. Jag blir fortfarande sa forvanad over hur val de faktiskt tar hand om en nar man aker pa turer som dessa. Aven om min maltid bestod av enbart sallad, sa ar det OK i alla fall. Nar alla hade dykt och snorklat klart sa for vi vidare till ett annat stalle, och jag gjorde mig redo tillsammans med den andra karl (som var lite overallt forsta dyket, med tanke pa att han inte vart i vattnet pa ett tag) infor vart andra dyk, som jag skrev upp mig for efter det forsta, for jag kan ju inte motsta nar jag faktiskt ar ute pa revet. Sa vi hoppade i, den har gangen tog instruktoren med sig tva rookies ocksa, som ville gora ett andra dyk. Sa hon tog hand om dem tva, medan jag och karln fick ta hand om varandra och 'buddy up'. Tidigare har man inte riktigt brytt sig om den andra eftersom instruktoren alltid har koll pa vad man haller pa med. Men nu fick vi borja med att kolla laget med varandra. Gora OK tecken och sa vidare, we were on our own. Det var kul. Den har gangen gick vi inte djupare an sju meter (jag vill ga ner till 18 ju!! for att jag far) men vi fortsatte se fantastiska fiskar, forstar inte hur jag kunde vara radd for dem forr, och vi sag aven ett antal rockor. Jattehaftigt. Aven det har dyket varade runt fyrtio minuter, det ar bast att ga upp innan luften tar slut kan man tycka. Det kanns sa bra efter ett dyk, man ar totalt avslappnad och nojd. Come what may. Det har nog kanske nagonting med den artificiella luften man andas in att gora. Nar alla hade besokt den ministrandon och snorklat klart sa begav vi oss mot Cairns igen. Sammanlagt var vi ute pa havet i cirka atta timmar. Helt bra!!
Vi gick tillbaka till Global Central och dumpade av lite grejer innan vi borjade utforska Cairns. Trots att vi har spenderat ett par natter har hade vi aldrig haft chansen att utforska det. En lagom stor stad, med valdigt mysiga vibbar. Vad fan gjorde vi i Bondi sa lange?? Cairns har vuxit pa oss!! Gick in pa en marknad, och jag har haft i tankarna ett tag nu att skaffa en armbandsur, sagt och gjort, dar var den framfor mig!! Ser mer ut som bohemiska armband med en klocka pa, sa den passar perfekt in med resten av armbanden pa min arm. Kunde inte ha blivit mer nojd!! Vi gick och at och sedan bestamde vi oss for att ta en lugn kvall med ett biobesok. Vi sag Drive med Ryan Gosling, vilken borjade valdigt bra, men i min asikt sparade ganska rejalt i mitten. Blodbad ungefar.

AH jag glomde saga!! Dagen efter att vi flog fran Alice Spring gick vart flygbolag ut i strejk sa alla flyg var installda. Helvete vilken tur vi hade. Tank om vi hade blivit strandade i Alice Springs, vilket ode.


Det ar ungefar frasch och nojd man ser ut efter ett dyk. FRESH.


Checka dykarfrillan.


Bilddagboken.

30/9 - 31//9 - Cape Tribulation, regnskogen.

Publicerad 2011-11-02 03:33:10 i Allmänt,





Efter att ha spenderat natten i Cairns, sa blev vi upphamtade av en liten buss utanfor hostelet runt 7 pa morgonen. Den har dagen var det dags att satta kurs mot regnskogen och Cape Tribulation. Eftersom vi inte har bokat den har resan vet vi aldrig vad det ar som komma skall. Vi stannade till pa vagen och hoppade pa en battur i Daintree floden for att spana efter saltvattenskrokodiler. Trots att det var en varm dag sa sag vi en!! Coolt. Norrut finns de i princip overallt, sa man ska val allra helst inte bada och halla sig atminstone nagra meter fran vattnet. Varan guide berattade om aboriginernas historia i det har omradet, och om hur allt blev som det ar. Det har varit fullkomligt underskattat, fran min sida, att ta guidade turer. Man far ju veta sa mycket mer och ju mer man vet desto mer intressant blir det. Bra val. Vi gjorde ytterligare ett stopp pa vagen upp, och tog en promenad genom regnskogen. Den har regnskogen ar den aldsta i hela varlden, runt 130 miljoner ar pastar de. Den enda regnskogen som alltsa inte har forandrats pa grund av klimat eller att varldsalltet separerade. Till sist sa slappte varan guide av oss pa varat hostel, Fern tree, runt tolv pa dagen. Det bestod av mangder av sma stugor, reception, tva pooler, kok, restaurang osv osv, mitt ute i regnskogen. Vi hade 'exotic fruit tasting' inbokat, sa vi promenerade en halv kilometer till nasta gard dar vi mottes av en kvinna, tillsammans med ungefar tio andra personer. Dar berattade hon historien om de olika frukterna som vi skulle fa prova pa. Paret som bodde dar kopte den enorma marken pa 80-talet och nu odlar de mangder med ovanliga frukter dar. Det var bade markliga och smakliga saker vi fick testa pa. Efter det fick vi skjuts tillbaka till Fern tree, och Charlotte kande for att slappa och lasa medan jag var mer energisk och ville utforska omradet. Det hade flyttat in en hollandsk snubbe, Robert, i vart rum, sa vi tog en promenad tillsammans. Vi gick genom regnskogen och ut till stranden dar skyltar sa vanligt varnade oss om att det var krokodilterritorium. Kanns alltid lika betryggande. Vi strosade pa stranden dar och bara tog in naturen. Stotte pa en liten flod som korsade stranden och som tur var hade jag Robert som kankade mig pa ryggen sa mina conversekladda skor inte skulle bli sa vata haha. Det morknade och vi tog oss tillbaka genom regnskogen och Fern Tree. Hittade Charlotte lasandes i 'loungen', men jag var fortfarande alldeles for energisk och chattade upp en stilig karl som satt och tittade pa tv, det visade sig att han var engelsk dessutom, vilken kombination!! Han jobbade dar och hade vart dar i fem manader. Ganska lang tid med tanke pa att det ar ungefar 50 personer som bor dar uppe, och de har ingen tackning pa mobilen och bara ett stalle dar man kan fa betala svinmycket for att anvanda internet. Back to basics som man sager. Vi gick till den lokala (och enda) puben och tog nagra drinkar med honom. Mysigt stalle, fast inte jattepackat av forstaeliga sjal. Efter det tog vi en nattpromenad genom regnskogen med hjalp av hans ficklampa, sag en orm! Man har ingen aning om saker ar farliga eller inte. Kom ut pa stranden och traffade lite folk och tittade pa stjarnorna, vilken fantastisk himmel. Helt kolsvart. Sag aven Jupiter har jag hort.

Morgonen darpa var det dags for jungle surfing. Det vill saga ar ungefar detsamma som att aka linbana mellan traden i regnskogen och bara ta in omradet och utsikten. Det var skoj. Eftersom jag var lite bakis sa tyckte jag att allting var fantastiskt underhallande och vart att skratta at. Speciellt folks beteenden i lite mindre vardagliga situationer. Sa det var skoj. Vi for tillbaka till Fern tree, och Charlotte forsokte tvinga mig att ata, men jag var inte hungrig! Icke! Sa jag hoppade i poolen och svalkade mig istallet. Sedan spelade vi biljard i vantan pa att vi skulle borja var fard tillbaka till Cairns igen. Pa vagen stannade vi till vid ett stalle som tillverkade glass med exotiska smaker. En djurpark med baby-emusar som vi fick mata med gras och klappa (mycket sotare an de vuxna emusarna), kangurusar, krokodiler, dingos och aven cassowaries. Cassowaries ar en gigantisk fagel som bor i regnskogen och som kan, om den kanner sig hotad, hoppa upp och satta en enorm klo i din torso. Sa det vill man allra helst undvika. Vi sag inga vilda dock. Darpa stannade vi till vid ett vattenhal dar jag tog ett valdigt uppfriskande dopp. Charlotte hade glomt sina badklader hemma sa hon kunde aldrig gora mig sallskap. Pa vagen hem upptackte jag dessutom att jag reste med en kamera mindre. Pisspojke som jag och Charlotte brukar svara (svenskan sparar mer och mer). Men det var bara att gilla laget. Den ar nog forlorad i regnskogen for all framtid. Vi kom tillbaka till Cairns pa kvallen och hoppade i sang tidigt.

 








Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela