carolineae

30/4 - valborgmässoafton.

Publicerad 2012-04-30 10:49:44 i Allmänt,


 


Jag och Mattias hittade en helt fantastisk fåtölj på Stadsmissionen häromdagen, och efter några om och men blev det så att han fick hem den i alla fall. Igår kväll möblerade vi om och fixade och donade lite, och det resulterade i kanske den bästa hörnan som någonsin har existerat. Jag skulle utan tvekan kunna spendera resten av mitt liv där. Däremot gör bilden den inte rättvisa - ni får helt enkelt ta mitt ord för det.
Idag är det Valborgsmässoafton, det var ett tag sedan det inträffade i mitt liv. Får se om det blir några speciella aktiviteter, för att bli kvitt de stackars häxorna menar jag.


24/4 - there's still hope between the dreams.

Publicerad 2012-04-24 22:38:39 i Allmänt,


Jag klarade tandläkartestet med bravur. Det visade sig att jag inte hade haft någonting att frukta - han röt inte till en enda gång - och "placket" var blott en missfärgning som han påstod var praktiskt taget oundviklig. Han blev inte ett dugg upprörd och polerade mina tänder till sitt strålande utgångsläge igen utan några som helst protester. Fint!
Det här var förmodligen den mest cykelvänliga förmiddagen på länge - sol, glädje, hopp och lugn spred sig ut över gatorna och jag fick faktiskt lite Australien-vibrationer i kroppen. Därefter har det blivit ugnstrull bak/lag-ning - minus fläsket och liknande konstigheter; fika och Bamse-pussel med Måns, sju och en halv kilometer i spåret varav Emelie gjorde mig sällskap det tredje och sista varvet, telefonsnack med Sumit och aftonshopping med morsan på ICA Maxi... förstås. Och toalettstädning och dammsugning däremellan någonstans. Kompenserat för min helt obefogade så kallade bakisdag igår.

23/4 - kal ho naa ho

Publicerad 2012-04-23 19:19:18 i Allmänt,


Hasselbackspotatis, champinjonstuvning, quornfile och sojakorv, broccoli tomat och brieost.

 

Idag har jag betett mig som om jag har haft en riktig bakisdag. Åstadkommit närmast ingenting. Men det är bara att acceptera att man har sådana dagar med nu som då. Jag har i alla fall sökt lite jobb, tittat på en halv Bollywoodfilm, lagat god lunch, vilat och gjort tusen korsord. Alltid något? Imorgon förmiddag ska jag till tandläkar-Anders som antagligen kommer skälla på mig för det förmodade placket på insidan av min kära, skeva tand på underkäken - och då kommer jag nog piggna till per automatik.

21/4 - i want to give you some good, good loving.

Publicerad 2012-04-21 17:23:13 i Allmänt,


Fika på Espresso House med Charlotte.

Åter igen en vecka som har skenat iväg. I torsdags hade jag faktiskt det gamla hederliga FF (föräldrafritt) och passade på att bjuda över Sandra och Charlotte på lite mys. Vi åt mat, spelade TP och tittade på en Bollywoodfilm - Moonson wedding. Väldigt trevligt. Inga stora trash/hemlighetsfester längre - som man tenderade att ha under FF på den faktiska gamla goda tiden.

Igår var en sådan där riktigt fin dag. Charlotte som sov på soffan verkade inte störas alls av mina morgonsysslor - göra i ordning frukost, plocka ur diskmaskinen, titta på Greys Anatomi bredvid henne i soffan och så vidare. Typiskt Charlotte. Men hon vaknade efter ungefär en timme när det ringde i hennes telefon. Därpå eggade hon mig till att söka lite jobb medan hon satt och hade det gott i soffan - vilket förstås var för mitt eget bästa. Sedan passade vi på att ta en promenad när det ändå var så fint snöoväder. Jag bussade ner på stan och tog en fika med Peter på Kalle på spången, vi tittade runt på den härliga, oväntade internationella matmarknaden som ägde rum på stora torget och jag spann som en katt när jag fick höra engelska talas igen; jag åkte hem och pratade en hel och fantastisk timma i telefonen med Sumit, mötte upp med Emelie och vi for hem till Dennis och tittade på In Time med Justin Timberlake. Helt okej faktiskt. Fast det beror väl på hur gott öga man har till Justin antar jag. Hur partisk man är och hur mycket man egentligen tycker om honom i smyg.

Lördag. Den har varit lugn och stillsam hittills - började med att mysa i soffan, dricka kaffe och titta på någon usel Hillary Duff-film som gick på teve som man ändå fastnade lite för sådär som man kan göra ibland; sedan tog jag mig ut i spåret och gick sju och en halv kilometer. Duschat, tvättat håret och ätit en lätt lunch (sparrissoppa och en liten bit knäckebröd). Jag har nu även funnit min väg till mammas bag in box i kylen och sett det hela som ett tecken på att jag ska ta mig ett glas såhär på lördagseftermiddagen och bara luta mig tillbaka. Pass på medan hon ligger och vilar.
Strax över till grannarna Sandra och Tommi som har en barnfri helg, och laga lite tacos tillsammans med dem, Charlotte och Jennie. Sedan kanske vi provar vår lycka och skicklighet på bowlingbanan. Tiden får utvisa.


17/4 - jag tar dig till ställen bara drömmar kan.

Publicerad 2012-04-17 23:37:56 i Allmänt,



Det låg ett paket från landet down under och väntade på mig i brevlådan idag. Jag visste att Shelley skulle skicka bilder från sin kamera på en skiva, men hon hade dessutom skickat det (eventuellt) australienska pålägget vegemite och hemmagjorda old school kompisarmband! Det värmde förstås hela min dag. Dessutom har jag knappt kunnat slita mig från de makalösa bilderna. Vilken absolut tillbakalängtan.

För övrigt idag har jag promenerat till Hälla fram och tillbaka och köpt hårfärg, färgat håret hyfsat GULT (av misstag) och så har jag gjort lite efterforskningar och ska försöka få tillbaka stöldpengar från banken. Efter det hängde jag lite med morsan och Måns innan jag promenerade ner på stan för veckans omgång av musikquizet på Harrys tillsammans med Emelie och Dennis. Vi var onekligen katastrofala - det försöker jag inte på något vis skjuta under stolen med. Redig kramp i vinnarmuskeln. Men det var fruktansvärt svårt denna vecka. Att prestera under extrem tidspress är kanske det värsta. I go blank.

16/4 - duktiga måndag.

Publicerad 2012-04-16 19:36:45 i Allmänt,

 


Nu minns jag återigen det allra bästa med att vara arbetslös: man har alla möjligheter i världen att ägna sig åt träning. Det finns inga som helst ursäkter man kan dra för sig själv i huvudet - eftersom man har tiden och man har orken. Men! Det stannar inte vid att man inte längre har några undanflykter att komma med - man vill faktiskt ingenting hellre än att träna!! Idag blev det yoga på morgonen och en springtur i spåret så här på aftonen. Jag har hittat lite fler yogavideos som jag får testa dagarna som kommer. Och squash med My på onsdag. Äntligen! Jag har längtat och trånat i sjutton månader efter det.
Samma träningsfenomen inträffade när jag var arbetslös efter att ha tagit studenten. Man får uppskatta och ta vara på när man har så här mycket tid. Förvisso kan man förstås tänka att jag går väldigt hårt på och kommer alldeles strax tröttna. Vem vet? Jag tänker rida på vågen så länge den varar!  Jag har dessutom dammsugit hemmet och städat toaletterna, tvättat kläder och städat ur badrumsskåpet. Klippt luggen och ätit pastasallad till lunch. En fin måndag. Får se vad för slags aktivitet kvällen bestämmer att utveckla sig till.

15/4 - come back and look for me when i am lost.

Publicerad 2012-04-15 14:59:49 i Allmänt,


En promenad- och gungsession på Björnön en av dagarna i veckan i ren och skär hyllning till solen.

Hoppet om att det finns ett bidrag där ute i Sverige som jag har möjlighet att lägga vantarna på (efter viss efterforskning av morsan) har kommit tillbaka. Även om jag förstås skulle föredra ett jobb. Därför har jag nu i slutet av den här veckan försökt få tag på dessa människor som håller i trådarna, eller pengarna rättare sagt. Försäkringskassan har gjort det solklart för mig att man definitivt måste visa sig värdig skattebetalarnas pengar;
första gången jag testade att ringa, köade jag tålmodigt i en och en halv timme innan proppen gick här hemma i lägenheten och allting stannade upp och började om på ny kula.
Dag två provade jag igen att ringa, och hoppades på att den där långa väntan bara var en engångsförteelse från Försäkringskassans sida. Så jag ringde och väntade och väntade. Jag tänkte att när man nått den magiska gränsen av TVÅ timmar i telefonkö så måste NÅGONTING hända. Och ja, visst gjorde det det! .. Jag blev automatiskt frånkopplad. I djupet av mitt hjärta hoppas jag på illusionen att de loggar alla som försöker ringa dem, och testar dem och deras desperation och nöd medvetet.

Idag, som de tidigare dagarna den här veckan, blev det ett yogapass efter frukost. Fantastiskt som vanligt, och det växer ju mer man kommer in i det. Att det i huvudet kan råda total tystnad för åtminstone några minuter är guld värt. Att allt intensivt babblande bara kan stanna upp för en stund och nuet kan lysa igenom till hundra procent. Rekommenderas.
Min kropp fortsatte tigga efter mer, och vem är jag att säga nej när den har något så gott i åtanke. Så det blev ett varv jogg och ett varv power walk i spåret efter yogan. Nu verkar den vara belåten.

Det har varit en fin helg. Kaffe och inspirationsträff med Charlotte på fredageftermiddagen. Vi är bra på att egga upp varandra och smida ett otal med planer. Drömmare. Det bästa man kan vara. Sedan blev det tacos med mamma och Bosse och filmerna The Thing x 2 med Mattias senare på kvällen. Mysigt.
Lördagen spenderades tillsammans med mina kära bröder och Måns. En fin dag med häng och umgänge och mat. På kvällen var jag hemma hos Emelie tillsammans med ovanligt många brudar - My, Cicci, Lina och jag och Emelie då. Avslutade pusslet, spelade kort och Party-Alias och umgicks tills fåglarna började varna om att en ny morgon var på väg att gry.



12/4 - i started looking and the bubble burst

Publicerad 2012-04-12 10:49:14 i Allmänt,


Guuud nu vill jag ha ett jobb, så jag kan få lite pengar, så jag kan röra mig framåt. Det är verkligen dags. Sju veckor hemma! Fast det känns som tre år. Det är inte så att jag vantrivs med att gå hemma, men det gynnar mig ju inte heller, eftersom det inte tar mig vidare någonstans. Så aaatt.
Men nu ska det bli lite yoga (äntligen!!!) och sen ner på stan och möta upp med Oskar, om han vaknar någon gång efter nattjobbande.


Spel hemma hos My. Inkluderar inte glorian, den hittade vi på själva.


5/4 - there's a natural mystic blowing through the air; if you listen carefully now you will hear

Publicerad 2012-04-05 14:13:13 i Allmänt,

 

 

Lunchstund på balkongen efter en härlig promenad till Hälla framåter med My. Fortfarande något för isande vindar där ute men solen kompenserar med sin starka närvaro. Jag unnade mig en kokbok för tio kronor på Brödet & Fiskarna!

Jag har känt ett enormt sug för ett glas rödtjut nu i ett par dagar. Sitta och njuta av den annalkande våren någonstans och må.

 

4/4 - there's something about you baby that makes me wanna give it to you

Publicerad 2012-04-04 15:50:24 i Allmänt,


 


Idag var jag alldeles klarvaken och alert 08:30; vilket förstås rubbar min morgon totalt i och med att jag har gått och blivit frukostkompis med Greys Anatomy som visas på teve 09:30. Jag fick helt enkelt agera vuxen och bita ihop. Låtsas som det regnar. Det blev sojayoghurt med müsli till några gammel-antika-städer istället.

Därefter har jag sökt jobb som receptionist, distrubutionschaufför och kassabiträde. Lagat en jättegod pizza (som ni ser på bilden ovan), målat naglarna påskgula (bilden ovan), städat toaletterna (som även resulterade i några väldigt oväntade och väldigt stora klunkar ajax på hallgolvet. Man får ta det onda med det goda liksom. Mamma.). Visst måste jag erkänna att jag även fastnade lite i mitt (kanske inte allt för) hemliga beroende - korsord - under tiden som jag väntade på att naglarna skulle torka. Nu ska jag strax promenera till Emelie för pajlagning och pusselbyggande.

Ps. Igår gav Måns mig för första gången en kram utan något som helst omak. Men! Det är vad som händer efter det som är allra mest uppseendeväckande - han kommer tillbaka och ger mig en puss på munnen!! På eget bevåg. Milstolpe i historien.


2/4 - PÅSKEN ÄR HÄR!

Publicerad 2012-04-02 20:31:34 i Allmänt,


Det var dags att införa lite påsk i livet och även hemmet. Bosse räddade årets högtid genom att överraska mig (och mamma) med ett påskägg i helgen. Gud välsigne.
Ps. det här är vad jag kallar äkta aprilväder. Helt vettlöst!

2/4 - come on baby light my fire.

Publicerad 2012-04-02 14:18:57 i Allmänt,


Det har varit en slö - på ett ganska bra sätt - helg. Har nog faktiskt lyckats trycka in hela tre filmer: Into the wild, Take Shelter och The Artist. Och alla var de bra. Väldigt lyckat. Annars har det vart matlageri med Mattias, en sväng till teaterbaren med band och så vidare, tripp till loppisen på Rocklund med mamma, Gogo och Mattias och även mys med My. Idag har slöheten fortsatt att ligga i, men jag har försökt kickstarta mig själv med en dusch, satsen till linsbullar (som jag ska färdigställa imorgon) och sedan lunch då. Nu blir det en skypesession med Shelley innan något annat kan gå av stapeln.

Dagens lunch: rostade grönsaker, marinerad quorn, kall sås gjord på sojayoghurt, (Bosses hemmagroddade) groddar, broccoli och tomat. Gott!
(Ser du pappa - jag äter ju!)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela