carolineae

30/3 - show me how you do that trick

Publicerad 2012-03-30 10:57:37 i Allmänt,



Det har varit en mycket fin vecka - fika med Charlotte på stan, film och popcorn med Mattias, matlagning med Pepe, mat- och bröd'lagning' plus pussel med Emelie, fika hos My, mycket promenerande och så vidare. Fullt upp med andra ord. Har sökt några jobb, till exempel bärsäljare, sådana som står utanför köpcenter och säljer bär - vilket jag blev ganska pepp på. Ibland finner jag tjusning i de mest underliga saker.
Adecco Norge ringde mig igår och pratade norska med mig. Först tänkte hon skicka mitt CV vidare till 'hospitality', men när hon förstod att jag fortfarande var i Sverige sa hon att jag måste komma dit först så de kan skaffa jobb åt mig! Så det var ju lite förargligt, men de verkar ganska ambitiösa om de faktiskt ringer upp folk hit och dit. Jag tittade på bussresor härifrån till Oslo - 450 t/r. Svinbilligt! Fast jag ska väl inte åka nu, men det kan vara bra för mig och alla andra att veta. 6,5 timmes bussresa - piece of cake.

Idag skiner solen och jag ska med all sannolikhet sammanstråla med Mattias på stan senare. Vad vi ska göra vet jag däremot inte. Kanske ta ett back in the day-häng i Vasaparken. Ikväll är det något ståhej på teaterbaren, vilken jag ännu inte har invigit.

26/3 - is there room in your life for one more trip to the moon?

Publicerad 2012-03-26 14:49:59 i Allmänt,


Jag passade på att titta igenom de övriga få kort jag har tagit med mobilen de senaste veckorna. Inte helt otippat är ungefär 90% av dem på mat. Här kommer några exempel:

Sojakorv på ICA Maxi med pappa.
The word was on the street att Maxi hade börjat med vegetarisk korv i restaurangen där utanför kassorna, så det kände jag ett enormt behov av att uforska. Pappa stöttade mitt projekt och vi tog en sväng dit efter IKEA .


Fredagsmys med mat och film med mamma.
Det gick lite i sommarens stuk med broccoli, lök, tomater, champinjoner, tofu och sojakorv på grillspett tillsammans med en potatissallad med äpplen gjord på äggfri majonäs. Morsan passade förstås på att stoppa i sig lite kyckling också. Ps det är morsan som får stå till svars för ölen.

Lunchdags.
Jag hade gjort i ordning olivtapenade och kände då att jag behövde komplettera det med en slags pastarätt. Så jag lagade en, om jag får säga det själv, fantastiskt god pastasås gjord på havrematlagningsgrädde, vitlök, lök, grönsaksbuljong, fryst hackad spenat, soltorkade tomater, gröna och svarta oliver samt veg-bacon. Gottttt.


Morgonstund.
Jag hade tofu som var på snäppet att gå ut så jag passade på att göra en tofuscramble till frukost - tofu, oliver, champinjoner, tomater, lök och spenat med en skvätt sojayoghurt i för att det ska bli lite saftigare. Och krydda på det. Till det, en skiva med rostat bröd, lite grönsallad och hemmagjord hummus. Det var oväntat gott faktiskt.

Det var det när det kommer till matbilderna. Spännande lektyr.
I fredags så lagade jag, My och Johan fantastiska tapas och hade en riktig festmåltid. Jättefestligt. Vi drack lite vin, lyssnade på musik och satt timmar med pärlplattorna. Så som det ska vara liksom. Fin fredag.
På lördagen försökte jag mig åter på browniesarna som hade blivit lite brända dagen innan; den här gången brände jag dem inte men de var inte nå goda hur som helst. Jag slopar det receptet hädan efter. Jag satt och tejpade namn, nummer och stjärnor på min cricket-tisha (som jag hade lånat av Mattias) och sedan anlände Eva från storstaden. Damerna satt och målade sina naglar kvällen i ära, och vi hade det trevligt. Vid halv sex-tiden bar det av mot festligheter. Anders och Anso hade sin 30års-maskeradfest. Det var riktigt trevligt. Lite frågesport, god mat och efterrätt och kaffe, vin, prat och dans. Mycket fint!



På björnön med Mattias. Vååår.

 

 

25/3 - rismjölk och äggersättningsvåfflor så att säga.

Publicerad 2012-03-26 14:25:34 i Allmänt,


Grattis på våffeldagen!!! från mig och Mattias.

(Jag låtsas som om jag skriver det här igår, den 25e, för egentligen ville jag uppdatera och gratulera på våffeldagen men jag iddes inte sno in bilderna från mobilen. Men idag så!)

Så "idag" har det varit helt fantastiskt väder. Makalöst. Jag tog en liten promenad till affären i den strålande solen, sedan lagade mamma en jättesmarrig kantarellsoppa åt mig och Eva och till det åt vi veckosalladen mamma gjorde häromdagarna och rågbröd som jag handlade på ICA. GOTT! Sedan hängde vi bara och Stefan kom över på en kaffe och jag tvingade på honom några partier Yatzy. Klassiskt.
Efter det - eftersom morsan visade noll intresse i att köpa ett våffeljärn för att bruka det en dag - tog jag mitt pick och pack och åkte hem till Mattias där man med glädje firar våffeldagen! Helt utan någon motståndsrörelse. Så vi lagade våfflor och så tittade vi lite på världsmästerskapen i Starcraft (!!!) - trodde inte i hela mitt liv att jag skulle titta på något sådant. Fast jag varvade det med att spela Funtowers på hans mobil, vilket kanske i sig är precis lika besynnerligt som att vara fantatisk med Starcraft, när man gör det så intensivt som jag gör det. Efter det såg vi på It's kind of a funny story, vilken var rätt trevlig och lättsam - om än lite klyschig. Efter det fortsatte vi förstås att titta på mästerskapen lite grann. Jättekonstigt. På vägen ut missade jag sista trappsteget och ramlade, vilket jag fann ganska underhållande. Vänta jag bara tills jag kommer upp i åren, eller hur morsan?

23/3 - du räknar allt sorgligt

Publicerad 2012-03-23 13:09:11 i Allmänt,


Jag känner mig lite som en hemmafru faktiskt - nu har jag brownies i ugnen som väntar på att gräddas klart, och igår städade jag toaletterna och dammsög. Jag använder min tid lite grann som han, Hugh Grant, gör i About a boy - jag bestämmer hur lång tid jag ska nyttja till olika bestyr. En timme med det här, trettio minuter med det där och så vidare. Jag kan till exempel göra det klart för mig att jag ska söka jobb i två timmar, sedan ha lunchrast i en timme, innan nästa fas av dagen påbörjas. Mest så man inte ska hamna på villovägar och fastna någonstans. Fast jag lever förstås inte alltid efter det. Men ibland så. Jag är nästan klar med dagens sysslor (vilket idag har bestått av: tvätta indien-leggings, baka brownies, fylla på toapapper och sätta plastpåse i papperskorgen). Man måste ha dagsmål - hur små de än må vara - och se att man åstadkommer något för att inte krevera. Kvar på listan är att dona med tshirten inför maskeraden och motionera. Jag tänkte fånga solen tillsammans med Mattias och promenera lite, eventuellt på Björnön, och dricka kaffe ur termos som sig bör. Så då blir det både socialt och bra.

Ikväll är det myskväll på schemat tillsammans med My; det vill säga äta lite tapas, bygga pärlplattor och smutta vin. Hur magiskt låter inte det? Imorgon kommer Eva hit och på kvällen är det maskerad. Låter som ett bra upplägg. Veckan hittills har varit fin också, tiden flyger iväg i vanlig ordning. Var på informationsmöte på Arbetsförmedlingen i tisdags som var ungefär så givande som man kan fantisera att det skulle kunna vara. Tog en kvällskaffe med Emma och My igår inne i staden och slog till med ett besök hos Emelie efter det innan det var dags för sängen. Och liknande häng har det varit hela veckan. Fint det. Och diverse sysslor på dagtid. Livet fortsätter.

Våren är häär. Yessss.


20/3 - jobbsökeri och second hand.

Publicerad 2012-03-20 13:52:24 i Allmänt,


Det känns lite som om jag bedriver ett litet kontor här hemma dagtid. Lite ordning och reda måste man ju ha. Dagens pass är i princip över eftersom morsan och Måns snart kommer hem och då blir det full fart. Men jag mosar ut mina ansökningar här och var; och det är förstås ingen dans på rosor eftersom varje jobb kräver sitt allra egna, just personliga brev. Så det är mycket skriva och dona. Min allra senaste pepp angående yrke (som finns ute på marknaden) är skogsröjare. Vad mer kan man vilja än att gå omkring och lalla och dona och röja i skogen och plantera om? Vara ute i naturen och andas hela dagarna. Bli lite smutsig och svettig. Det finns väl ingen som skulle ha något emot det? Oavsett vad det är för jobb jag har brukar jag oftast kunna göra mig ganska hemma i det och må gott. Sätta min egna lilla prägel på det så att säga.
Men när det kommer till min radie angående jobbsökeri så sträcker den sig ganska långt. Jag kan bli säljare, lagerarbetare, skogsröjare, personlig assistent, servitris, receptionist. Allt möjligt. Jag är helt öppen för förslag. Ge mig vad jag tål liksom.

Jag har även hunnit med en sväng till brödet & fiskarna och stadsmissionen. Hållit hårt i mina händer för att inte spendera några onödiga pengar. Så det blev förstås inga inköp. Jag ska kanske ta och trycka i mig lite lunch nu snabbt så Måns inte blir avundsjuk när jag får mat och inte han. Men han har förstås en banan här som redan är tingad till honom. Den får jag inte röra, säger mamma varje vecka. Hårda bud. Och så säger hon att jag inte ska få något påskägg i år, bara Måns. Hur blev det såhär?


18/3 - helg helg helg.

Publicerad 2012-03-18 23:58:35 i Allmänt,


Eller ja, det är väl inte så stor skillnad för mig när det kommer till vardagar och helgdagar, men man kommer in i andan liksom. Vänder kappan efter vinden. Så då tar jag ledigt från uppstyrar-plikter jag med. Med all rätt! Förutom att jag sökte till en hindikurs idag, men det krävdes ju knappast någon ansträngning. Jag tänkte att jag skulle bunkra upp med oändligt av möjligheter och alternativ när det kommer till min framtid; som till exempel att söka ett antal utbildningar till hösten, ha resor i backfickan, några arbetsgivare som suktar efter min arbetskraft och så vidare (eftersom jag satsar på just det här med oändligt med möjligheter kan jag knappast nämna dem alla) - så att jag i min tur kan välja och vraka.


Helgen har erbjudit än det ena än det andra. Fredag var nog den absolut slöaste dagen jag har haft i år - jag virkade nästan konstant hela dagen (vilket på sitt sätt var produktivt också förstås) och plöjde igenom säsong ett av Arkiv X. Jag hade mina sängkläder på mig till klockan åtta på kvällen då jag tyckte att det var dags att ta tag i den så kallade dagen genom att möta upp Sandra och Tommi för lite käk. Det var fint och lagom. Jag kände ingen press eller hets den här dagen.
Lördagen var desto mer aktiv, då jag, My, Johan, Elias och Petter tog en svängom till teatern för att kolla in utförsäljningen de hade på sina kläder. Vi fyndade inget. Efter det gick vi och åt mat (jag och My delade på en pizza) sedan gick vi förbi Edvin på en kaffe. Kul och lite märkligt att hänga med alla de gamla från ungdomens dagar. Det känns lite som om man var sexton igen. Men alltid bra häng för all del.
Jag och My tog oss hem till henne och spelade yatzy, målade naglarna och drack lite vin. Emelie kom förbi och vi tog ett parti med Settlers innan vi åkte hem till Fernando tillsammans med Andreas och fortsatte kvällen där i kortspelandets anda. Sedan åkte jag hem.
Gud vad detaljerat det här blev.
Hur som helst, idag har jag sytt lite kläder som har haft hål i sig (typiskt Indien), varit och handlat livsmedel med mor, pucklat lite på Stefan och spelat Settlers med Mattias och Emelie. Kort och gott så har det varit en fin helg.

Nu känner jag mig alldeles för hyper för sängen, så jag ska nog försöka titta klart på Fracture med Ryan Gosling. Typ fjärde gången gillt. Jag somnar ju bara hela tiden. Men en bättre nuna kan man nog inte somna till faktiskt.

OCH så vill jag förstås säga ett stort grattis till faster Eva som fyller år idag. Hurra för dig!!

14/3 - sommaren i fjorden.

Publicerad 2012-03-14 13:00:53 i Allmänt,


På grund av min bristande koncentrationsförmåga - som existerar på gott och ont - har jag idag sökt flera jobb i Norge. Eftersom det inte fanns mycket på den svenska arbetsförmedlingens hemsida klickade jag in på Norges - vilka i mina ögon erbjöd mycket mer attraktiva möjligheter. Fast jag har ju faktiskt funderat på Norge den senaste veckan, men jag ändrar min trosuppfattning var dag, som jag alltid har gjort. Väldigt ombytlig. Vilket gör att jag kan hamna var som helst när som helst, vilket i sig är ganska bra. Då vet man inte vad framtiden har i skjortärmen. Att bo där uppe bland fjordarna en sväng skulle kanske inte sitta helt fel? Fast imorgon kommer jag förstås ha ändrat uppfattning. Vi får helt enkelt vänta och se.

Annars har jag anpassat mig riktigt väl till det arbetslösa livet. Det är ganska fint. Hänga runt och träffa folk och roa sig. Men det funkar bara ett tag. Det är bra att jag njuter av det nu medan det varar. För även det kommer med all säkerhet att ändras.

11/3 - vår och garn.

Publicerad 2012-03-11 12:40:55 i Allmänt,





Nu på förmiddagen slog äntligen min hantverksinspiration in, som jag har väntat. Så jag passade på att låna lite pengar av morsan och beställa elva garnnystan. Kan knappt bärga mig tills de kommer!!

Helgen har varit fin; mat (potatissallad, grillspett och vitlöksbröd) och film med mamma på fredagkvällen. På lördagen for hon och jag och hennes kompis Gogo till Änglamässan som tog plats i Wenströmska gymnasiums matsal - minnen - och som lutade mot det spirituella hållet: prylar och kristaller och stenar och healings och tarotkortsläsning och så vidare och så vidare. Jag köpte rökelser och vi köpte dessutom amueletter. Fint.
På kvällen var det spelkväll i Ronjas gamla lägenhet tillsammans med värdinnan, uppenbarligen, och dessutom Emser och Dave. Det blev nästan hela åtta timmars sträckspelande (det blir alltid härligt intensivt när man kommer igång) med Settlers och Party Alias. Alex kom även förbi en sväng på småtimmarna. Alltid en succé med spelkväll. Kom hem runt fyra på morgonen.
Nu får vi se vart den här strålande dagen tar mig. Lek med Mattias ikväll i alla fall. Hej hej.

9/3 - kärlek vid the monument of love.

Publicerad 2012-03-09 10:45:17 i Allmänt,



Igår sträcktittade jag på In treatment (snart är jag ikapp dig Mattias) under dagen, vilket var helt fantastiskt efter en fartfylld vecka. Sökte några slags lagerjobb också. På eftermiddagen/kvällen catchade jag upp med Kim som jag hade träffat på jobbmässan, vilket var ruskigt fint. Skulle hjälpa honom med matten också men det visade sig att jag hade absolut noll ackumulerad kunskap kvar från gymnasiet. Vanished. Men vi lagade festmat och hade det trevligt. Idag ska jag träffa Peter på en fika sen får vi se vad som händer. Heej.

7/3 - VIK - Oskarshamn. Vafalls?

Publicerad 2012-03-07 09:38:21 i Allmänt,





Gårdagen med far blev väldigt mysig - först åt vi lunch på Laxmi (som enligt mig inte alls lever upp till de indiska förväntningar man kan ha, men det var okej) och jag pratade sönder hans öron om Australien och Indien (det var faktiskt han som frågade). Och sedan gick vi vidare till hans hotell där jag visade lite bilder från när jag och Shelley var i Indien. Och pratade så hans öron blödde lite mer.
Efter det gick vi några meter till Kalle på spången där vi tog en kaffe samtidigt som vi inväntade våra bröder respektive söner. Hockeydags. Anders fick vara tålmodig och pedagogisk och svara på alla frågor som jag ställde under den här 3x20 minuter långa matchen. Jag är desto mer kunnig om hockey nu än vad jag var tidigare. Tack Anders. Det blir så mycket roligare då. VIK spelade ibland så brutalt dåligt så det gjorde ont. Om jag får säga det själv. Oskarshamn vann med all rätt. Om jag får säga så också. De får ta och rycka upp sig lite. VIK. Från att inte veta några regler överhuvudtaget till att kunna göra ett bedömande av en match på det här viset är ganska imponerande eller hur. Det är väl inte så att man trampar någon på tårna??

Idag blir det förmodligen ganska fullt upp också. Nu alldeles strax följer jag med pappa en sväng på IKEA där han ska storshoppa som vanligt när han är i Västerås (på order från högre makter skulle jag tro). Sedan har vi rekryteringsmässan, handla på ICA Maxi, en lunch skulle förstås sitta fint någon gång under dagen. Och ikväll bjöd My hem mig för mat och solning och så vidare. Så det blir riktigt fint det också.

6/3 - arbetslös, blåbärspaj, groddade bönor och Laxmi

Publicerad 2012-03-06 13:35:50 i Allmänt,

 

Som ni förstår av rubriker cirkulerar mitt liv ganska mycket runt mat för tillfället, det är min största hobby faktiskt. Fantastiskt kul. På riktigt alltså.

 

Idag har jag vart ganska nyttig. Städat toaletterna och skrivit ett personligt brev, mot alla odds. Det är inte så jobbigt när man väl har börjat. Och så har grannen som ska flytta varit och plingat på, och frågat om vi ville en bokhylla, så jag sprang in och tittade. Nu har jag peppat upp morsan som tusan på den, så hon ska titta när hon kommer hem. Gratis liksom, vad kan det skada.

 

Igår sorterade jag bland de fler än tusen bilder jag har från Indien (fler när jag får tillskott från Shelleys kamera), så det är lite mer överkomligt för folk att titta igenom. Tog en fika på stan med Mange och uppdaterade varandra lite granna. Jag provade även kiwisorbeten som jag hade gjort dagen innan, men den var lite för syrlig och frän för att vara bra. Nästa gång. Sedan tog jag en power walk och åt middag och åkte hem till Mattias och (han) bakade blåbärspaj och så tittade vi på Warriors. Ganska redigt bra film faktiskt.

 

Helgen blev mycket häng med min kära My, som har som ett härbärge för arbetslös Caroline. I fredags lagade Johan mat åt oss och My försåg mig med lite vin, sen gick vi ut en sväng på stan. På lördagen blev det lek med brorson Måns, på Vallby friluftsmuseum till exempel. Kul med djur! På kvällen var jag hemma hos My, och Ronja - numera storstadstjejen - kom och joinade oss. Lugn pratkväll.

 

Så jag har lyckats hålla mig upptagen de här senaste dagarna, vilket är bra. För man blir så fantastiskt uttråkad som arbetslös. Man blir galen i huvudet. Kiss i hjärnan. Strax kommer pappa hit från Dalarna och då ska vi äntligen prova Laxmi på stan, som påstås ha fin indisk cuisine. Ikväll blir det hockey med honom och bröder. Testosteron.

 

Idag var mina fina mungbönor färdiggroddade. Hurra och mums!


PS jag fixade tillbaka min facebook igår. Alldeles för arbetslös, sällskapssjuk och för mycket tid i mina händer. Tills vidare.

1/3 - INDIEN, besök nummer ett.

Publicerad 2012-03-01 12:12:45 i Allmänt,



Jag bestämde mig för att spendera "morgonen" till att rita ner på en karta våran resrutt genom Indien. Sedan kom jag på idén att lägga till en bild (vilket var absolut fåfängt att tro att jag skulle kunna begränsa mig så) till varje stad som vi besökte. Så det adderade genast på några timmar. Tur att man inte har bråttom någonstans. Men nu ska jag försöka publicera resultatet. Glöm inte att alla bilder är klickvänliga.
(Observera att det här kanske kommer att vara det längsta blogginlägget genom tiderna. Varning varning.)

Svart: Bil/chaufför
Röd: Tåg
Blå: Buss
Grön: Flyg


 

RAJASTHAN (ökenområdet)

 

1. Jhunjhunu

Vårat första stopp tillsammans med vår chaufför Odwi. Vi såg inte mycket (det hände ingenting där) förutom vårat helt fantastiska hotellrum. Vad mycket pengar vi hade kunnat spara om vi inte hade tagit paketresa haha.

 

 

2. Bikaner

Här hände det ungefär lika mycket som i Jhunjhunu. Vi höll fortfarande på att anpassa oss till Indien så vi var lite försiktiga också. Vi gick till ett tempel och sådär. Man måste åka igenom dessa städer för att ta sig lite djupare in i Rajasthan.

 

 

3. Jasailmer

Nu blev vi helt sålda på Rajasthan. En liten, superavslappnad stad med säkert halva befolkningen hooked på opium. Här trivdes vi som fisken, och gick och shoppade lite för första gången i Indien. Vad blåsta vi blev, såhär i början. Men det är okej. Vi gick till fortet och vi åt på alla dessa mysiga takrestauranger som det kryllar av i öknen.  Här träffade vi även på vårat Rajasthan-crew som vi hängde mycket med på kvällarna.

 

 

4. Kamelsafari och sova under stjärnorna i öknen

Vi åkte ut till mitten av ingenstans, spenderade dagen på kameler och såg solnedgången. Tillbaka till 'resorten' och åt middag och såg Rajasthani-folkdans. Sedan for vi ut med de andra besökarna som var där och sov på järnsängar som var utställda mitt på sanden, med ingenting runt omkring. Såg på stjärnfallen och sov som bebisar. (Shelley har bilderna från kamelsafarin dock). Ps. det var här Shelley träffade sin kära karl för första gången.

 

 

5. Jodhpur

Rajasthan fortsatte att imponera på oss, och i Jodhpur spenderade vi ett par dagar med att shoppa lite mer, gå till fortet (som alltid) som var ganska glassigt på insidan och hänga med våra vänner vi fann i öknen. Jättemysig stad.

 

 

6. Udaipur

Här trivdes vi jättebra. Vi umgicks med folket, vi gick till fortet, vi åt massor med mat och vi shoppade. Haha. Som alltid. Men alla städer var bara så fina. Här träffade jag Sumit för första gången, som var chaufför till våra belgiska turistvänner.

 

 

7. Pushkar

Shelley hade drabbats av akut matförgiftning, och eftersom vi bara spenderade en dag i Pushkar missade hon absolut allting. Jag fixade lite medicin åt henne sedan promenerade jag runt med belgierna och pojkarna (Minsu, Ahmed och Simon). Det var en liten, mysig hippiestad med massor med marknader och ghats. På kvällen mötte jag upp med Sumit eftersom Shelley var helt död. Det var nog ödet.

 

 

8. Jaipur

Rajasthans huvudstad, som var alldeles för stort för vårt tycke. För mycket trafik och för många människor. Sista anhalten i Rajasthan. Vi gick till palatset, träffade Minsu, Ahmed och Simon och tittade runt. Jag umgicks med Sumit en av de här kvällarna också, efter att han och belgierna kommit ikapp oss i resandet, medan Shelley umgicks med de andra pojkarna.

 

UTTAR PRADESH

9. Agra

Äntligen blev vi av med vår chaufför Udwi. Vi var ganska less på att resa med honom vid det här laget. Eftersom han inte kunde engelska så hade vi kommunikationssvårigheter kan man säga. Men nu var vi våra egna. I Agra gick vi och besökte Taj Mahal, vilket var alldeles så fantastiskt fint som de säger. Men förutom det hade inte Agra mycket att erbjuda. Officiellt sista kvällen tillsammans med Simon, Ahmed och Minsu. Även om vi träffade Minsu igen i Varanasi.

 

 

10. Varanasi

Förmodligen den heligaste staden i Indien. Det är hit pilgrimarna kommer, det är hit indierna tar sina döda och bränner dem på bål och kastar askan i floden Ganga (deras moder). Det är fullt upp i Varnasi. Och i gamla stan har de fantastiska kringelkrokel gränder med jättemysiga butiker. Och väldigt billig shopping. Många kor. Kallt som tusan var det dessutom. Vi spenderade en vecka i Varanasi (pga att vi missade tåget i Rishikesh), men nu, utan Udwi hade vi ingen tidspress. Fria. Vi träffade israelaren Eldad som det kändes som om vi redan hade känt en livstid, och han tyckte att vårat sällskap gjorde han så avslappnad. Det var fint.

 

 

--- Efter Varanasi tåg vi tåget tillbaka till Delhi, och mötte upp med Sumit och Raj. Spenderade två nätter där innan for ut på en tio-dagars spontanresa upp runt omkring i Himachal Pradesh.

HIMACHAL PRADESH

 

11. Chandigarh

Vårat första stopp. Vi spenderade bara natten här, på väg till Dharamshala. Så alltså såg vi ingenting, men tydligen är den här staden känd för att vara väldigt modern i Indien. Inget som vi är särskilt intresserade av alltså.

 

 

12. Dharamshala

Det är här det sägs att Dalai Lama bor, men jag är inte säker på om det är här eller McLeod Ganj. Vi utforskade den lilla staden, åt massor med god indisk mat (pojkarna lärde oss hur det går till) och njöt av vintersolen. Shelley var ganska febrig, så det var bitterljuvt för henne.

 

 

13. McLeod Ganj

Det är egentligen hit alla pratar om att de ska åka till, fast de råkar kalla det för Dharamshala istället. Massor med berg, munkar och människor från Tibet. De unga människorna var mer modemedvetna än vad jag hade förväntat mig (kanske de mest medvetna jag sett i Indien). Det var jättefint, och jättekallt. Och vi (egentligen bara jag och Shelley) firade julafton här med rom, middag, jordnötter, kortspel och the Beatles. Mer behövs inte.

 

 

14. Manali

Återigen en jättefin stad uppe vid bergen. Lugnt, kallt och fantastiskt. Vi såg snö och vi såg människor som åkte skidor på isbanor haha. Whatever makes them happy. Vi åt mat och jordnötter. Besökte parker och floder. Hade det bra, bra, bra.

 

 

--- Vi åkte tillbaka till Chandigarh och spenderade återigen en natt där utan att se någonting överhuvudtaget. Förlåt Chandigarh, next time. Därmed var vår tio-dagarsresa slut. Tillbaka till Delhi i några dagar och spenderade nyårsafton med pojkarna. Ungefär som julafton - rom, middag och mys. Därefter åkte Sumit iväg och jobbade och jag och Shelley bestämde oss för att ta nattbussen till Rishikesh.

UTTARANCHAL

 

15. Rishikesh

Här kom vi att spendera en vecka. Vi hittade en magisk yogalärare som var hur vig som helst. Han var galen och en riktig raring. Så vi gick på yoga varje dag. Vi träffade kanadensaren Brad som var den bästa (och mest långsamma) historieberättare genom tiderna. Vi bara skrattade åt honom, och han bara fortsatte. Han förstod inte. Det fanns massor med apor. Knappt någon trafik där vi bodde, förutom mopeder. Vi hade Ganga - den heliga floden, vi spelade schack, korrum-board och badminton med indierna som vi träffade på. Vi hade det bra tills det började klia i benen och det var dags att dra vidare.

 

 

---- Tillbaka till Delhi i några dagar, i väntan på att dagen vi skulle ta flyget ner till Trivandrum skulle komma. Alla vägar leder till Delhi. Jag ljuger inte.

 

KERALA

 

16. Trivandrum

Flyget gick bra, mellanlandade i Mumbai. Jag blev sjuk. När vi kom till Trivandrum åkte vi raka vägen till ett ashram för att göra yoga och meditation etc. Jag låg i sängen i två dygn medan Shelley provade på det som gällde där, och det var inget för oss. För religiöst och för strikt. Vi flydde. Varkala nästa.

 

17. Varkala

De vitas semesterparadis i Indien. Bara vit hud så långt ögat kan nå, och inget spår av de svåra liv indier lever vissa gånger. I alla fall på stranden, dit de vita åker. Bara massor med restauranger och shopping och sol och bad. Men vi trivdes i alla fall. Det var här vi fick upp ögonen för scooter-livet; och skulle aldrig någonsin släppa det. Vi var här i en vecka, och spenderade 3-4 dagar på scooter. En dag tillsammans med Vinod som visade oss lite andra saker. Shelley färgade håret med henna (vilket många muslimska män som har blivit gråhåriga gör också, haha), men den gick ur inom en vecka, och vi bara glassade. Jag hade återhämtat mig från sjukdomen.

 

18. Alappuzha

Vi tog tåget till Alappuzha, bara två och en halvtimme bort från Varkala. Där spenderade vi två nätter, åkte runt på en förbannat slö elmoped en dag och skämdes. Såg lite stränder, åt mat och impulsbokade flygbiljetter från Mumbai - Delhi den fjortonde februari och förvånades själva över framförhållningen. Alappuzha var inte så speciellt.

 

 

 

19. Munnar

Vi fick höras talas om en bergsstation när vi var i Alappuzha. Så vi tåg lokalbåten och lokalbussen upp dit. Det var helt fantastiskt fint, och inte alls lika varmt som det har varit i de övriga städerna i söder. Vi spenderade ganska mycket tid med den underhållande tysken, Burkhard som vi träffade på båten och som vi kom att gilla skarpt. Vi åt middag, gjorde trekking i bergen och åkte på sightseeing ute i naturen tillsammans. Munnar var underbart. Bara teodlingar där uppe.

 

 

20. Cochin

Vi gjorde en ansträngande bussresa till Cochin ner från Munnar. En stor stad. Vi spenderade mest tid med att äta, gå på bio och slöa. Så som vi gör i storstäderna. Gjorde några små besök till påstått intressanta turistmål. Bokade tågbiljett till Gokarna och väntade på avgång.

 

KARNATAKA

 

21. Gokarna

Efter att ha spenderat natten på tåget kom vi fram till Gokarna. Väl där fick vi spel och kunde inte slappna av. Otroligt dålig energi och vi kunde absolut inte stanna kvar där. Vi har funderat på om vi överreagerade när vi direkt bokade nattbussen därifrån och inte gav det någon riktig chans. Men eftersom vi både kände samma sak så spelade det ingen roll om vi överreagerade eller inte. En liten stad som är helt befläckad och tyngd av droger. I alla fall ute vid stränderna.

22. Hampi
Hampi är absolut ruinernas stad. Massor med gamla, förstörda byggnader och jättemånga stenar. Vi hittade ställen med gourmet-måltider och ville just av den anledningen aldrig lämna Hampi. Vad vi åt. Vi hyrde även scooter och reste omkring lite grann. Gick upp i ottan och såg soluppgången. Osv osv. Hampi var fint.



GOA

23. Goa
Näst sista stoppet innan vi skulle bli så illa tvungna att återvända till Delhi. Trots att vi hade funderat på att skippa Goa helt, så i slutändan (eftersom vi inte stannade något i Gokarna) spenderade vi nästan en hel vecka där. Bodde i en stor bambuhydda på den lugnaste stranden i Goa. Hyrde en scooter i en vecka, hittade en vegansk restaurang, gjorde lite shopping och funderade lite lätt på en tatuering. Åt som vanligt. Eftersom vi inte bodde i norr, där de vilda partystränderna är, så var Goa alldeles bra. Och hyddan var episk.




MAHARASHTRA

24. Mumbai
Vårat absolut sista stopp innan Delhi. Slutet på resan. Det kändes också, vi hade problem med att sova om kvällarna och ville faktiskt inte gå och lägga oss, haha. Som om det skulle hjälpa. Mumbai var en annan slags storstad än de som vi har sett tidigare. Lite renare och lite mer organiserat. Vi gick på bio tre gånger, åkte ut till Elephanta-ön och tittade in grottor, vi gick på marknader osv.


 

--- Den fjortonde februari var vi tillbaka i Delhi för vår absolut sista vecka i Indien. Väldigt svårt att slappna av. Vi träffade våra kära pojkar igen. Sumit var ganska upptagen med bröllopsbestyr så vi sågs så mycket det gick. Gjorde lite sista shopping och åt mat osv osv. Gick på hindu-bröllop vilket var väldigt intensivt. Sedan skiljdes vi alla åt. Raj tillbaka till öknen, Shelley tillbaka till Sydney, jag tillbaka till Sverige och Sumit stannade där han var. På återseende, yes?

 

Såhär i efterhand måste jag säga att det här inlägget absolut spårade ur, i jämförelse med vad jag hade i åtanke från början, haha. Tänk om man kunde lägga lika mycket energi på andra, mindre roliga saker här i livet.

 

 

 

 

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela