carolineae

BEBBEMYS

Publicerad 2012-10-24 21:46:00 i Allmänt,

 


Idag fortsatte jag gårdagens projekt med indisk matlagning och förbättrade den något. Men långt ifrån det önskade resultatet. Övning övning övning. Tvättning, diskning och allt sådant som hör husmorslivet till. Sedan kom Charlotte förbi och vi uppdaterade och visade varandra bilder från de senaste resorna vi har gjort. Jag Indien och hon har tagit en svängom till Holland och England. Hon hade reunion med våra kära vänner Lorain, Robbin och Michael. Avundsjuk. Sedan plockade vi upp Marielle och tog en vända till Erikslund där jag inhandlade de första vinterskorna på säkert tio år. Det var på tiden att ta ansvar. Sedan var det dags för en efterlängtad bebisträff. Vi köpte med oss pizza och fika och for hem till Sandra där vi fick se den alldeles färska och söta Sanna och den alltid förtjusande Dante som nu är tretton månader. Fullt hus för en tvåbarnsmor. Jättehärligt var det. En fin, färgrik höstdag.
 
 
 
 

INDIEN - SVERIGE

Publicerad 2012-10-24 08:58:17 i Allmänt,

 
Home again. Flyget var väldigt smidigt och bekvämt, såg en bollywood-film, åt lunch, sov tre timmar, såg en film, åt macka och sen var jag i Finland och hoppade direkt på planet till Sverige. Drack kaffe. Landade.
Var förstås väldigt tråkigt att säga farväl till familjen Kumar Nehar, speciellt barnen. Och förstås allra helst Sumit. Men förhoppningsvis kan vi ses igen.
Nu har jag mitt gamla svenska nummer för alla som undrar.
Igår tog jag en efterlängtad lunch på Kajen tillsammans med Emelie och sedan uträttade vi några ärenden till stan och därefter besökte vi mitt kära ICA Maxi.
Jag storlagade indisk mat från scratches i fyra timmar igår. Hemmagjord paneer (färskost) och ghee (klarnat smör) bara för att jag skulle kunna göra en av mina favoriträtter - palak paneer (spenatgryta). Men i slutändan så lagade jag klart maten, förutom chapati-brödet, sedan stupade jag i sängen kl 21. Jetlagged I suppose. Men jag vet att MIN palak paneer inte smakade som DERAS palak paneer.. why like this?
Nu började jag dagen med indiskt masala chai. Det var bättre åtminstone.
 
 
 

20/10 DELHI

Publicerad 2012-10-20 09:55:00 i Allmänt,

 
Snabbinlagg!
Jag har det bra, bor hemma hos Sumits familj. Livet som ogift blandpar i Delhi ar ytterst begransat. I forrgar traffade jag Shelley och sa farval till henne som i denna stund numer ar i Kina och halsar pa sin halvsyster. Befinner mig i den mest intensiva stadsdelen i Delhi - Pahar Ganj. Speciellt om du ar gori som jag - det vill saga, du besitter fager, ljus hy. Myllrande, lang marknadsgata med gamar till forsaljare, lemlosa och brannskadade folk pa gatorna, sma barn som vill ha pengar och inte slapper taget om dina klader, vad som kanns som tusentals manniskor och alla forsoker prata med dig. Plus trafik pa det. Pahar Ganj ar det ultimata indientestet. Jag tycker jag hanterar det ganska val vid det har laget. Sumit ar hemma och jag utfor lite shopping. Saga vad man vill om Pahar Ganj, men de har det mest attraktiva utbudet (for goris och goras i alla fall - turister) och de billigaste priserna. Take it or leave it. Nu ska jag skriva ut min flygbiljett och vantar pa att skraddaren ska bli klar med ytterligare en indisk dress som jag rakade springa in i pa vagen hit. Sedan bestaller jag hamtning av min indiska man. Pa mandag kommer jag hem igen. See you then.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela