carolineae

Två veckor

Publicerad 2013-12-28 13:31:00 i Allmänt,

Nu har det gått två veckor i det tysta, mörka landet Sverige. Det har varit fullt sjå med familjeaktiviteter (födesledagar, uppesittarkvällar, julaftnar och så vidare) och många som har varit nyfikna på att träffa mannen som de har hört så mycket om i två år men faktiskt aldrig sett skymten av. Det har varit bowling med pappa, lite halv-sightseeing på björnön och fina kvällar med vänner och vin och kortspel. Igår gjorde vi debut på gymmet också. I och med att han inte har något personnummer ännu kan vi inte riktigt signa något ordentligt, men de har en kampanj med gratis träning i 2 veckor nu så det kunde han nyttja i alla fall!

Den här veckan har jag börjat jobba igen så han har fått vara själv i några dagar. Men den mesta av den tiden har han spenderat sovandes, då han också upplever det grymt tufft att komma upp i detta mörker! Och i tisdags var det förstås julafton och det tyckte han var spännande! Kul att jultomten kom och allting. Och barnen som var ivriga upp över öronen med att dela ut julklappar. Upplevelse!
 
Nu ska vi ner på stan och träffa Mattias. Senare ska vi hem till morsan och äta lite middag med resten av gänget.

---
Läget är som sådant att vi väntar på att han ska få sitt personnummer, som vi förhoppningsvis hinner få innan 15:e januari så han kan söka in till skolan som börjar i februari. Nyttiga aktiviteter behövs!
Han har klarat sig bra i Sverige än så länge, även om det är en del att anpassa sig efter! Kylan har varit värre än vad han hade kunnat förvänta sig, och då har vintern inte ens startat om man säger så. Människorna upplever han som väldigt trevliga och snälla, speciellt imponerad är han av de som jobbar på myndigheter(?) så som försäkringskassan, skatteverket och SFI, för de faktiskt är trevliga och vill och försöker hjälpa en. Tvärtemot Indien. Och familjen och vännerna tycker han mycket om. Maten som han har ätit hittills som inte är indisk tycker han också om, även om han verkligen, absolut måste äta chapati (indiskt bröd) till middagen för att känna sig mätt. Annars är det inte komplett. Vi har dammsugit, diskat och tvättat för allra första gången också. Bäddat sängen med överkast. Använt vattenpass för att sätta upp saker på väggen. Satt ihop en hamburgare med bröd själva. Allt är ungefär för första gången.
 
Första kvällen i Sverige. Otrooligt trött efter en lång resa som var 8 timmar längre än planerat pga försenade flyg.
 
En riktigt mysig julafton hemma hos Anders och AnnSofie!
 
Det har blivit en hel del fantastiskt indiskt här hemma nu när jag har en privat kock!
 
 
 

Massage och snöväder

Publicerad 2013-12-06 13:16:00 i Allmänt,

Trots att det har varit omöjligt att komma upp i rimlig tid på sistone (vad är det som händer? är det mörkret?) så lyckades jag att komma upp denna morgon fastän jag jobbade till 00:50 igår. Moroten var en timmes massage på ett spa här i närheten på ICAs bekostnad. Kvinnan som hade detta spa var väldigt trevlig och extra vettig, och massagen väldigt avslappnande och behövlig, men kroppen är långt ifrån glad ändå. Jag har följt hennes rekommendationer och bokat en tid hos läkaren på torsdag, vad de nu kan göra? Men jag är hellre extra varsam än oaktsam när det kommer till ryggen. Och så kan jag, som alltid när jag är där, checka av listan på mina diverse åkommor. Undrar om jag får den där härliga läkaren med fransk brytning som satt och knäppte mig på kinderna och frågade om jag fick ont = bihåleinflammation. Kontroversiella metoder. Förhoppningsvis kommer jag in på den där skolan i februari så min kropp kan få läka ordentligt.
 
Jag har dessutom haft ytterligare en inneboende (förutom Svea) ett par nätter nu. Men tyvärr har vi inte ens fått säga hej! När jag kommer hem mitt i natten ligger hon förstås och sover. Och detsamma gäller mig när hon går upp för att gå till jobbet på mornarna. En annan gång Stina!
 
Nu är flygbiljetten köpt och klar och viss ledighet från jobbet bekräftad, så nu är det bara att väänta. Som vanligt. Tiden verkar krypa fram just nu. En vecka kvar! Puss.
 
 

Första advent

Publicerad 2013-12-01 11:19:00 i Allmänt,

Förutom att det är pappas födelsedag idag så är det även första advent. Förstås så började jag dagen med en mysig adventsfrukost till det ensamma tända ljuset. Om en stund så ska jag ta en promenad till Vallby julmarknad och möta upp med Mattias för att ta en liten titt. Solen lyser och allt! Senare kommer mamma förbi och vi ska äta gott. Förmodligen blir det en hel del snack och antingen lite teoretiskt eller praktiskt pyssel.
 
Igår fick jag först en ny liten sambo, Svea. Och sedan fick jag Marielle och Stefan - omaket till trots - att komma över med tvspel och en hel drös med pysselsaker, eftersom jag gärna också ville vara med men inte lika gärna ville överge Svea omedelbums. Så det blev en tvspel/pysseleftermiddag och kväll här = alla sitter tysta och gör sin grej. Det kanske låter sådär men det är ungefär ultimat när alla är inne i det. När vi kände oss någorlunda klara så gjorde vi i ordning tacos och såg på en film. Fin dag.

Pappas födelsedag

Publicerad 2013-12-01 11:18:00 i Allmänt,

Förutom att det är första advent idag så är det även min fars födelsedag! Hipp hipp hurra för dig!
Jag hoppas din dag blir fantastiskt, jag är helt säkert på att Lena och Spanien tar hand om dig!  
 
(Lånad från Anders och Ann-Sofie)
 
Jag kan även förtälja att jag, dagen i ära, googlade på min fars namn och sprang på bilder på både min far och hans söner:
 
 
 
Alla från Team Control. Det var ett tag sen!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela