carolineae

Innan-semester-och-resa-pirr

Publicerad 2013-05-28 21:58:00 i Allmänt,

 
Två dagar kvar! Fast typ tre dagar kvar tills jag faktiskt är framme. Huur mysigt kommer det inte bli? Jättemysigt. Kvar att pussla ihop är kvalitetsöronproppar (essentiellt i Indien för att få en chans till sömn!!) som är lättare sagt än gjort att finna, samt någon slags läsning. Och gärna någon läsning som man kan göra sig av med utan vidare sentimentalitet, ifall man skulle råka på någon bokbytarhylla eller så. Sedan förstås den ständiga, stora prövningen - att få plats med allt i väskan. När jag började plocka ihop packningen i måndags såg allt ljust och väl ut, men i och med att dagarna har gått har saker och ting börjat bygga på sig själva där uppe på köksbordet. Jag väntar tills minuterna är kritiska innan jag tar mig an den sista utmaningen. Brukar vara ett vinnande koncept. Och imorgon är det sista dagen på jobbet! Efter ett visst grupptryck från sina kollegor har Pepe gått med på att bjuda oss på paj och vaniljsås imorgon, som straff för att han har använt sin telefon för mycket under rasterna som man hellre vill prata och umgås på. Vi har satt upp en väldigt begränsad användning av dessa tekniska små djävular under sociala stunder på jobbet, och Pepe har inte skött sig överhuvudtaget på sistone. Han behöver tyglas. Men mest tror jag han gör det för att det är min sista dag innan semestern och för att han är rar. Men officiellt är det här en varning till alla andra där ute som är bortom kontroll.

Ps. jag hörde att det bara var 42° i Delhi idag, och det är ju i alla fall ett uns bättre än 50° eller hur? Längtar mest tills högsommaren drar igång i juni!
 
Nainital oktober 2013
 

Fantastiska och välkomna helg!

Publicerad 2013-05-25 00:34:00 i Allmänt,

 
Nu ringer äntligen helgen in, efter en hel femdagars kvällsvecka på ICA lagret. Det firades i vanlig ordning med fredagsfika på rasten tillsammans med Pepe (och idag även Anna!). Veckan har varit fylld med träning på gymmet tillsammans med Marielle, stan-strosande och Indien-preparationer, Game of Thrones och idag var jag och My iväg till Erikslund och tog en frukost på Ikea och tittade omkring där. Jag spontanhandlade en badrumsmöbel - av det slag som jag har letat efter - till ett riktigt fyndpris! Uppenbarligen omöjligt att motstå. Speciellt med den nyinkomna lönen - som jag efter ett visst mek och tvångsinförskaffande av en ny bank äntligen lyckats få in på ett konto istället för en check på posten.
 
Imorgon ska jag försöka sova lite längre eftersom jag har känt av en brist på sömn de senaste dagarna, men min kropp har ändå vägrat sova längre fast jag har försökt. Så imorgon hoppas jag på en lugn morgon. Sumit har inte lyckats sova bra på sistone heller så det kanske ligger någonting i luften inför resan. För övrigt är det marknad i staden denna helg, som jag och Charlotte och Sandra tänkte besöka imorgon. Jag ska även snålåka på morsans tvättmaskin och mysa lite med Svea nu när mamma och Eva är i Göteborg. Jag hade en dröm i natt då jag och mina bröder och min faster Eva stod och bakade småkakor inför morsdag. Det var en härlig dröm! Vi planerade en riktig överraskning till morsan!
 
Ps. jag längtar efter den härliga 50° hettan i Delhi... can't wait. Jag är som gjord för sådana temperaturer. Eller?
 
 

Balkong- och lägenhetsfix

Publicerad 2013-05-19 15:13:00 i Allmänt,

 
Nu börjar det bli lite ordning på balkongen till slut, i lagom tid till sommarens förmodade värme:
 
Bänk med dyna, filt och kudde, en glaskula och ett strådraperi för att få lite skydd från insyn.
 
Hittade ett fint vindspel. Relax.
 
Andra sidan med stol och bordar. Gardiner för att dölja plåtväggen lite, men förhoppningsvis kommer de bli lite spexigare med tiden.
 
Översikt. Förhoppningsvis kan jag styra lite blommor och växter efter jag har kommit hem från Indien!
 
Tidningsställ med trasig överdel som mekades ihop med en skiva från min trasiga tvbänk, tyg och lim.
 
Jag och Marielle hade magnetfix igår (med tips från morsan) och det här var mitt resultat. Gamla yoghurt- dryck- och burklock, frigolit, lim och tyg.
 
Min och Sumits gamla strandfilt hittade äntligen sin rätta plats på väggen i vardagsrummet.
 
 
Det här är lite vad som har hänt den senaste tiden här hemma. Tack och hej!
 
 

Tre dagars semester kan man säga

Publicerad 2013-05-19 11:05:00 i Allmänt,

 
Jag hade det finfint tillsammans med Emelie i Uppsala! Jag tog min kära Opel-pärla i fredags förmiddag och körde raka vägen till Uppsala och in på hennes gata utan några som helst omständligheter! Trots att jag i princip aldrig (med flit) kört till Uppsala för egen maskin och aldrig varit i hennes relativt nya studentlya tidigare. Men hennes gata ligger otroligt uppskattat till för sådana utan GPS och karta. Väl där bjuckade Uppsala på några vattendroppar för att välkomna mig men det avtog snabbt som tur var. Vi tog en kanske 40 minuters promenad in till stan och strosade omkring där och gick snabbt in i semester-mode, vilket innebar att man fick göra vad helst som föll en in utan några krav. Till exempel kunde man ta en lunch när man kände för det, strosa omkring, unna sig ett par örhängen, stanna för kaffe när man kände för en paus och bara ta det riktigt lugnt. Även fast Emelie bor i Uppsala så kom hon också in i semesterläge så det var härligt för samtliga. Jag fyndade även en matta och två lyktor till balkongen, en tshirt och några hårband. Kvällen avslutades med vegetariska thalis på en indisk restaurang och The Great Gatsby på bio innan vi promenerade hem igen.
Förmiddagen av lördagen spenderade vi ute i naturen, i en hage som vi delade tillsammans med några fromma får, och åt sallad och njöt av solen. Sedan begav jag mig tillbaka till Västerås för att hinna i tid till hockeymatchen och lämna Emelie med ny energi inför sitt pluggande.
 
Och matchen vet nog de flesta att den gick bra! Jag såg den hemma hos Stefan och Marielle, och efter det gick vi tillbaka till mig för att kunna kombinera hockey/pyssel/eurovision/vin och öl/mat på en och samma gång. Så ikväll blir det final mot Schweiz. Men dessförinnan ska jag ta och fortsätta husdonandet som inte verkar ha något slut! Ska köra mitt gamla köksbord till återbruket och piffa till hemmet och den gamla visan. Skriva packlista och att-göra-lista inför Indien. Praktiska saker alltså, innan bror Stefan kommer för att få sin hockeydos. Guld med långhelg!
 
 

Hockey, Uppsala och allmänt pepp!

Publicerad 2013-05-17 11:13:00 i Allmänt,

 
Igår var en väldigt fin dag med bra flow på jobbet, hem i solskenet och ner i källaren för att gräva fram diverse prylar till balkongen och hålla på och pyssla där lite och låta inspirationen flöda. Sedan hem till mor för att hämta hennes bil och ta den till besiktning, i och med att hon hade dubbelbokat sig denna eftermiddag, och det gick helt fläckfritt! Jag och åkte och plockade upp My och vi tog en sväng till Ikea eftersom jag var i balkongpyssel-mode och ville titta efter främst dynor. Men fann några tunna, genomskinliga gardiner istället som jag ska testa sätta upp mot den fula plåtväggen på balkongen. Men det får bli ett söndagsprojekt skulle jag tippa på. Efter Ikea släppte jag av My och åkte och bytte bil hos morsan och åkte hem och lämnade bilen och tog min cykel och begav mig till Stefan för en väldigt stressande hockeymatch! Det här kan verkligen inte vara bra för svaga hjärtan. Men till slut gick det vägen i alla fall och alla var nöjda och glada! Vi drack vin och öl och firade och pratade, så det var en himla fin kväll! Jag måste gardera mig för matchen imorgon så jag inte får en hjärtattack.
Men NU ska jag iväg till Uppsala och hälsa på Emelie och det kommer bli asgott! Härligt att vara ledig fre-sön. Jag har hört att solen skiner där borta med så det kan knappast misslyckas. Ps. jag har hört att de har indiska restauranger där borta också! Och att vi ska äta det ikväll!
 
 

Trötter och balkongpyssel

Publicerad 2013-05-15 22:50:00 i Allmänt,

 
Gudars vad trött man kan vara efter jobbet, och det är nästan omöjligt att undvika den underbara nappen. En himmelsk drog. Den här veckan har gått fort, hunnit med lite lägenhetspyssel, träning och testund med My och hennes syster Moa. Jag var och hämtade ett köksbord som My skänkte till mig (tack!!) och monterat upp det..så nu står det andra bordet och skräpar i vardagsrummet. Måste ta ställning till om jag kan använda det/stolarna till något, eller om jag ska skeppa det eftersom det är ganska så fallfärdigt! Idag blev det balkonguppstyrning så att åtminstone grunden är avklarad; ihopmontering och organisering. Även några trasmattor som My slängde in tillsammans med bordet! Nu gäller det att mysa in det lite grann.. det är det som är det roligaste. Men eftersom all min nuvarande och nästkommande rikedom kommer gå åt till resan så får det bli på något uppfinningsrikt sätt tills vidare. Till råga på allt slängde fulingarna på transportstyrelsen in en bilskatt mitt i allt detta! Den var inte väntad.
 
Strax efter sju imorse fick jag meddelande på trucken att det var hemgång senast innan 8! Den här dagen var den första dagen jag givit hän åt något sådant sedan jag blivit så kompgirig. Men jag fick ändå inte gå hem för det gällde inte min avdelning. Men ryktena om fri hemgång fortsatte passera på lagret och drömmen la sig inte... men vid 10 blev det ett konkret nej från min chef eftersom de hade förflyttat människor lite överallt på lagret bara för att undvika den här fria hemgången... då kan man äntligen acceptera sitt öde och gå vidare. Så jag klarade den här dagen också! Jag hade bara ett sådant himla sug efter att dra hem och pyssla med balkongen. Tålamod tålamod.
 
På fredag åker jag till Uppsala över natten och hälsar på Emelie. Längtar efter att få göra en liten tripp och få lite förnyelse! Så den kommer sitta finfint. Och sen så är det bara två veckor kvar till den ännu större avgången..
 
 

Maj, drömmar, planering och sol

Publicerad 2013-05-12 13:26:00 i Allmänt,

 
Vår och sommar på intåg och här rullar saker och ting på som vanligt. Kommit igång med gymmandet tillsammans med Marielle, vilket alltid är en hit. Sumit har haft intervju på ambassaden, och nu är det kanske en 2-3 månaders väntetid bara för att höra från migrationsverket att de sätter igång med ärendet? Inte mycket att göra åt det i stunden. Tre veckor kvar tills jag beger mig tillbaka till Indien, ett besök till Darjeeling och runtom i Sikkim (nordöstra Indien) och kanske även en sväng till Nepal om vi inte blir helt förälskade i den avlägsna bergstrakten Sikkim. Vi får lyssna på våra hjärtan.

Igår strosade jag och Charlotte runt på stan och tog det piano. Shoppade lite (basic träningskläder och såna saker), åt lunch och drack kaffe. På kvällen hade jag besök av Charlotte och My, och vi spelade lite kort, backgammon, drack lite vin och pratade. Trevligt!
Idag går mer åt städa/planera/tänka-hållet och även förstås kalas för Måns som fyller 3 år!

Nästa vecka jobbar jag 4 dagar och har en 3 dagars helg vilket kommer bli fantastiskt. Sumit är så exalterad över vår resa att han har börjat packa sitt bagage redan nu! Vilket kanske är att ta i. Men sådan framförhållning stöter man sällan på i Indien.
 
Lite balkonghäng igår! Bilden snodd från My och hennes moderna mobil! Puss.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela