carolineae

Höstinspiration

Publicerad 2013-10-27 22:42:00 i Allmänt,

  
 
Symässan i Stockholm var en riktig succé. Det var jag, mamma, Ann-Sofie och lilla Charlie som for iväg. Fullt sjå med otroligt många kvinnor, otroligt få män, massor med inspiration och en hel del inköp. Nöjda, glada och en aningen matta åkte vi därifrån vid fyra-tiden på lördagseftermiddagen.
Väl hemma så fanns det ingen tid att ta sig an alla nya, spännande projekt - det vankades spelkväll hemma hos Ronja som var på Bjurhovda för att ta hand om hundarna under kvällen. Jag och Emelie åkte dit och gjorde henne sällskap, jättetrevligt! TP, Den försvunna diamanten och en hel del snack och skratt.
 
Idag har jag tagit igen lite av pysslandet, och passade på att sy en duk av tyget jag fick av Stina senast jag var i Norrköping och dessutom målade jag om en lerkruka och decpoagade lite servetter ovanpå. Härnäst blir det förhoppningsvis något av det jag fick med mig hem från mässan - till exempel att sy jättefina tunikor, sticka norska vantar eller att sticka en kofta.
Jag hann också med att promenera framåter till Anundshög, äta soppa med bröd och titta på 1,5 avsnitt av House of Cards med Mattias nu på eftermiddagen.
 
Regn + tända ljus = ultimat höstmys. Men dags för sängen, puss.
 
PS!! vi får storfrämmande direkt från Holland 6:e till 12:e november! Lorain kommer!! Hur kul som helst!

Stockholm Syfestival

Publicerad 2013-10-24 23:18:00 i Allmänt,

Fin ledig dag med flera timmar spenderade i skogarna på Ängsö tillsammans med My, följt av träning och slutligen mat och film hemma hos Stefan och Marielle.
Nu har jag äntligen lugnat ner mig och kan återvända till vardagen i väntan på att saker och ting ska klarna och uppenbara sig.
 
Lördagens aktivitet:
http://www.syfestivalen.se/
 
 

Att hyra ut i andra hand som hyresgäst

Publicerad 2013-10-24 11:28:00 i Allmänt,

Intressant fakta till de rastlösa hyresgästerna som ändå inte vill säga upp sina liv i Sverige - det går alldeles säkert att hyra ut din lägenhet legalt i andra hand, fast du själv är hyresgäst. Jag skrev själv till min hyresvärd och förklarade situationen och han svarade att det verkade som jag hade "skäl för att hyra ut i andra hand" och skulle komma in och skriva kontrakt och ansökan om så var fallet. Superintressant att veta, verkligen!
 
Hittat på nätet:
"När man hyr ut en hyresrätt behöver man få tillåtelse från hyresvärden att hyra ut lägenheten. Ofta krävs då särskilda skäl, tex att lägenhetsinnehavaren tillfälligt ska flytta utomlands, att man vill prova på samboskap etc..

Viktigt när du hyr ut din hyresrätt i andra hand är att du skriver ett kontrakt med den temporära hyresgäst. I kontraktet bör ingå hur länge hyresgästen hyr lägenheten, vad som ingår i kontraktet (tex. el, bredband, telefoni) och när hyresgästen förväntas betala (tex. för brännmärken i golvet).

Man kan inte hyra ut en hyresrätt hur länge som helst. Den temporära hyresgästen kan då kräva besittningsrätt och du kan då riskera att förlora ditt förstahandskontrakt till hyresgästen."


Vilka möjligheter Sverige bjuder på egentligen. Så många rättigheter.

uppföljning #2

Publicerad 2013-10-18 22:17:00 i Allmänt,

Jag blev inte mycket klokare av att prata med den här Nina på Migrationsverket kl 9.00 imorse. Hon var inte särskilt mer samarbetsvillig utan berättade på knacklig svenska (vilket förstås gjorde det svårare för oss att förstå varandra) att hon hade mycket att göra och hade 70 fall innan oss. Och att vi inte kunde få förtur. Men det var ju inte det det handlade om överhuvudtaget. Det är inte det jag vill. Men till slut lyckades jag få henne att gissa på någon slags tidpunkt då vi kunde eventuellt kanske förvänta oss ett besked - slutet av januari.
 
Det vill säga, att då kan vi förvänta oss att vänta 4-5 månader till (inkluderat väntan på hans uppehållstillståndskort). Och det är ungefär alldeles för länge för oss. Det skulle innebära att vi skulle ha varit separerade åtta månader i sträck vid det laget. Så nu håller jag på att arbeta på en back up-plan som förstås har alldeles för många sidor som behöver rätas ut innan den är redo att fullbordas. Men om allt går vägen kan det bli fantastiskt! Annars vet jag absolut inte hur vi ska ta och fördriva de här 5 månaderna på ett behagligt sätt.
 

uppföljning...

Publicerad 2013-10-17 11:15:00 i Allmänt,

Nu har jag pratat med Migrationsverket och som vanligt kunde de inte säga någonting, utan han sa att det fanns risk för att den nya väntetiden även gällde för vårat ärende. Men när jag sa att jag måste kunna planera mitt liv så sa han att han förstod, och förtäljde även att vi har blivit tilldelade en handläggare, vilket alltid är ett bättre tecken än ingenting alls. Så jag fick hennes namn och hennes nummer och får ringa henne imorgon förmiddag under hennes telefontimme. Förhoppningsvis kan hon ge oss några riktlinjer åtminstone.
 
Fast i smyg så har jag blivit sugen på att åka och bo i Indien i några månader nu. Hitta något billigt hak i till exempel Goa med säng och kök, så man kan öva på den indiska kokkonsten, volentärarbeta några timmar om dagen på ett daghem för barn och sedan plugga någon halvlätt och samtidigt intressant (kanske skriv- eller psykologi?-)kurs på distans för att få tjänstledigt och studiebidrag. Tillsammans med Sumit såklart. Såå aatt..
 
 

den verkligt eviga väntan

Publicerad 2013-10-17 00:30:00 i Allmänt,

Läste för någon timme sedan på migrationsverket hemsida att de har utökat väntetiden för uppehållstillstånd till 10 månader. Förvånad? Nej. Men definitivt ett nederlag. Vi är redan på kanten av att gå under rent psykiskt och en månad mer väntan var vad vi precis skulle klara av. Jag har försökt likt en idéspruta sitta och komma på lösningar och alternativ. Skickat iväg mejl hit och dit - till skolor, volentärarbeten, hyrsvärdar. Ja, allt kan tänkas så länge vi kan få spendera tid tillsammans.
Nu ska vi förstås inte gå händelserna i förväg utan jag ska ringa migrationsverket imorgon och se om vi kan räkna med att vänta upp till 5 månader till (inkluderat väntetiden för att hans uppehållstillståndskort skickas från migrationsverket till ambassaden i Delhi). Och om så är fallet så känns det som att det kräver något slags agerande snarast.

Idéer och lösningar välkomnas!
Glöm inte de praktiska delarna som lägenhet, jobb och pengar.
 

Norrköping by weekend

Publicerad 2013-10-13 22:50:00 i Allmänt,

 
 
Jag har haft en supermysig helg i Norrköping med Stina och Emelie och även Stinas make Joakim, som jag äntligen fick träffa för allra första gången. Det var verkligen på tiden kan man säga eftersom de har varit tillsammans ett antal år nu. Men med tanke på att vi alla har befunnit oss på helt olika geografiska platser de senaste åren så har det faktiskt inte blivit av förrän nu. Allra mest trist var att jag missade deras bröllop förrförra året när jag var i Australien.
 
Det blev massor med mat, promenader, lite shopping, kaffe, kattmys, vin, spel och förstås mest av allt snack. Jag och Stina smider massor med planer inför deras flytt till Västerås. Som sig bör. Och vi alla tre verkar vara så otroligt entusiastiska över husköp just nu, och dessa två brudar är steget längre än jag i hela tankegången. Emelie ska kika på ett hus imorgon till och med. Avundsjuk! Men jag får hålla till tåls tills vidare. Sumit har ju ändå lovat mig att han ska köpa mig ett hus en dag. Ni vet, som en äka indisk man. Den som väntar på något gott..
 
En annan slags, låt oss kalla det vinst, som jag har gjort på sistone angående framtiden gäller våra barns kostvanor;
efter jag berättat för Sumit att om våra barn inte är vegetarianer (och förutsatt att vi är bosatta i Sverige) så kommer de få i sig alla slags djur, som till exempel kossor och grisar, när de går i skolan och på andra ställen där vi inte har någon koll på dem. Och poff! Som genom ett trollslag så blev Sumit illamående och våra barn absoluta vegetarianer. Well played Caroline.
 
 

how soon is now?

Publicerad 2013-10-12 09:45:00 i Allmänt,

Höstpromenad och fyndande av blommig lampa på Rusta.
 
Lördagmorgon och vi gör ett nytt försök med Norrköping. Föregående helgs planer skrotades i och med att Emelie hade fått feber, vilket var ganska tur för mig för jag låg hemma otroligt skakis och bakis! Men jag var inte ensam i den här misären utan Marielle var också deltagande, Charlotte var även med men hon hade klarat sig undan alldeles för lindrigt för att räknas.
Som sagt så firade vi Charlotte på fredagkvällen, vilket vi gjorde med besked. Det var riktigt skoj; med hämtmat, sång, present, kortspelande och sedan en taxi ner på stan och Å där vi spenderade natten fram till stängning och sedan åkte tjejerna, förutom Sandra, hem till mig igen och Marielle som av någon anledning helt naturligt blir härlig polare med taxichaufförer, gjorde att vi fick två burkar med någon slags alkohol (ni vet såna där goda gin som man kan köpa på båten?) av honom när vi hoppade av haha. Har ni varit med om taxichaufförer som bjuckar på alkohol?
 
Anyhow. Så det var den helgen, plus lite bakisätande och bakisskrattande åt den nya(?) norska komikerduon Ylvis. Och söndagsdonande och Settlersspelande med Thomas och Mattias. 

Veckan har gått jättefort! Jag har gymmat, provat den nya veganska(!) menyn på Amore med Mattias, varit till Erikslund med My och så vidare. Och nu ska jag åka till Norrköping, äntligen!
Det senaste är att Stina och hennes make ska flytta till Västerås i januari, vilket är otroligt spännande! Och hon kommer bo närmare än en kilometer från mitt hem!
Och så har Shelley tatuerat in elefantguden Ganesha på ryggen, som hon har pratat så länge om att göra.
 
Nu i med frukosten och iväg! Puss.
 
Tjejerna klädde upp mig sista kvällen i Delhi nu senast i juni.
Sumits brors fru och Sumits mamma.
Nu förstår ni varför Sumit tycker jag är lång?

Aktiv morgon

Publicerad 2013-10-04 08:27:00 i Allmänt,

 
Ledig dag idag! Planen var att inte gå upp tidigare än 9.00 och ligga och dra mig och njuta så länge som möjligt. Men den idén havererade i och med att jag vaknade 7.30 pigg som en lärka. Så nu har jag rensat ur hörnskåpet och organiserat eftersom jag fick lite tillskott av köksattiraljer efter helgen besök uppe hos farsan (känner du igen kannan pappa?). Nu har jag druckit kaffe och väntar lite för att se om My, som jag för övrigt hade en väldigt mysig afton med mat och mys igår, vaknar för att åka och ta en frukost på Ikea, annars blir det en liten lyxfrukost här hemma!
 
Helgens höjdpunkter är följande:
 
- fira Charlotte som snart har sin dag av födelse, med mat, vin och kanske lite biljard(!) idag - älskar biljard!
- åka till Norrköping lördag-söndag för att umgås med Stina och Emelie!
 
Och sen måste jag få säga att jag längtar till att gå till gymmet idag. Tummen upp!
 
Godmorgon!


Uppföljning: Nu blir det Ikeafrulle! - med Mysan.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela