carolineae

Grattis Sanna!

Publicerad 2013-09-26 12:17:00 i Allmänt,

Efter sex dagars arbete är jag äntligen ledig! Vaknade dock på pricken 8:30 (den tid jag normalt brukar gå upp när jag jobbar kväll) så tvätten som jag hade tänkt skjuta på till imorgon, för att ge mig själv lite lugn och ro, kunde jag ta tag i i alla fall när jag vaknade så pigg och alert. Nu ska jag strax promenera ner på stan och gå förbi åtminstone VUC och Panduro. Marielle som skulle vara min vapendragare i det här fallet har drabbats av en akut sjuka, men eftersom det är så soligt ute så är det lätt att hitta motivation till en promenad ner i alla fall.
Senare ska jag möta upp med mamma för lite mat och pyssel!
 
Igår var jag och Marielle förbi Sandra för att gratta hennes lilla sötnos Sanna som fyllde ett år!
 
 
Som vanligt blev det en heeel del bus med Sanna och Dante, vilket är lika fantastiskt varje gång. Förstår inte hur Sandra lyckas hålla ordning på dem båda samtidigt, liksom, kontinuerligt. Efter ett par timmar där är man alldeles utmattad, haha. Men man har fått uppleva det allra bästa!
 
I helgen ska vi fara upp och hälsa på pappa, verkligen på tiden!
Och det är ungefär det som händer just nu. Det börjar bli kallt, fick skrapa rutorna igår kväll!
 
 

att röra på kroppen

Publicerad 2013-09-18 16:36:00 i Allmänt,

Gudars vad skönt det är att komma igång med ordentlig träning när man har varit slö en stund. Jag har hittat tillbaka till gymmet den här veckan och förstår verkligen inte varför jag någonsin lämnade det (ok jag åkte till Indien) när det känns så fantastiskt. I min ungdoms gyllene dagar spenderade jag oändligt med tid på löga/kristansborgsgymmet så just de ställena är verkligen hemma för mig och jag går in i något meditativt läge när jag väl är där. Otroligt skönt!
 
Lördagen spenderades med Mattias och vi gjorde en liten affärsraid på Erikslund, vilken vi delade av med en lunch på pizzeria Lorenzo och strandstrosande på Lögarängen, eftersom det var så otroligt fint väder! Sedan återvände vi till affärerna för ett sista ryck innan vi åkte hem till honom och drack milkshakes och slutligen kollade på Batman - the dark knight rises med Emelie.
 
Söndagen fortsatte i samma fina tempo och jag tog en promenad ner på stan och mötte upp med Charlotte och Sandra för en lunch/kaffe. En hel del prat och en del affärsstrosande - hittade lite små heminredningsdetaljer som till synes kan tyckas onödiga men som ändå alltid tycks vara lämpliga och behövas. Men det tar tid att boa in sig i ett nytt hem.
 
Denna vecka har bestått av jobb, gym och en förhandsvisning på bio av filmen Before Midnight tillsammans med Mattias. Idag är min fredag eftersom jag är ledig imorgon och jobbar hela helgen. Så nu ska jag duscha, äta och invänta brudarna (Marielle, Sandra och Charlotte) som ska komma och göra mig sällskap denna afton.
 
 
 
 

many happy returns of the day

Publicerad 2013-09-14 11:49:00 i Allmänt,

Megastort grattis till min karl i Indien som fyller år idag. Önskar jag var där med honom! Förra året, precis den här dagen, var vi uppe i bergen i norra Indien och tittade på vattenfall och trädgårdar och tog en öl på en bar med en man som sjöng och spelade gitarr. Fantastiskt!
 
 
Dagen i ära så gjorde jag min näst bästa favorit-frukost i Indien: toast med omelett/äggröra och förstås chai. Sumit skickade ett paket till mig på min födelsedag som innehöll bland annat det te som de använder hemma hos honom när de gör chai, och jag har velat köpa det så länge nu men vi har alltid glömt bort det. Men nu gjorde jag ett ordentligt masala chai för första gången! Förutom att jag saknade ingefära.
Och så kan jag berätta att min absolut favoritfrukost i Indien är channa bhatura, få saker kan slå den frukosten! Om än att den kan vara ganska så rejäl. Så här kan den se ut:
 
Friterat bröd med kikärtsgryta eller vad man ska kalla det. Och gärna lite lök och pickles till det. Fantastiskt gott, men det kan man verkligen bara äta med måtta.
 
Sååå happy birthday till min kärlek. Eller many happy returns of the day som han själv skulle ha sagt det. Puss!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela