carolineae

13/1 - Dear old Delhi

Publicerad 2012-01-13 07:41:11 i Allmänt,


Nu har vi varit i Delhi i tva natter. Farden fran Rishikesh till Delhi var tumultartad (inga konstigheter egentligen). Vi tog en rickshaw i Rishikesh for att komma till buss-stationen, men pa vagen dit blockade tva andra chaufforer vagen for var rickshaw med flit och borjar skalla ut var chauffor. Hit och dit, dit och hit. Vi har ingen aning. En jagar ut oss till hans rickshaw och tar oss till buss-stationen. Vi fragar vad problemet ar - "There is no problem, mam". Om anda vi kunde forsta hindi.
Vi var lovade en semi-sleeper buss som skulle ta oss till Delhi, men vi fick lokalbussen med bastanta saten som var totalt orubbliga och en fantastisk bumpig busstur. Inga konstigheter. Mitt i natten blir det till att vanta en timme for nu skulle vi byta buss till den som vi egentligen skulle ha. Och det var den lyxigaste bussen jag nagonsin har rest med. Men det blev ingen somn den har natten. Kanske var det fullmanen.

Val i Delhi, fem pa morgonen, holl vi ihop med en brasilianska och aven en snubbe fran Rishikesh som var helt utflippad och jattenervos over att vara pa gatorna i Delhi mitt i natten. Vi sa at honom att vi visste ett hotell och visste vart vi skulle, sa han kunde slappna av. Men han var fortfarande lika nervos. Inte ofta indierna haller ihop med vita turister for att kanna sig tryggare.
Hur som helst klampade vi in pa vart gamla hotell i Delhi och vackte de stackars pojkarna som sov i receptionen. Brasilianskan hade vi droppat av pa ett hotell hon redan hade bokat rum pa. Vi fick kompispris eftersom vi var gamla gaster.  De hade bara ett rum sa planen att indiern, Mohit (som inte riktigt vagade ta ett steg utanfor hotellet), skulle sova pa golvet for han skulle ivag kl 9 pa morgonen hur som helst och behovde bara nagonstans att vara. Allt gott och val, tills han borjade noja igen. Han borjade tanka pa om nagon skulle borja grava och forsoka fa upp smuts om hans bakgrund skulle det inte se bra ut om han spenderade natten med tva vita turister. Sa han stack snabbt som attan. Haha. Indien. Man maste tanka pa absolut alla mojligheter har. Sab kuch milega. Everything is possible.

Vi har inte gjort mycket har i Delhi, mosat massa filmer, bade pa tv och bio. Det har vart skont att bara slappa och lata nagot annat sta for underhallningen, det blir inte mycket av det har borta. Var till postkontoret igar och skickade hem lite skit eftersom vara backpacks har vart ohallbart tunga och overfulla.
Vi bokade snordyra (1000kr) flygbiljetter till Kerela, sa soderut du kan komma. Svider verkligen i planboken. Men det maste bli gjort. Sa imorgon flyger vi vidare till varmare altituder. Ny era. Nya aventyr.

Kanske, kanske kommer Sumit tillbaka till Delhi idag fran Rajasthan om han inte maste ut pa en annan resa direkt fran Jaipur. Da ses vi en liten stund. Men eftersom det ar fredag den trettonde idag sa har vi inte oddsen pa var sida.


Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2012-01-13 10:38:31

Mamsen bjussade på tre månader till, så har gymkort till april.. Jag är taggad för Squash när du kommer hem iaf baby ;) hoppas du kommer bli sugen på det du med sen =*



Varmare breddgrader nu? ^^

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela