carolineae

2/1 - Delhi och allt dartill

Publicerad 2012-01-02 09:05:11 i Allmänt,


Nu var det fantastiskt langesen jag uppdaterade bloggen och sedan vi anvande internet overhuvudtaget. Keeping busy som man sager. Och mycket har hant.

Vi kan borja med taget fran Varanasi till Delhi. Kommer formodligen for alltid vara den basta tagresan i hela vara liv. Pa riktigt. Borjade med att taget var tva timmar forsenat pa stationen i Varanasi (ingen skrall dar inte). Pa taget sa delade vi sangplats med tva fransman, en fransyska och en mexicanare. Med tanke pa att taget dagen darpa nar vi vaknade fran vara enkla britsar visade sig vara ytterligare 12 timmar forsenat var det helt fantastiskt att spendera tid med vara nyfunna vanner. Spelade kort, berattade skamt och bara umgicks. Det kandes mer som att vi var pa taget for att umgas - inte for att vi var pa vag nagonstans. Det ar en sak som ar sa magiskt med Indien, att ingenting annat existerar an just nuet. Och ingen annan pa taget verkade minsta upprord eller bekymrad over den sena ankomsten. Och indierna som hade platser nara oss var konstant underhallna av oss, som en reality show med vita manniskor live. Kan inte bli mycket mer spannande?

I Delhi
stod Sumit (karln som jag traffade pa Rajasthan-resan) och vantade pa mig, och Raj (karln fran oknen) vantade pa Shelley. Sa inget hasslande med rickshaws den har gangen. Som jag hade befarat tog Sumit mig raka vagen till hans familjehus (man maste bara lata saker handa i Indien) dar jag traffade hans jatterara mor, hans bror, kusin etc. Traffade senare aven hans far (en som antligen pratade engelska) och han bombarderade mig med fragor, som de tenderade att gora har borta. Han fragade aven om jag ville ha ol, vin, whiskey, hasch. Nej nej tack det ar bra. Haha. Och den lilla ungen som aven bor i deras hus borjade totalgrina nar hon sag mig. Klassiskt.
Eftersom det var nattetid blev det bara att sova forsta dagen i Delhi.

Andra dagen
i Delhi tog Sumit mig runt pa hans brors motorcykel och vi gick pa Indira Gandhis museum, promenerade lite i tradgardar och darpa tog vi en svangom till hans morbror och hela hans familj. Jattefascinerade forstas. Min storsta underhallning var 9-aringen som pratade forvanandsvart bra engelska (mer an nagon annan dar) och som visade mig alla hans serieteckningar. Sot. Pa kvallen motte vi upp med Shelley, Raj och Rajs vanner och at middag och diskuterade varan framtid. Eftersom Sumit, som ar chauffor och standigt maste ut och jobba, och det skulle ske nasta dag, kom vi fram till att vi tar och anstaller honom och drar ut och far en svang.

Sagt och gjort. Aterigen andrades vara planer och soder far vanta pa oss ytterligare en tid. Trots att Sumit ar lite over var budget fick vi lata det ga an. 10-dagars resa upp norr, mot Chandigarh, Dharamshala, McLeod Ganj och Manali. Jattefina stader. Jattekallt och vi sag lite sno i Manali. Utforskade omradena, at billig (och delikat) mat pa gatorna, "firade" julafton tillsammans (dvs drack rom, at jordnotter, lyssnade pa beatles och umgicks) vilket var alldeles bra. Pojkarna ar ju inte sa erfarna med julfirande. Mycket, mycket har hant. Men framfor allt har vi bara haft det bra och tiden gick fortare an nagonsin. 10 dagar senare var vi tillbaka i Delhi. Vad hande?
Sumit skulle egentligen ut och jobba den 31:a men ville inget annat an att stanna, sa efter manga om och men och att satta sig sjalv i trubbel sa lyckades han stanna i Delhi ytterligare en natt. Sedan en till. Och imorse for han till Rajasthan.
Nyar blev inte nagot storfirande. Bara rom och middag och mys som varje kvall i princip.

Jag och Shelley gick till en resebyra igar for att organisera var resa soderut. Icke. Det verkar som att vi inte ar redo for soder annu. Nagon sa Rishikesh i forbifarten, och vi hoppade pa den iden direkt. Varfor inte? Vi forsokte ju ta oss dit for nagra veckor sen, vi forsoker igen. Efter det kanske vi ar redo for soder. Aven fast vi ar sa valdigt fasta vid norr. Kanns som om inget kan vara battre an norr. Men sa sager vi om varje stad vi besoker ocksa. Allting ar lika bra, men pa olika satt.
Sa ikvall far vi med nattbussen till Rishikesh. Blir bra. Kanske vi lyckas klamma in lite yoga den har gangen, det skulle nog gora oss gott.
Indien ar bara lite for bra. Puss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela