carolineae

9/1 - Rishikesh

Publicerad 2012-01-09 14:04:20 i Allmänt,


Nu har vi spenderat nastintill en vecka i Rishikesh redan, tiden flyger ivag har borta.
Efter forsta natten gick vi och utforskade nagra andra ashram efter vi hade fatt reda pa att de inte har nagra yoga-klasser pa det forsta. Hittade ett som var rs200 per natt, vilket motsvarar ungefar 14 kr var. Sa vi flyttade dit, och uppgraderade oss med fonster, plaststol och bord, samt dusch och toalett. Med dusch har i Indien menar vi alltsa vattenkranar, en stor hink och en liten hink. Du fyller den stora med vatten, sitter ner pa en liten pall alternativt hukar dig och fyller den lilla hinken med vatten som du oser over dig. Ratt trevligt faktiskt.
Det har absolut varit mer liv pa det har ashramet. Man ser folk och det finns personal har. Det andra var helt dott, sag inte en sjal.
Vi har spenderat dagarna med att promenera runt pa marknaden, shoppat minimalt (2 trojor och ett par raggsockor som ar designade for flipflops, perfekt), spelat badminton med recpetion-personalen, spelat corrum(?)board, schack och kort med restaurangpersonalen, gjort yoga varje dag och hangt med kanadensaren som vi akte med pa samma buss till Rishikesh. Han hade gjort sina yoga teacher-training i Goa och hade en lektion med oss. Mycket bra. Vi har atit middag tillsammans nastan varje kvall och tittat pa film pa hans laptop i hans rum. Vi som har tranat efter film.

Vi testade pa yogan har pa ashramet en dag ocksa, men lararen verkade inte vara serios for fem ore. Hittade daremot pa ett bra stalle, Om Shanti Om, med en fantastisk larare som ar hur flexibel och stark som helst. Sa vi har lagt var traning i hans hander.
Imorse vaknade vi upp och kom till insikt att vi var fardiga har nu och hur forberedda som helst for soder. Vi vander kappan efter vinden liksom. Sa idag bokade vi buss, ater till Delhi, och far vidare imorgon kvall. Val i Delhi ska vi styra var resa soderut. Det ar dags. Seperationsangesten fran norr har slappt och vi ar redo for nasta steg.
Rishikesh har varit bra, men om vi stannar mer behover vi nagot som stimulerar oss mer, an enbart yogan. Vi provade pa en hindiklass, men aterigen var det lite for oseriost for oss,  som faktiskt vill lara oss spraket fran grund och botten och inte bara de fraser som kan tankas vara lagliga for turister. Sa dit atervande vi inte. Har inte sett till nagon drakforsaljning heller.
Imorgon tankte vi ta oss ut till vattenfallen och ta oss en titt dar, sedan yoga, mat och nattbuss till Delhi. Forra gangen vi akte buss sa kunde vi inte stoppa in vart bagage i "bakluckan", varfor forstod vi inte forran Shelley sag ett huvud sticka ut dar. Sa vi mosade vara vaskor under och ovanfor satena trots att chaufforen protesterade och tyckte vi skulle stalla dem langst bak. Det kan ju han glomma. Vi lamnar dem aldrig langre an en meter ifran oss, och aven det ar lite for langt haha.

Nu ar det dags for middag, de verkar antligen har slutat med dagens "puja" har utanfor vid floden. Varje kvall i cirka en timme haller de pa och sjunger, chantar, snurrar omkring med eld och rokelser och ber till floden, Ganges - valdigt hogljutt. Intressant och roligt forsta gangen, men nar man bor precis bredvid blir man lite less pa det. De borde chilla lite. Det har har pagatt varje dag i 30.000. Galna manniskor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela