carolineae

22/1 - Varkala, Kerala

Publicerad 2012-01-22 12:08:32 i Allmänt,


Kerala var forresten den forsta staten i varlden till att frivilligt valja ett kommunistiskt styre, och har fortsatt med det sedan -57. Enligt the Lonely Planet ar det den mest utvecklade staten i Indien, med till exempel flest utbildade manniskor, lagst antal doda vid barnafodsel och med den langsta medellivslangden. Intressant va? Men aven mest problem med alkohol och sjalvmord for de inte har haft nagonting att lagga sin kunskap pa. Men med turismen som har blommat har nere pa senare ar har det formodligen battrats.

Vi ar fortfarande i Varkala, men formodligen kommer vi att fara vidare imorgon, trots protester fran manniskor (jag har nagon speciell i atanke). Vi har gjort allt i Varkala, eller runt omkring Varkala snarare. Nu finns bara stranden kvar och gud ska veta att vi ar alldeles for rastlosa for det. Nagon gang ibland ar okej. Utan scootern finns det inget kvar har for oss.
Igar akte vi pa en massiv scooter-resa med Vinod, karln som jobbar pa restaurangen. Sju pa morgonen motte vi upp honom pa restaurangen. Tre personer pa en scooter, vilket egentligen ar minimumantalet har borta. Vi tog en 50km resa till Kovalum, at frukost vid stranden och fyren dar, innan vi akte vidare och hade en titt pa nagra fler strander, hamnen och all den harliga naturen som finns har nere. Vi akte aven for att halsa pa hans kompis som bor i en liten fiskeby, men tydligen var han i USA och arbetade. Men vi fick traffa hans bror och mangder med andra manniskor som jag inte vet hur de var relaterade till varandra. De insisterade pa att vi skulle stanna och ata lunch, sa det gjorde vi. Lite svarigheter med tanke pa att man nastan bara ater fisk i Kerala, men till slut gick allt bra. Barnen var flockade runt oss hela tiden. Nyfikna.
Efter en heldag ute pa scootern var vi helt umattade nar vi kom tillbaka. Och jag var helt fantastiskt smutsig. Sag ut som en barn som varit ute och lekt och haret var svart pa vissa stallen. Bara att aka scooter gor en lortig. Indien.

Oftast nar vi besoker nagot stalle och umgas med manniskor ar det nagon som gar och blir alldeles hopplost foralskad, antingen i mig eller Shelley. Bara sadar over natten. Och direkt fran hjartat. Och det ar verkligen sant. Sa det blir att spendera kvallen till att prata om varfor saker ar som de ar, och varfor vi maste aka vidare osv osv. Indiska pojkar ar sa fantastiska. De ar sa rena i hjartat, och sa sjukligt omtanksamma (de som vi har umgatts med). Inte ett uns av nagot ont i dem. Inga spel, inga egon. Vilken frihet.


Lite fler bilder... utan nagon som helst ordning.

Varje kvall nere vid Ganges utanfor varat ashram i Rishikesh sa ar det dags for puja. De ber till moder Ganga, i narmare en timma. Som jag berattade forr.



Spela carrom board med grabbarna i restaurangen pa vart ashram i Rishikesh. Jack till vanster maste ha haft ADHD eller nagot sadant. Och han forsokte alltid fa oss att ga med pa att rymma ivag med honom.



Det var konstant apinvasion i Rishikesh. Man far passa sig for de kan vara ganska aggressiva och mycket mojligt rabiessjuka. Men apbebisarna ar sa fantastiskt gulliga.



Ute och utforskar Rishikesh. Fick besok av kanske varldens sotaste hundvalp.



Sista frukosten med kanadensaren Brad i Rishikesh. Vilken flummare han var alltsa. Varldens mest langsamma storyteller nagonsin haha. Rolig.



Forsta kvallen i Varkala. Solnedgang pa en restaurang.



En dag nar vi var ute med scootern. Hittade en liten by med en ode strand. Men vi fick ganska snart besok av nyfikna kvinnor. Det ar kul nar de ar nyfikna, inga hamningar.



Yeah baby.



Nar vi var och besokte Vinods kompis aven fast han inte var dar. Vinod flyger drake pa stranden.



Ute vid "backwaters". Floden som gar runt over hela soder och som de anvander som transportled. Helt magiskt vatten med all dess gronska omkring det.  Shelley och Vinod.



Vi ater lunch i Vindos kompis hus.



Rishikesh.



Folk ber pa andra sidan floden under frukost i Rishikesh.


Pa vag hem efter ha varit och besokt vattenfallet i Rishikesh. Pa vagen dit fick vi sallskap av dessa tre hundar. De stannade och vantade pa oss med vi tittade pa vattenfallet och nar vi hade testund. Nar vi borjade promenera tillbaka igen var de pa plats direkt. Vart entourage. Var eskort. Hur kan man inte tycka om dem?


Man pa vagen.


Shelley ritade en teckning. Shanti shanti va. Ta det lugnt, slappna av, det ordnar sig. Chilla for fan.


Ute i hamen med Vinod.



Ute vid hamnen i Kovalum.


Vinods kompis hem.


Vi och barna fran byn.


Vi, Vinod och barna.












Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2012-01-22 19:05:55

Älskar bilden på dig som man ser ryggen på dig och du går efter vägen med några getter. Så fin och fridfull! Så du <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela