carolineae

4/12 - Udaipur, Rajasthan, Indien

Publicerad 2011-12-04 16:46:44 i Allmänt,

I nulaget befinner vi oss i Udaipur, har bara varit har nagra fa timmar och tryckt i oss middag. Har haft en helt jattebra tid i Jaisalmer och Jodhpur. Saa bra. Sma stader med avslappnat och trevligt folk.
Men eftersom vi borjade med Delhi sa kanns det som att det kan aldrig bli varre liksom. Peppar peppar. Det ar ingen som tycker om Delhi - inte ens indierna.
Om man bara later Indien svalja en hel sa hander magiska saker.
Som igar i Jodhpur; var chauffor (det later lite for overklass att saga sa) motte oss i receptionen pa hotellet kl 11 pa morgonen och forde oss raka vagen till en kryddaffar. Karln dar borjar presentera ett otal olika kryddor och later oss lukta pa dem. Jaha. Naha. Det har var vi ju inte sa intresserade. Uppenbarligen tog Udwi, var chauffor, oss dit for att han far provision osv. Vi tackade for oss, Udwi sag inte jatteglad ut och vi delade pa oss. Jag och Shelley vandrade omkring pa stadens torg och kikade runt bland marknaderna. Gick in pa en affar som var rekommenderad av Lonely Planet (guideboken som ALLA turister anvander som sin bibel) och hade ett fint snack med karln som jobbade dar. Han gav oss tips och rad och saker att gora i Jodhpur. Sedan travade vi vidare och satte oss for att vila fran hettan pa nagra stenare. Efter ett par sekunder (det tar aldrig langre) sa har vi en karl som pratar med oss. Vi har ett snack med honom i sakert en timme. Han namner forstas sitt eget foretag, sin kusins affar och hans kompis hotell som han bor pa. Vilket ar helt okej. Vi hade fina konversationer om allt mojligt.
Hur som helst, dagen som inte hade nagra speciella planer alls, utvecklades till en heldag med hang tillsammans med honom, hans kusin och hans kompis. Hans kompis akte rickshaw (en san dar sak pa tre hjul som oftast kor som galningar) tillsammans med oss till palatset och till en silveraffar som vi ville ta en titt i. Han utrattade nagra arenden under tiden. Sedan tillbaka till staden och till kusinens affar dar vi drack te tillsammans med kusinen och snackade och tog det lugnt. Tittade pa sjalar. Han skulle till Sverige i februari dessutom for att inreda en rik mans hus pa Gotland. Random.
Sedan gick vi med karln, Jack - som foljde med oss i rickshawn, till hans hotell och at lunch med honom och den forsta karln som borjade prata med oss.
Hur som helst. Later nog jattesnurrigt. Men det ar bara FOR trevligt nar man traffar fantastiskt folk. Och vi har traffat manga har i Rajasthan. Och inte pa nagot laskigt satt. Jack brydde sig inte ens om att vi var vita eller turister. Bara hang liksom.
Planen ar att inte ha nagra planer, sa man kan stanna for den dar koppen med te, eller for en tva timmars konversation med nagon forsaljare. For ingen har brattom. Alla bara ar. Skitbra.
Men som vanligt fortsatter vi att vara ungefar lika mycket av en attraktion som fortet/palatset/var vi nu ar, ar. Idag var vi och besokte ett fort och var uppe pa taket dar aterigen, en hel klass med ungar var. Vi stod pa en sida av taket daruppe, det blev overfullt av ungar sa vi flyttade till andra sidan. Inom en halvminut var alla ungar dar. Lararen tog upp en kamera och vi hade en fotosession. Det ar helt okej. De ar nyfikna och de blir glada. Och vi blir glada. Win win.
Folket som vi sov tillsammans med ute i oknen i Jaisalmer aker till exakt samma stallet som oss, vid samma tidpunkter. Sa vi brukar motas upp for middag, ol, te, vad man nu vill pa kvallarna. Skont att touch base lite grann. Engelska och avslappnat hang. Bekanta, bleka ansikten. Tre australienare (inklusive Shelley), en tyska, en sydafrikanska, en iranier, en schweizare och en korean. En salig, harlig blandning med andra ord.
Nu kommer vi nog alldeles snart att dacka. Vi protesterade pa lunchrestaurangen som varan chauffor stannade vid idag, och kopte bara en liten forratt. For det var totalt snordyrt. Och vi har lart oss att han far 40% av vad vi spenderar, och gratis mat pa det. Vi maste kora pa budget vettu. Vi har nog lite av ett power battle med Udwi just nu. Han ar ju rar och snall och allt, men sakerligen lika pengakat som alla fran Delhi.
Hoppas ni har det bra dar hemma. Det finns for mycket att beratta, men for fa ord och for lite tid. En annan varld helt enkelt. Puss.

Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2011-12-04 20:49:57

Puss! Fint att du ändå försöker baby =* jag trivs med att läsa dina megainlägg ^^

Postat av: Charlotte

Publicerad 2011-12-06 18:28:48

Hej! Låter som att ni har det fint där borta, även om ni är större attraktion än som faktiska attraktionerna! :p Är i Seattle nu efter en fenomenal vecka i Hawaii. Alla på mitt hostel var super trevlig, så hann aldrig känna mig ensam. Fick något utav en 4-dagars pojkvän också, haha random men mysigt! :) Hörs snart. Puss

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela