carolineae

29/11 - Jasailmer, Rajasthan, Indien

Publicerad 2011-11-29 17:05:54 i Allmänt,


Nu befinner vi oss i Jasailmer i Rajasthan vilket ar pa vastsidan. Vi stannade tre natter i Delhi vilket var fullkomligt galna. Folket var galet. Trafiken var galen. Allt var galet!! Valdigt intensivt. Alla ville ta kort pa oss ocksa. Vi var och besokte Mahatma Gandhis grav och en hel skolklass med ungar mosade in sig for att vara med pa kort med oss. Intressant. Men ju langre ifran Delhi vi har kommit desto mer avslappnat har det blivit. Och ju mer vi tacker oss desto farre blickar far vi.
I allt virrvarr i alla fall sa traffade vi pa Abdul fran ett turistcenter som hjalpte oss att organisera en slags resa. 14 natter ar vi ute nu, med egen chauffor. Valdigt lyxigt. Aven fast vi har grova kommunikationsproblem. For tillfallet sa reser vi i bilen 5-6 timmar om dagen for att na nasta mal. Gor lite sightseeing och turer for att utforska staderna vi befinner oss i for tillfallet. Maten ar fantastisk. Jag skulle do lycklig efter en maltid. Maste lara mig att laga nordindisk mat alltsa. Fy fan.
Den har staden, Jasailmer, ar varan (eller min atminstone) favorit hittills. Otroligt fina byggnader och fina sma grander med marknader och ett stort slott som blickar over alltsammans. Vi fick en guide som gick runt med oss och pratade och berattade saker. Valdigt intressant. Speciellt den hinduiska religionen. Valdigt annorlunda fran hur vi lever varat liv for att uttrycka det milt. Och allt som de saljer ar sa otroligt, om vi inte hade haft en begransad budget hade vi gatt vilda. Kopt hela Indien.
Hittills har vi inte varit ute och promenerat nagot for oss sjalva riktigt. Vi haller pa och vanjer oss med kulturen och all uppmarksamhet. Det ar bra att vi tog en organiserad resa sahar i borjan sa atminstone NAGON vet vad vi haller pa med. Aven om de tar lite mer an OK betalt for det.
Imorgon ska vi ut i oknen pa kamelsafari for en natt och sova under stjarnorna. Det kommer nog vara helt fantastiskt.
Och ja, ater till trafiken. Jag sa att den var galen, men ni forstar nog inte HUR galen. Det ar bilar, mopeder, cyklar, kameler, asnor, hastar, kor, hundar, getter. Allt pa en och samma gang. Vissa kor en sprillans ny bil och andra sitter och tar det lugnt bakom en kamel som drar ett lass som ser ut som det hor hemma pa 1600-talet. Mangfald kan man saga. De kor och tutar konstant, men det ar mer ett kommunikationsmedel an nagot annat. Tva bilar kan kora om en bil samtidigt, pa bredden pratar jag om da. Men de verkar ha full koll pa vad de haller pa med.
Vi har varit har i fem dagar nu, men eftersom konceptet med tid klar sig i manga olika ansikten, sa kanns det otroligt mycket langre. Hur som helst. Man vet aldrig vad som komma skall. Man far helt enkelt vara oppen.
Som guiden som promenerade runt med oss idag, efter vi hade sett det mesta fragade han om vi ville se pa textiler eller silver. Sa vi valde textiler. Da tar han oss till en textilaffar (som han uppenbarligen har nagot avtal med och far provision/andel for att ta oss dit) sa da sitter vi dar med honom, nagon snubbe som bara talar hindu och en farbror som borjar beratta historier. Sitter dar och samtalar och dricker te och har det trevligt. Vilket ar valdigt random. Men man vet att de bara vill salja, ha pengar. Det ar det som ar sa lurigt med Indien. For alla vill verkligen bara ha pengar. Eller nagonting liknande. Man maste lara sig jargongen. Det slutade i alla fall med att jag kopte en sjal och Shelley kopte en sjal och ett par haremsbyxor. Vi lever och frodas i haremsbyxorna. De ar fantastiska. Antligen far vi anvanda dem med deras fulla potential. Sa jattefina.
Vi ska in till "den gyllene triangeln" ocksa, dar tex Taj Mahal befinner sig mm. Efter det far vi uppat mot Rishikesh och forhoppningsvis bo pa ashram och ta det lugnt ett tag. Yoga och meditation. Eventuellt upp till Dharamsala och ta det ANNU lugnare. Dar bor aven Dalai Lama. Men det ska vara ratt kallt dar sahar ars. Vadret nu ar valdigt behagligt haromkring. Inte for varmt, inte for kallt och inte alls fuktigt.
Avslutar resan i soder tankte vi i alla fall. Och sjalvklart en massa stopp mellan det jag har sagt. Men varken jag eller ni kan namnen pa allt. Sedan ar vi ju sa illa tvungna att ta oss tillbaka till Delhi for vara flyg gar darifran. Tillbaka till aventyren. PUSS.

Kommentarer

Postat av: peter

Publicerad 2011-11-29 17:35:15

är jobbigt att läsa mycket text utan våra kära bokstäver Å Ä Ö :D

Men det verkar som du trivs bra I Indien, hoppas forsättningen blir lika bra.

Och kanske fröken kommer hem till sverige igen haha

Kram

Postat av: Mamma

Publicerad 2011-11-30 21:32:21

Det låter som att du mår bra och har det bra! Intressant att läsa om det som ni upplever, kan förstå att det är väldigt annorlunda där än här hemma. Klokt även att börja vistelsen där med bil och chaufför.... så ni hinner vänja er :-)

Ha det bra och många kramar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela