carolineae

7/11 - 8/11 - Rainbow beach

Publicerad 2011-11-08 03:11:30 i Allmänt,


Efter att ha varit hemlosa for en dag i Airlie beach sa hoppade vi pa bussen som skulle ta oss till Rainbow beach. Restiden var inte mindre an 15 timmar. Hoho. Trots det sa gick det valdigt bra. Kandes som tre timmar. Vi hade en rar busschauffor som satte pa filmen Amistad at oss sa det hjalpte oss att fordriva tva timmar. Darefter var det bara somn (till och fran) som gallde. Gjorde nagra stopp och strackte pa benen och vid sjutiden ansag jag det vara morgon och kopte en kaffe och loste sudoku. Vi kom fram vid 10 pa morgonen och checkade in pa hostelet. Basta hostelet sedan Alice Springs. Mer tillit. Man behover inte lamna nagra pengar for att fa nyckeln, och inte heller nagra pengar for att fa ut tallrikar. Antligen!! Och dessutom har de gratis frukost, fast jag ar osaker pa om vi kommer lyckas fanga den nagon gang for vi ger oss alltid av innan sju. Hur som helst, efter det utforskade vi Rainbow beach (vilket inte tar mer an 15 minuter) och gick till stranden. Men det var stekhett sa hittade ett stalle i skuggan pa en grasplatt och hangde dar ett tag. Lagade mat, promenerade, pratade med de andra manniskorna som bodde i varat rum. Pa kvallen sag vi pa Fools Gold efter vi hade fatt hora att den hade spelats in i Whitsundays. Da var vi ju tvungna att undersoka saken. Plus att Matthew McConaughey ar en riktig hunk.

Och nu ar det idag, tisdag den 8:e november. Bara ungefar tva veckor kvar av varat rundresande har i Australien. Tiden gar sa fort, fast samtidigt kanns det som om vi har hallit pa och rest i tre manader nu. Annu ett markligt fenomen.
Imorse blev vi upphamtade 6:30 och hoppade pa en bat som tog oss till en liten o. Pa vagen dit, helt random, sa kladde varan chauffor-samt kapten-samt guide, oss i pirataccessoarer medan vi fick latsas doda varandra vid ratten (vad det nu heter). Haha. Roligt. Han tvarnitade aven baten och plockade upp en av de forbipasserande maneterna och fick oss att ta pa den. Den var gigantisk och ovantat stabil.
Pa den har on fick vi se ett par delfiner som kommer forbi pa mornarna och far sig nagra fiskar. Detta har pagatt sen 50-talet nar nagra manniskor dar raddade livet pa en delfin som hade rakat i trubbel. Darefter fortsatte delfinen att besoka manniskorna dar och drog aven med sig sina vanner och familj. De fick lite fisk och sedan dess har de fortsatt med detta beteende. Fran generation till generation. Nu far vi komma dit och ta oss en titt och mata de delfiner som bestamt sig for att dyka upp den har morgonen. Daremot far de bara en liten, liten del av sitt dagliga intag sa de inte blir beroende av hjalpen fran manniskorna. Mycket bra. Daremot sa tycker jag delfinerna har lite mindre bra beteende nar det galler att de 'kidnappar' honor fran andra grupper och haller dem fangna tills hanen i gruppen ar klar med dem. Da slapper de dem fria igen och de far atervanda till sin grupp. Var ar karleken?
Idag blir det nog inga storartade handelser, kanner mig valdigt avslappnad och pa uppstyrarhumor. Hur det nu gar ihop. Tog och tvattade mina klader i vasken pa rummet, eftersom allting annat kostar pengar har. Livet som en backpacker. Och sa har jag packat i ordning vaskan lite battre och nu haller jag pa och uppdaterar saker pa natet. Bra skit. Klockan 16:30 har vi ett mote som forberedning for resan till Fraser Island imorgon, dar vi ska spendera tva natter och kora 4wd och utforska on med mangder av dingos pa. Sa det blir lite sakerhetsprat pa det ocksa antar jag.




Han hade manga arr och nagra alldeles farska. Men det kan han gott ha nar han beter sig som han gor. Delfiner formodligen de djur som jag kanner allra minst sympati med, samtidigt som alla andra alskar dem haha. Men de beter sig sa illa. Den har kanslan har foljt med mig sen tidiga tonaren da jag horde om valdtakt, gruppvaldtakt och incest. Det har foregar formodligen bland de flesta djur men det vet jag ju inget om eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela