carolineae

Två veckor

Publicerad 2013-12-28 13:31:00 i Allmänt,

Nu har det gått två veckor i det tysta, mörka landet Sverige. Det har varit fullt sjå med familjeaktiviteter (födesledagar, uppesittarkvällar, julaftnar och så vidare) och många som har varit nyfikna på att träffa mannen som de har hört så mycket om i två år men faktiskt aldrig sett skymten av. Det har varit bowling med pappa, lite halv-sightseeing på björnön och fina kvällar med vänner och vin och kortspel. Igår gjorde vi debut på gymmet också. I och med att han inte har något personnummer ännu kan vi inte riktigt signa något ordentligt, men de har en kampanj med gratis träning i 2 veckor nu så det kunde han nyttja i alla fall!

Den här veckan har jag börjat jobba igen så han har fått vara själv i några dagar. Men den mesta av den tiden har han spenderat sovandes, då han också upplever det grymt tufft att komma upp i detta mörker! Och i tisdags var det förstås julafton och det tyckte han var spännande! Kul att jultomten kom och allting. Och barnen som var ivriga upp över öronen med att dela ut julklappar. Upplevelse!
 
Nu ska vi ner på stan och träffa Mattias. Senare ska vi hem till morsan och äta lite middag med resten av gänget.

---
Läget är som sådant att vi väntar på att han ska få sitt personnummer, som vi förhoppningsvis hinner få innan 15:e januari så han kan söka in till skolan som börjar i februari. Nyttiga aktiviteter behövs!
Han har klarat sig bra i Sverige än så länge, även om det är en del att anpassa sig efter! Kylan har varit värre än vad han hade kunnat förvänta sig, och då har vintern inte ens startat om man säger så. Människorna upplever han som väldigt trevliga och snälla, speciellt imponerad är han av de som jobbar på myndigheter(?) så som försäkringskassan, skatteverket och SFI, för de faktiskt är trevliga och vill och försöker hjälpa en. Tvärtemot Indien. Och familjen och vännerna tycker han mycket om. Maten som han har ätit hittills som inte är indisk tycker han också om, även om han verkligen, absolut måste äta chapati (indiskt bröd) till middagen för att känna sig mätt. Annars är det inte komplett. Vi har dammsugit, diskat och tvättat för allra första gången också. Bäddat sängen med överkast. Använt vattenpass för att sätta upp saker på väggen. Satt ihop en hamburgare med bröd själva. Allt är ungefär för första gången.
 
Första kvällen i Sverige. Otrooligt trött efter en lång resa som var 8 timmar längre än planerat pga försenade flyg.
 
En riktigt mysig julafton hemma hos Anders och AnnSofie!
 
Det har blivit en hel del fantastiskt indiskt här hemma nu när jag har en privat kock!
 
 
 

Kommentarer

Postat av: My

Publicerad 2013-12-28 13:53:47

Yey!
Första-gången-stunderna, magiskt! Kärlek till er båda!

Postat av: Anna

Publicerad 2013-12-28 16:36:20

Å det låter så mysigt. Vilken omställning för honom. All lycka till er!

Postat av: Charlotte

Publicerad 2013-12-28 18:19:24

Härligt med en uppdatering! :) Gott nytt år! xx

Postat av: kathrine

Publicerad 2013-12-30 12:59:41

hej, åh va kul att ni äntligen är här tillsammans! det är en lång och jobbig resa man gör när man söker uppehållstillstånd. Glad för er! /Kathrine (vi har mailat på indien.nu men jag är typ aldrig där insåg jag idag när jag såg ditt typ 2 mån gamla mail)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela