carolineae

Att hyra ut i andra hand som hyresgäst

Publicerad 2013-10-24 11:28:00 i Allmänt,

Intressant fakta till de rastlösa hyresgästerna som ändå inte vill säga upp sina liv i Sverige - det går alldeles säkert att hyra ut din lägenhet legalt i andra hand, fast du själv är hyresgäst. Jag skrev själv till min hyresvärd och förklarade situationen och han svarade att det verkade som jag hade "skäl för att hyra ut i andra hand" och skulle komma in och skriva kontrakt och ansökan om så var fallet. Superintressant att veta, verkligen!
 
Hittat på nätet:
"När man hyr ut en hyresrätt behöver man få tillåtelse från hyresvärden att hyra ut lägenheten. Ofta krävs då särskilda skäl, tex att lägenhetsinnehavaren tillfälligt ska flytta utomlands, att man vill prova på samboskap etc..

Viktigt när du hyr ut din hyresrätt i andra hand är att du skriver ett kontrakt med den temporära hyresgäst. I kontraktet bör ingå hur länge hyresgästen hyr lägenheten, vad som ingår i kontraktet (tex. el, bredband, telefoni) och när hyresgästen förväntas betala (tex. för brännmärken i golvet).

Man kan inte hyra ut en hyresrätt hur länge som helst. Den temporära hyresgästen kan då kräva besittningsrätt och du kan då riskera att förlora ditt förstahandskontrakt till hyresgästen."


Vilka möjligheter Sverige bjuder på egentligen. Så många rättigheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela